Caiet de Practica - Societatea Comerciala SC Schaeffler Romania SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Caiet de Practica - Societatea Comerciala SC Schaeffler Romania SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Planul calendaristic de desfăşurare a practicii:

Societatea comercială : S.C. Schaeffler România S.R.L

- Durata practicii : 160 ore

- Începută în : 01.09.2011

- Terminată în: 30.09.2011

Înfiinţată în 2002, Schaeffler România, ca mărimea a doua locaţie de producţie din cele 80 ale Grupului Schaeffler, produce componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale, printre care industria de energie eoliană ocupă un important loc.

Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov S.R.L. ca filială a Grupului Schaeffler, întreprinderea a fost redenumită în anul 2006 primind numele de Schaeffler România S.R.L.

01 septembrie 2011

Prima zi a activităţii de practică a început printr-un seminar de bun venit unde tuturor practicanţilor, ni s-a făcut o prezentare a companiei S.C Schaeffler România S.R.L. Ni s-a prezentat domeniul de activitate al companiei, segmentele fabricii, si ni s-a facut un tur al fabricii.

02 septembrie 2011

În a doua zi de practică responsabilul cu securitatea în muncă mi-a făcut protecţia muncii şi instructajul în cazul situţilor de urgenţă. În această zi mi s-a prezentat de asemenea politica de mediu a societăţii( cei de la Schaeffler doresc sa evite prin anticipare efectele dăunătoare asupra mediului. Economisesc materiile prime şi energia).

05 septembrie 2011

A treia zi de practică a început printr-o prezentare a Departamentului Financiar din cadrul societăţii Schaeffler Romania, departament care este compus din Contabilitate si Controlling. Prezentarea departamentului, a locaţiei, a continuat cu prezentarea personalului pe echipe şi subdepartamente, apoi a urmat repartizarea pentru început la subdepartamentul Clienţi.

În continuare pentru facturile de marfă am verificat şi arhivat documentele de livrare în funcţie de destinaţia clientului: intern sau extern. La clienţii interni factura trebuie să fie însoţită întodeauna de avizul de însoţire a mărfii.

Clienţii externi se împart în 2 categorii: intracomunitari şi extracomunitari. La clienţii intracomunitari factura trebuie însoţită întodeauna de avizul de însoţire a mărfii, si de CMR( scrisoare de transport internaţional). La clienţii extracomunitari factura trebuie să fie însoţită pe lângă CMR şi aviz de DVE( declaraţie vamală de export).

06 septembrie 2011

Am verificat dacă facturile din luna august 2011 existente în jurnalul de vânzări există şi fizic în dosare.

Am verificat şi arhivat documentele de livrare în funcţie de destinaţia clientului: intern sau extern.

07 septembrie 2011

Am împerecheat CMR-uri: ataşat facturii de transport pentru mărfurile livrate avem CMR-ul( care iniţial pleacă de la furnizor către client cu ştampila furnizorului şi a transportatorului) şi care acum are şi cea de-a treia stampilă( a clientului) ca dovadă a primirii mărfii.

08 septembrie 2011

Am verificat şi arhivat documentele de livrare în funcţie de destinaţia clientului: intern sau extern.

Am arhivat documente contabile( state de plată, facturi etc) din anul 2009. Fiecare factură trebuie să fie insoţită de diferite documente financiar contabile cum ar fi notă de intrare recepţie, bon de consum, chitanţă etc., în funţie de tipul fiecărei facturi. Facturile sunt grupate pe categorii cum ar fi: furnizori interni/externi,mărfuri,servicii, importuri, clienţi etc. Arhivarea documentelor se face pe categorii şi pe ani.cum ar fi: “ Furnizori interni 2009”. Înregistrarea facturilor se face în excel unde am construit un tabel în care am scris categoria din care face parte factura, tipul de factură, data la care a fost emisă şi numărul de pagini. În cazul în care unei facturi îi lipsea un document specific acesteia intram în SAP cu comanda fb08 unde scriam numărul de SAP care se găseşte pe fiecare factura iar acolo găseam tot ceea ce este legat de factură, printam documentul care îmi trebuia(ex:comenzi) şi ataşam facturii. Documentele se grupează în dosare care apoi sunt puse în cutii. Pe cutie se pune o eticheta cu numarul de pagini din fiecare dosar,luna şi data la care au fost emise facturile.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica - Societatea Comerciala SC Schaeffler Romania SRL.doc

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor