Baze de date in EXCEL

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Baze de date in EXCEL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Baze de date în Microsoft Excel

Articol prezentând creare si utilizarea bazelor de date în cadrul aplicatiei Microsoft Excel

Publicat: 15 Martie 2004

Pe aceasta pagina

Ce este o baza de date?

Crearea unei liste

Sortarea listei

Filtrarea

Utilizarea rândului Total

Ce este o baza de date?

O baza de date este o lista de informatii structurate; structurate însemnând ca sunt aranjate pe rânduri (înregistrari) si coloane (câmpuri).

Dupa ce ati stocat o lista Excel într-o foaie de calcul tabelar, o puteti sorta, puteti filtra informatiile si calcula automat subtotaluri ale valorilor din aceasta lista.

Tabelele sunt elemente fundamentale în bazele de date

Excel 2003 dispune de câteva modalitati noi de lucru cu listele, acestea fiind evidentiate mai jos. Daca sunteti familiarizat cu metodele mai vechi, acestea sunt înca functionale în aceasta versiune a aplicatiei Excel.

Începutul paginii

Crearea unei liste

O lista este completata prin introducerea informatiilor de la tastatura  aceasta poate arata într-un mod similar capturii de ecran prezentate mai jos.

Un exemplu de lista

Pentru a obtine functionalitatea listei în Excel 2003, executati clic dreapta pe lista si selectati optiunea Creare lista&.

Asigurati-va ca Excel a selectat intervalul corect pentru lista si executati clic pe OK.

Lista va fi acum evidentiata si va fi afisata bara de instrumente Lista si XML (List and XML) - vezi imaginea de mai sus. Daca executati clic în afara listei, bara dispare, dar va reaparea când executati din nou clic în interiorul listei.

Începutul paginii

Sortarea listei

Executati clic în lista si apoi executati clic pe sageata orientata în jos, corespunzatoare titlului coloanei dupa care doriti sa realizati sortarea.

Selectati Sortare ascendenta (Sort Ascending) sau Sortare descendenta (Sort Descending). Pentru optiuni de sortare suplimentare, selectati optiunea Sortare (Sort) de sub butonul Lista (List) din bara de instrumente Lista si XML (List and XML).

Fereastra de dialog pentru sortari complexe

Începutul paginii

Filtrarea

Filtrarea va permite sa extrageti anumite date care prezinta interes. Este posibil, de exemplu, sa vedeti numai vânzarile realizate în regiunea din sud. Executati clic în interiorul listei si apoi executati

Fisiere in arhiva (1):

  • Baze de date in EXCEL.doc