BNP Paribas

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie BNP Paribas.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Asociaţia de Istorie a BNP Paribas 3
1. Istoria BNP Paribas 4
2. Acţionariat 5
3. Structura BNP Paribas 6
4. Ultimele ştiri 6
BNP Paribas pe scurt 7

Extras din document

BNP Paribas

« La banque d'un monde qui change »

La temelia clădirii Maison Dorée (Casa de Aur), a fost odată hotelul Stainville Choiseul. Demolat, hotelul a fost înlocuit de cafeneaua Hardi, celebră pe vremea Imperiului, apoi de către "Casa de Aur", restaurant parizian renumit pentru aproape o jumatate de secol. Chiar dacă pe faţada clădirii este inscripţionata data de 1839, nu este clar exact când a fost construită actuala cladire a Casei de Aur, pentru că balcoane ce ornează faţada arată alt lucru. În 1853, Alexandre Dumas a instalat la parter redacţia ziarului său "Le Mousquetaire". Aceasta a fost, de asemenea, la Casa de Aur unde a avut loc şi ultima expoziţie a Impresionismului în 1886. La sfârşitul celui de-al doilea Imperiu, clădirea decade şi luxosului restaurant i-a luat locul un post de birouri. În 1976 BNP s-a angajat în restaurarea faţadei clădirii şi şi-a instalat diviziunea internaţională. Casa de Aur acum “adăposteşte” case de birouri, o sală de conferinţă şi de piaţă BNP Paribas.

Asociaţia de Istorie a BNP Paribas

Fondată în 1994 ca Asociaţia de Istorie Paribas, Asociaţia pentru Istorie a BNP Paribas a stabilit ca obiectiv, printre altele, dezvoltarea de activităţi de comunicare. La ora de "cultura corporaţiei" şi dezvoltare de la "Afaceri de Istorie", Asociaţia, în promovarea comisiilor de istorie, doreste sa dezvolte iniţiativele sale în materie de istorie. Banca BNP Paribas, cu un bogat partimoniu monumental, artistic şi arhitectural, de fapt, un organism care este esenţial pentru a exploata şi a spori dreptul de a beneficia de istorie şi de comunicare de grup. Diferitele misiuni ale Asociaţiei sunt rezumate în patru tipuri de activităţi principale: de a încuraja cercetarea istorică şi publicarea de cărţi sau articole despre istoria de grup, utilizarea patrimoniului ca un vector intern şi extern, întâmpinarea studenţilor şi istoricilor în scopul orientării în cercetarea ştiinţifică (arhiva şi biblioteca Asociaţiei), şi, în final, aduce împreună toate părţile interesate de BNP Paribas şi de istoria acestui grup.

1.Istoria BNP Paribas

BNP Paribas a fost creată pe data de 23 mai 2000 prin fuziunea dintre BNP şi Paribas.

BNP a fost înfiinţată în 1966 prin fuziunea CNEP-ului ("Comptoir Nationel" de scont Paris) constituită în 1848 şi BNCI (Banca Naţională pentru Comerţ şi Industrie) înfiinţată în 1932. BNP a fost privatizată în 1993.

Paribas a luat fiinţă prin naţionalizarea Banque de Paris et des Pays-Bas. Acest nume a fost adresa telegrafică a băncii de la începutul secolului. Compania Finaniară Paribas a devenit Paribas în 1998 după absorbţia Companiei Bancare.

În 1999 între BNP şi Société générale se dă o bătălie bursieră pentru fuziunea cu Paribas. Succesul avut de BNP, susţinută de Axa duce la crearea BNP Paribas.

Cu noul său dinamic, rezultatul celei de-a doua bănci şi BNP Paribas, grupul a inceput din 2001 o strategie de creştere externă, care va face BNP Paribas, în anul 2002, prima bancă din zona euro . BNP Paribas este un lider european în servicii financiare şi bancare globale şi una dintre cele mai puternice bănci din lume. Grupul posedă una dintre cele mai mari reţele internaţionale, cu o prezenţă în peste 85 de ţări şi 169 800 de angajaţi: 130 000 în Europa, inclusiv 19 700 în Italia şi 64 100 în Franţa şi în Dom Tom, 15.000 în America de Nord şi 9.800 în Asia.

BNP Paribas ofera pe teritoriul francez o gamă largă de produse şi servicii bancare, de la conturi curente, pentru a edita cele mai complexe Corporate Finance, până la administrare. Această ofertă este, de asemenea, activă în străinătate, în special în Statele Unite, Europa şi în pieţe emergente şi regiuni de peste.

În plus, BNP Paribas a dezvoltat un serviciu care oferă în plus bancar, găsit în Franţa şi în plan internaţional, prin filialele sale şi ale căror filiale sunt marci recunoscute pe scară largă şi, în multe cazuri, în liderii lor de piaţă.

Grupul deţine poziţii cheie pe trei segmente majore:

• Corporate and Investment Banking-Consultanţă şi pieţe de capital, de afaceri Acordare de granturi

• Asset Management & Services- Gestion Institutionnelle et Privée, Assurance, Titres, Immobilier, BNP Paribas Capital

• Retail Banking- Retail Banking în Franţa, servicii financiare şi Retail Banking la International

Prezentă în întreaga Europă în toate domeniile de activitate pe care le reprezintă, cele două pieţe interne ale băncii pentru servicii financiare pentru persoane fizice sunt Franţa şi Italia. BNP Paribas este de asemenea prezentă în mod semnificativ în Statele Unite şi se situează pe o poziţie de top în Asia şi pe pieţele emergente.

BNP Paribas este prima bancă din zona euro prin capitalizarea bursieră şi rezultatele sale. Conform revistei americane "Fortune", în 2007, BNP Paribas este cea de-a şasea Banca Mondială, după cifra de afaceri şi cea de-a opta după profit. Este generată o cifra de afaceri de 109 de miliarde de dolari SUA.

Şi conform revistei Forbes, în 2006, BNP Paribas ar fi cea de-a 14 companie din întreaga lume şi prima companie franceză. În Franţa, BNP Paribas are o reţea cu 2 200 sucursale.

Fisiere in arhiva (1):

  • BNP Paribas.doc