Bucataria Braziliana

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Bucataria Braziliana.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Economie, Industria Alimentara

Cuprins

1. Istoria si evolutia culturii gastronomice a Braziliei.
2. Alimentele ce stau la baza preparatelor culinare traditionale a Braziliei.
3. Retete.
4. Vesela si traditii in servirea mesei.
5. Festivaluri gastronomice.
6. Restaurante cu specific Brazilian in Moldova.
7. Concluzie .

Extras din document

1. Istoria si evolutia culturii gastronomice a Braziliei.

Este aproape imposibil sa definesti in cateva cuvinte BUCATARIA BRAZILIANA.Originile acesteia stau in vechile retete ale indienilor combinate si adaptate de colonistii portughezi si imbogatite de catre sclavii africani adusi in aceasta tara.

Bucataria braziliana nu are nimic in comun cu cea a altor tari sud-americane. Brazilia este singura tara unde negrii adusi din Africa si-au putut perpetua traditiile si au contribuit semnificativ la evolutia culturii si civilizatiei braziliene si implicit a gastronomiei. Atunci cand portughezii au colonizat Brazilia, la inceputul secolului XVI, aceasta era locuita de indieni care traiau in padurea amazoniana. Hrana acestora consta in peste, carne de tapir, fructe salbatice, manioc si tot felul de radacini pe care le pregateau intr-un mod rudimentar. Pe langa manioc, indigenii cultivau grau, cartofi si arahide. Odata cu colonizarea portugheza, in bucatarie au fost introduse carnea de gaina si ouale.La inceput acestea erau oferite sclavilor bolnavi deoarece se credea ca sunt alimente revigorante.

Incet, incet au inceput sa fie prezente aproape in orice casa si sa fie ingredientele de baza ale unor feluri de mancare precum "Vatapá" sau "Xinxin de galinha".

Inainte de venirea portughezilor carnea consumata de localnici provenea doar din vanat.In calatoriile lor, portughezii au adus in Brazilia diverse alimente si, de asemenea, produse pe care le-au gasit aici le-au transportat in Africa.

Astfel maniocul si arahidele au cucerit continentul negru, iar bananele si nucile de cocos au fost "integrate" in peisajul brazilian.

In zilele noastre, preparatele braziliene sunt renumite pentru nenumaratele sortimente din carne (vita, peste, pui) si garnituri in care predomina orezul si fasolea. Se spune ca in Brazilia numai carnea de vita cunoaste in jur de 50 de feluri de preparare.

2.Alimentele ce stau la baza preparatelor culinare traditionale a Braziliei.

In restaurantele traditionale, "churrascaria" (carnea prajita pe gratar si jar) nu poate lipsi din meniuri.

Alaturi de carne, crevetii si fructele de mare sunt nelipsite din mancarurile traditionale braziliene.

Fisiere in arhiva (1):

  • Bucataria Braziliana.docx