Bunurile de Consum

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie Bunurile de Consum.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Neicu Bologa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1. Nominalizarea si definirea marfurilor 1
2. Sortimentul de marfuri clasificat dupa criterii merceologice si principalele particularitati ale subgrupelor 1
3. Criterii de calitate standardizate sau urmate prin actele administrative 2
4. Ambalarea si etichetarea laptelui de consum 7
5. Termene de valabilitate si conditiile de pastrare în unitatile comerciale 8
6. Bibliografie 9

Extras din document

Grupa de marfuri analizata este produsele de origine animala, din care fac parte urmatoarele subgrupe: ouale proaspete si conservate, laptele si produsele lactate, carnea si produsele rezultate din prelucrarea carnii, pestele si produsele din peste.

Vom analiza produsul „laptele de consum” care face parte din subgrupa „laptele si produse lactate”.

Laptele este un lichid biologic în care grasimile sunt repartizate în microglobule, într-o solutie apoasa de proteine, glucide si alte substante.

Din aceasta grupa mai fac parte si brânzeturile, care reprezinta de fapt produsele rezultate în urma prelucrarii laptelui.

2. Sortimentul de marfuri clasificat dupa criterii merceologice si principalele particularitati ale subgrupelor

Laptele de consum este un produs de origine animala si face parte din subgrupa „lapte si produsele din lapte”. Alaturi de lapte, în aceasta grupa mai putem încadra brânzeturile care reprezinta cea mai importanta forma de valorificare a laptelui.

Este de precizat faptul ca fabricarea brânzeturilor reprezinta una din cele mai importante forme de prelucrare si valorificare a laptelui.

Prin laptele de consum, în general se întelege laptele de vaca, laptele de bivolita, capra, oaie, preluând denumirea speciei.

3. Criterii de calitate standardizate sau urmate prin actele administrative

Calitatea laptelui este stabilita prin:

A. Caracteristicile organoleptice ale acestuia si anume:

- aspectul: se urmareste prin trecerea laptelui dintr-un vas într-altul; laptele normalizat trebuie sa se prezinte sub forma unui lichid omogen fara impuritati vizibile si fara sediment.

- culoarea: se examineaza într-un cilindru de sticla incolora la lumina zilei; laptele are culoarea alba, cu nuanta usor galbuie, uniforma în toata masa; laptele smântânit are culoarea alba cu nuanta usor albastruie.

- consistenta: se observa scurgerea laptelui; un produs de calitate este fluid si nu formeaza la curgere un suvoi gros continuu.

- mirosul si gustul: gustul se apreciaza la temperatura camerei, iar mirosul se stabileste asupra unei probe de lapte încalzit la 50…60°C; un lapte normal prezinta un miros si gust placut, dulceag, caracteristic laptelui, fara gust si miros strain; laptele pasteurizat prezinta uneori un usor gust de fiert.

B. Compozitia chimica

Din punct de vedere al compozitiei, laptele este un amestec în proportii bine definite de apa, lipide, lactoza, protide, substante minerale, vitamine si alte componente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Bunurile de Consum.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC si COMERCIAL