BCR - Principalii Indicatori de Performanta

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie BCR - Principalii Indicatori de Performanta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Banci, Merceologie

Extras din document

BCR.Principalii indicatori de performanta

Personalul B.C.R:

Adevarata valoare a bancii o constituie personalul implicat si loial, dand dovada de competenta si dinamism. Personalul bancii participa sistematic la cursuri de pregatire in domeniul calitatii.

Se poate spune ca unii clienti nu sunt intotdeauna constienti de ce au nevoie sau poate nu cunosc toate serviciile care li le poate oferi banca . De aceea , personalul bancii joaca un rol important . Aceasta reprezinta interfata clientului cu banca , si are un rol important in a evalua necesitatile clientului si de a asigura informatia adecvata despre produsele si serviciile bancii .

POTENTIALUL DE AFACERI OFERIT DE CLIENTI BANCII

Pentru a exista ca afaceri viabile, bancile au nevoie de clienti. Diferitele tipuri de clienti au cerinte diferite, in concordanta cu afacerile lor sau cu nevoile personale, oferind un potential important pentru dezvoltarea activitatii bancare. Cerintele si nevoile clientilor se pot schimba, dupa o perioada de timp, in functie de noile conditii existente in economie si societate. Pentru o banca este avantajos sa aiba diferite tipuri de clienti, intrucat astfel, va primi depozite si va acorda imprumuturi atat pentru afaceri cat si persoanelor particulare.

Ca urmare a valorificarii de catre banca a potentialului de dezvoltare a activitatii, oferit de clienti, rezulta avantaje atat pentru banca cat si pentru clienti. Avantajele clientilor pot fi considerate:

- siguranta privind depozitele pastrate la banci;

- dobanda primita pentru acestea; faptul ca sumele pastrate in conturile bancare pot fi restituite oricand, la cerere; transferurile de bani de care pot beneficia ( in loc de a purta asupra lor mari sume de bani in numerar).

Prin satisfacerea nevoilor clientilor si prin oferta de servicii performante, bancile isi vor pastra clientii si vor fi in masura sa ofere noi servicii. Intr-o economie de piata este un fapt bine stabilit ca produsele bancare specializate sunt mai usor de dezvoltat si utilizat de catre clientii existenti, decat de catre noii clienti. Este, prin umare important sa se identifice diferitele tipuri de clienti si cerintele specifice acestora. Companiile vor avea nevoi diferite in functie de natura si volumul afacerilor. O companie mica, de exemplu, poate avea nevoie de un imprumut pe termen scurt pentru a acoperi nevoile pentru servicii si productie. Marii investitori pot dori sa imprumute bani pentru investitii in asa fel incat sa-si extinda si sa-si diversifice afacerea.

Nevoile persoanelor fizice, ce isi deschid conturi personal, pot diferi in functie de nivelul venitului si stilul de viata. In prezent, acest tip de clienti au o pondere scazuta in Romania, dar, in perspectiva, numarul celor ce isi deschid conturi personale ar trebui sa creasca considerabil.

Intr-o economie de piata, clientii opteaza pe baza nevoilor lor si vor alege o anumita banca, in functie de serviciile si avantajele oferite. Acest criteriu de optiune va conduce un timp, la o industrie bancara dezvoltata in functie de cerere. Presiunea exercitata de clintii cu diferite necesitati si existenta serviciilor oferite si de alte institutii financiare, vor conduce la schimbari si inbunatatiri in sistemul bancar. In timp, ca urmare a faptului ca bancile incep sa-si inbunatateasca strategiile, vor fi introduse noi produse si servicii bancare in concordanta cu practica bancara internationala

Cap3.conducerea activitatii de marketing si politicile

IV. Politica BCR in domeniul calitatii

Politica bancii in domeniul calitatii este realizata prin sistemul de management al calitatii documentat si implementat, compatibil cu ISO 9001:2000

Scopul politicii bancii in domeniul calitatii este acela de a asigura satisfacerea cerintelor si asteptarilor clientilor prin:

- furnizarea de produse si servicii bancare de calitate,

- cresterea competentei profesionale a angajatilor,

- management performant la toate nivelurile.

Obiectivele stabilite in domeniul calitatii sunt:

- cresterea flexibilitatii bancii in furnizarea cu operativitate de produse si servicii in concordanta cu nevoile si asteptarile clientilor,

- construirea unui parteneriat durabil si prietenos cu clientii,

- implementarea sistemului de management al calitatii proiectat si documentat conform cerintelor standardului SR EN ISO 9001:2001.

Calificarea personalului bancii, perfectionat in mod sistematic prin intermediul diferitelor forme de pregatire reprezinta garantia realizarii obiectivelor propuse, obiectivul permanent al bancii fiind imbunatatirea continua a calitatii.

Fiecare angajat al bancii este responsabil de calitatea propriei munci care influenteaza satisfactia clientilor si implicit rezultatele financiare ale bancii.

Acest efort vine in sprijinul realizarii obiectivului strategic al bancii, de mentinere si consolidare a pozitiei de lider pe o piata concurentiala in plina dezvoltare, managementul la cel mai inalt nivel fiind direct implicat in cresterea eficientei sistemului calitatii.

Politica promotionala

Oferta de produse a B.C.R.

Banca Comerciala Romana a fost si ramane disponibila sa ofere clientilor sai toata gama de servicii cu specific bancar ce se practica pe piata interna .

Paleta larga a activitatilor bancii , structura clientilor sai si acoperirea tuturor zonelor geografice cu unitati proprii ii dau acesteia caracterul de banca universala .

Oferta de produse si servicii devine pentru banca principalul mijloc de mentinere a cotei de piata cucerite si a interesului unui numar cat mai mare de clienti .

Banca are in vedere ca partenerii sai sa beneficieze , in primul rand , de produsele si serviciile de baza (depozite , credite si garantii , decontari , consultanta ) asigurand astfel principalele grupe de cerinte ale clientilor pe termen scurt , termen mijlociu si lung .

Toate produsele si serviciile bancare isi au importanta lor , dar creditul ramane principalul produs oferit de banca .

Banca este acceptata de un numar important de agenti de garantare a creditelor pentru export si lucreaza in conditii normale cu organismele internationale: BIRD, BERD, BEI.

Fisiere in arhiva (1):

  • BCR - Principalii Indicatori de Performanta.doc