Cadranul Banilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cadranul Banilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

„Omul se naşte liber, dar pretutindeni el este înlănţuit. Câte unul se crede stăpânul celorlalţi, dar el este, dimpotrivă, mai sclav decât ceilalţi.”

Jean Jacques Rousseau

„Tatăl meu bogat spunea adesea: < Nu poţi să fii liber dacă nu ai libertate financiară.> Şi continua: < Poate că libertatea e neînlănţuită, dar îşi are preţul ei.> "

Robert T. Kiyosaki

Aşadar, această carte a fost scrisă tuturor celor care sunt gata să plătească acest preţ.

Cadranul banilor ne arată de ce unii oameni muncesc mai puţin, câştigă mai mult, plătesc mai puţine impozite şi se simt mai în siguranţă din punct de vedere financiar decât alţii. Este pur şi simplu o chestiune de a şti când şi în ce cadran să lucrăm. Poate că ne-am întrebat vreodată:

„Care este diferenţa dintre un angajat şi un patron?” sau „De ce unii investitori fac o grămadă de bani, în timp ce majoritatea oamenilor abia îşi acoperă cheltuielile?”. Această carte va răspunde la unele dintre aceste întrebări şi ne va ajuta să ne găsim propria cale spre libertatea financiară într-o lume a schimbărilor economice.

Cadranul banilor a fost scrisă pentru oamenii care sunt gata să îşi asume controlul asupra activităţii lor, în ideea de a-şi schimba destinul financiar. Întreaga carte se bazează pe semnificaţiile cadranului şi pe ce efecte are acesta asupra noastră, a indivizilor:

Iată ce reprezintă literele din fiecare sector:

Fiecare dintre noi se plasează cel puţin într-unul din cele patru cadrane. Cadranul în care ne aflăm e dat de locul din care provin banii. Angajaţii şi cei care lucrează pentru ei înşişi se află pe partea stângă a cadranului banilor, în timp ce partea dreaptă aparţine indivizilor care îşi obţin banii din propriile lor afaceri sau din investiţiile pe care le fac. Cadranul prosperităţii financiare prezintă cele patru tipuri de indivizi care alcătuiesc lumea afacerilor, ce sunt aceşti indivizi şi ce îi face unici.

Volumul acesta este, în multe privinţe, partea a II-a a cărţii Tânăr şi bogat în care Kiyosaki vorbeşte despre lecţiile diferite pe care i le-au dat cei doi taţi ai săi în legătură cu problema banilor şi cu alegerile pe care le faci în viaţă. Aşadar, cartea descrie procesul mental, emoţional şi educaţional prin care autorul a trecut, urmând sfaturile tatălui său bogat. În acelaşi timp, ea e scrisă pentru cei care sunt gata să schimbe cadranul în care se găsesc şi pentru acele persoane care sunt gata să treacă dincolo de siguranţa oferită de o slujbă şi să înceapă să-şi realizeze siguranţa financiară. Nu este o cale uşoară, dar premiul de la capătul călătoriei e pe măsura călătoriei. Este o călătorie spre libertatea financiară.

Cartea este împărţită în trei părţi:

Partea I cuprinde diferenţele esenţiale dintre oamenii din cele patru cadrane. Relatează despre motivul pentru care unii se învârtesc în anumite cadrane şi se împotmolesc

Fisiere in arhiva (1):

  • Cadranul Banilor.doc

Alte informatii

Recenzia unei carti citite in domeniul economic. Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea Contabilitate si Informatica de Gestiune