Bursa de Valori

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Bursa de Valori.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc de 8 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Bursa de valori si rolul acesteia :
- Conditiile esentiale pentru infiintarea unei burse de valori 3
- Supravegherea si controlul negocierilor la bursa de valori 3
- Crearea unei societati pe actiuni la bursa de valori 4
Studiu de caz : ERP- Farmaceutica Remadia S.A.
- Analiza contextului implementarii 4
- Obiectivele 5
- Provocari si dificultati in implementare 5
- Particularitati ale implementarii 5
- Principalele elemente de dificultate in implementare 5
- Avantajele oferite de solutia SENIOR ERP 6
- Contributia acesteia in modelarea proceselor de afaceri 6
- Beneficiile rezultate in urma implementarii Senior ERP 6
- Resurse tehnice 7

Extras din document

segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se încheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, banii.

Valorile mobiliare (titlurile financiare) care constituie obiectul principal al contractelor ce se încheie la bursa de valori reprezinta economii financiare, disponibilitati neutilizate ce sunt redirijate în procesul negocierilor catre cele mai productive activitati economice. Bursa de valoir apare ca un regulator al fluxurilor financiare, un stimulator si diversificator al productiei rentabile, precum si un detector al productiei nerentabile.

.Conditiile esentiale pentru înfiintarea unei burse de valori

Pentru fondarea unei burse de valori sunt necesare trei conditii:

a) existenta în zona respectiva sau în apropiere a unor societati anonime de mare anvergura;

b) difuzarea actiunilor si a obligatiunilor emise de societatile anonime respective la un numar mare de actionari;

c) reglementarea judicioasa a activitatii tranzactionale prin norme legislative imperative cu privire la codul de conduita, limita participarilor, modul de desfasurare a negocierilor, etc.

Scopul esential al bursei de valori

Bursa de valori are rolul principal de a facilita acumularea fondurilor necesare finantarii activitatii economice si de a dirija fluxul fondurilor acumulate spre ramurile economice cele mai rentabile. Ea îsi îndeplineste acest rol mai ales prin operatiunile de vânzare si cumparare de actiuni si obligatiuni emise de societatile pe actiuni.

Activitatea principala a bursei de valori o reprezinta stabilirea cursului titlurilor de valoare. Nivelul si dinamica cursului titlurilor de valoare se stabilesc pe baza unor factori generali si anume: cererea si oferta de pe piata respectiva; marimea dividendului asigurat; dinamica preturilor; rata dobânzii; situatia politica si sociala interna; conjunctura internationala; etc

Supravegherea si controlul negocierilor la bursa de valori

Se are în vedere controlul si supravegherea pietei bursiere în scopul ocrotirii intereselor investitorilor; se realizeaza prin impunerea de catre puterea de guvernamânt a unor norme de informare a publicului si a unor norme care sa stea la baza activitatii profesionale a agentiilor de brokeraj si a societatilor financiare.

Sunt de remarcat urmatoarele atributii ale controlului guvernamental:

- Înregistrarea agentilor bursieri si autorizarea lor;

- Limitarea volumului de tranzactii pe agent si unitate de timp;

- Controlul sumelor constituite în depozit;

- Asigurarea concurentei loiale printr-o permanenta supraveghere;

- Emiterea de autotizatii pentru dobândirea calitatii de membru al bursei sau al Casei de compensatie.

Crearea unei societati pe actiuni la bursa de valori

Într-o economie de piata o societate pe actiuni devine importanta numai daca actiunile si obligatiunile ei sunt admise sa fie cotate la bursa.

Problema care se pune nu este aceea a mobilului economic care determina o societate pe actiuni sa se introduca în bursa, ci a posibilitatii întrunirii unor conditii impuse de legislatia nationala spre a putea ca actiunile si obligatiunile emise pe piata primara sa poata fi vândute si cumparate la bursa.

Studiu de caz :

ERP - FARMACEUTICA REMEDIA S.A.

Senior ERP – raportul optim calitate-pret, flexibilitate si suport oferit pentru implementare.

SeniorERP este o aplicatie dedicata special domeniului nostru de activitate, importul si distributia.

Senior Software s-a implicat in intelegerea si optimizarea activitatii noastre, in realizarea modelarii tuturor fluxurilor si proceselor organizationale, la nivel de import si distributie.

ANALIZA CONTEXTULUI IMPLEMENTARII

Farmaceutica REMEDIA SA este o companie consolidata prin fuziunea in anul 2006 dintre Farmaceutica Remedia SA si V.Tarus RoAgencies SRL.

Remedia este listata la bursa de valoir RASDAQ. Compania are sediul central in Deva, judetul Hunedoara si are puncte de lucru in Deva, Bucuresti, Targu Mures, Timisoara, Brasov, Targoviste si Targu Jiu, precum si peste 35 de farmacii in judetele Hunedoara si Alba. Compania are o gama diversificata de activitati, import si distributie de medicamente, parafarmaceutice, cosmetice si alte game de produse conexe.

SeniorERP a fost solutia aleasa si implementata de Remedia ca solutie dedicata verticalelor de import, distributie si logistica. SeniorERP este intrumentul folosit pentru a gestiona managementul proceselor in cadrul activitatilor de import si distributie desfasurate de noua compania rezultata din fuziunea dintre Farmaceutica Remedia SA si V.Tarus RoAgencies SRL.

Implementarea platformei SeniorERP, a avut loc simultan cu fuziunea, fiind un suport activ in managementul schimbarii la nivel structural, al unificarii procedurilor operationale si culturilor organizationale ale celor doua companii.

OBIECTIVELE IMPLEMENTARII SENIORERP

Implementarea SeniorERP a avut rol de a crea premisele necesare functionarii eficiente a companiei rezultate in urma fuziunii, precum si suportarea ritmului de crestere si dezvoltare preconizat pe termen lediu si lung.

Preliminar fuziunii, ambele companii foloseau mai multe softuri diferite pentru gestionarea a diverse activitati, care erau incompatibile pe multiple planuri. Senior Software a asigurat migrarea cu succes a datelor critice pentru functionarea companiei pe platforma unica oferita de SeniorERP, simultan cu fuziunea. In acest fel, ca printr-o operatie de bypass s-a obtinut unificarea fluxului informational, a procedurilor operationale de lucru si printr-un management unic al proceselor s-a asigurat continuitatea si trecerea rapida la o cultura organizationala noua.

Fisiere in arhiva (4):

  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • BURSA DE VALORI.doc
  • BURSELE DE VALORI.doc
  • CUPRINS.doc

Alte informatii

A fost prezentat la Facultatea de Stiinte Economice Lucian Blaga.