Baze de Date - SC Asigurare - Reasigurare Astra SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Baze de Date - SC Asigurare - Reasigurare Astra SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

PREZENTAREA FIRMEI

Înfiinţată pe data de 1 ianuarie 1991, prin Hotărârea Guvernului nr. 1279 din 8 decembrie 1990, ASTRA ASIGURĂRI este astăzi una din cele mai importante companii de profil din România. Desprinsă din fosta companie de stat ADAS - societate cu capital integral românesc, fondată în anul 1952 – compania de asigurări nou formată ASTRA este moştenitoarea unei tradiţii impresionante în domeniul asigurărilor, tradiţie pe care a valorificat-o din plin după 1991.

Anul 2002 a reprezentat un an crucial pentru ASTRA ASIGURĂRI. Astfel, ca urmare a privatizării, acţionarul principal al companiei a devenit Nova Trade – un concern care dezvoltă afaceri şi investiţii semnificative în domeniul construcţiilor, cel imobiliar şi al serviciilor comerciale.

Prin contractul de privatizare, Nova Trade s-a angajat să realizeze investiţii majore. Astfel, la nici un an de la privatizare, ASTRA ASIGURĂRI a trecut pe locul II în topul societăţilor de asigurări generale din România, funcţie de mărimea capitalului social.

Anul 2005 vine şi el cu alt eveniment de important ca cel din 2002 când Grupul austriac Uniqa a achiziţionat un pachet de 27% din acţiunile ASTRA ASIGURĂRI, al cincilea jucător pe piaţa internă a asigurărilor generale şi de viaţă. Astfel, ASTRA ASIGURĂRI va beneficia de know-how-ul celei mai cunoscute companii din Austria, iar clienţii, la rândul lor, de o creştere a calitaăţii serviciilor, precum şi de cele mai competitive produse. Unul dintre obiectivele imediate îl reprezintă îmbunătăţirea produselor de bancassurance (produse de asigurare vândute prin reţelele bancare).

Este una dintre companiile de top din sectorul serviciilor de asigurări, beneficiază de o echipa de profesionişti, alcătuită din oameni cu experienţă în domeniul asigurărilor şi care poate oferi cele mai eficiente soluţii financiare.

ASTRA ASIGURĂRI este una dintre companiile private de elită din România, poziţionându-se încă de la înfiinţare pe primele locuri în topul asigurătorilor autohtoni. Activitatea de bază a companiei constă în încheierea de asigurări generale şi de viaţă, precum şi în operaţiuni de reasigurare.

Aflată în plină expansiune, ASTRA Asigurări este în acest moment unul dintre liderii pieţei de profil din România şi nu numai. Astra are peste 1.100 de angajaţi permanenţi şi o reţea de distribuţie formată din aproximativ 180 de unităţi teritoriale (sedii proprii) cu dotare logistică şi informatică de ultimă generaţie. Dispersia teritorială a unităţilor permite o abordare optimă a cererii de pe întreg teritoriul ţării şi o reacţie promtă la problemele de daunalitate apărute la asiguraţi

Societatea are peste 8.000 de colaboratori persoane fizice şi juridice, la care se adaugă parteneriatecu 76 brokeri de asigurare. ASTRA deţine 15,57% din acţiunile Generali România.

ORGANIZAREA FIRMEI

Structura organizatorică a societăţii şi numărul de posturi, normativul de constituire a compartimentelor funcţionale, precum şi orice modificări ale acestora se aprobă de Consiliul de Administraţie. ASTRA are o structură organizatorică de tip geografic-functională. Responsabilităţile fiecărui şef de agenţie vizează planificarea, dezvoltarea şi conducerea afacerii în concordanţă cu politicile şi obiectivele strategice ale firmei. Această structură organizatorica permite adaptarea strategiei la necesităţile fiecarei zone geografice, iar responsabilitatea profitului/pierderilor se delegă către fiecare agenţie în parte.

Activitatea ASTRA S.A se desfăşoară, din punct de vedere al structurii organizatorice, prin intermediul Administratiei Centrale şi al unei reţele teritoriale naţionale.

Între compartimentele din cadrul Adiminstraţiei Centrale, sucursală şi agenţii există relaţii funcţionale şi de colaborare.

Conducerea, administrarea şi controlul activităţii ASTRA S.A sunt asigurate de:

- Adunarea Generală a Acţionarilor ;

- Consiliul de Administraţie ;

- Comisia de Cenzori ;

- Comitetul Executiv.

Fisiere in arhiva (1):

  • Baze de Date - SC Asigurare - Reasigurare Astra SA.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI GESTIUNEA AFACERILOR CLUJ-NAPOCA Raport de Practica