Bazele de Date cu Clienti in Cadrul unei Agentii Imobiliare

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Bazele de Date cu Clienti in Cadrul unei Agentii Imobiliare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

I. BAZA DE DATE. GENERALITATI
II. ACTIVITATEA AGENTULUI IMOBILIAR
III. EVOLUTIA BAZEI DE DATE IN CADRUL AGENTIEI IMOBILIARE
IV. IMO.ADMIN- PROGRAM DE GESTIUNE A BAZEI DE DATE CLIENTI IN CADRUL UNEI AGENTII IMOBILIARE.

Extras din document

I. BAZA DE DATE. GENERALITATI

O bază de date (BD) reprezintă o colecţie de date integrată, anume structurată şi dotată cu o descriere a structurii şi a relaţiilor dintre date.În funcţie de modul de organizare a informaţiilor, se cunosc cîteva modele de BD: ierarhic (arborescent), reţea, relaţional ş.a.

Sistemul de gestiune a bazelor de date (SGBD) este acel sistem de programe care facilitează şi supervizează introducerea de informaţii în baza de date, actualizarea şi extragerea din bază, controlul şi autorizarea accesului la date. Un sistem de gestiune a bazelor de date trebuie să fie capabil să îndeplinească următoarele funcţii:

• de descriere , care rezidă în definirea structurii datelor, a relaţiilor dintre acestea şi a condiţilor de acces la informaţile conţinute în baza de date;

• de actualizare, care presupune inserarea, redactarea şi suprimarea datelor;

• de interogare a BD, care permite obţinerea diferitor informaţii din BD conform unor criterii de căutare;

• de obţinere de date noi, care constă în prelucrarea informaţiei iniţiale în scopul obţinerii unor totaluri, medii etc.;

• de întreţinere, care constă în crearea copiilor de rezervă, compactarea BD şi repararea ei în cazul deteriorării;

• de securitate a datelor, care rezidă în protejarea BD împotriva accesului neautorizat şi în atribuirea drepturilor de acces.

II. ACTIVITATEA AGENTULUI IMOBILIAR

Activitatea agentului imobiliar imbraca trei aspecte:

• Activitatea de birou. Presupune primirea si prelucrarea informatiilor cu privire la viitoare tranzactii imobiliare (oferte de vanzare, inchiriere apartamente, case, vile, terenuri, spatii comerciale, cereri de cumparare/inchiriere pentru imobilele enumerate). Toate aceste persoane care apeleaza la serviciile de consiliere si intermediere ale agentiilor imobiliare sunt in mod evident clienti, dar sunt ei singurii clienti? Analizand in profunzime notiunea de client vom afirma ca in cadrul unei agentii imobiliare, clientii nu sunt doar cei ce se incadreaza in categoria proprietari de imobile oferite intr-o tranzactie sau cei care solicita imobilul respectiv, desi acestia sunt cei care alcatuiesc intr-o proportie covarsitoare portofoliul de clienti ai firmei. In activitatea sa cotidiana, agentul imobiliar ofera informatii legate de domeniul sau de activitate, birourilor notariale, corpului expertilor tehnici, birourilor de avocatura, agentiilor de publicitate, toate aceste organizatii devenind astfel clientii pentru agentul imobiliar. La randul sau agentul imobiliar primeste informatii care il ajuta in desfasurarea activitatii sale, de la organizatiile mentionate, care devin astfel furnizori, transformandu-l pe agentul imobiliar in client.

• Activitatea de teren. Este activitatea in care agentul imobiliar face evaluari si expertize pentru imobilele oferite spre tranzactionare, stabileste conditiile de colaborare intre agentie si ofertantul de imobile, deschide procesul de negociere, incheie contracte. Totodata agentul imobiliar prezinta unor potentiali cumparatori, imobilele care raspund in cea mai mare masura solicitarilor acestora.

• Activitatea de intermediere. Datorita intereselor evident opuse ale partilor unei tranzactii, relatiile dintre acestia nu pot imbraca decat caracterul “conflictului de interese”. Agentul imobiliar este cel care trebuie sa “netezeasca asperitatile” prin cunostintele si informatiile pe care le are despre piata imobiliara dar si despre etapele ce trebuiesc parcurse pentru a finaliza o tranzactie. Agentul imobiliar isi va indeplini aceasta misiune prin discutii individuale cu partile, prin intruniri cu ambele parti, prin prezentarea de date, documente, si informatii care sa vina in sprijinul afirmatiilor sale. Agentul imobiliar este in acelasi timp garantul profesionalismului intr-o tranzactie imobiliara. Prin urmarirea desfasurarii unei tranzactii, in conditii de stricta legalitate si prin parcurgerea obligatorie a tuturor etapelor si prin identificarea si apararea intereselor partilor implicate, agentul imobiliar devine garantul profesionalismului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Bazele de Date cu Clienti in Cadrul unei Agentii Imobiliare.doc