Calcularea Indicatoriilor Economici

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Calcularea Indicatoriilor Economici.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Constanta Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

PREZENTARE. SCURT ISTORIC

Societatea comerciala Exploatare Gospodarie Oraseneasca si Transport (prescurtat “EGOT”) S.A. Pucioasa a fost infiintata in anul 1995, ca urmare a incetarii activitatii Regiei Autonome de Gospodarie Comunala Dambovita prin aplicarea Legii nr.135/1994 pentru aprobarea O.G. nr. 69/1994 privind unele masuri de reorganizare a regiilor autonome de interes local. Practic, actul legal de infiintare il constituie Hotararea Consiliului Local oras Pucioasa nr. 12/1995.

Sfera de activitate o reprezinta serviciile publice, domeniul principal fiind captarea, producerea si distributia apei potabile (cod CAEN “4100”- conform Clasificarii Activitatilor din Economia Nationala).

Sediul social se gaseste in str. Republicii, nr. 157, Pucioasa, jud. Dambovita, dar prestarea serviciilor traditionale de gospodarie comunala se efectueaza atat in orasul Pucioasa, cat si in localitatile Branesti, Vulcana Pandele si Vulcana Bai, in baza unor concesionari aprobate prin acte normative ale respectivelor administratii locale.

De la infiintare si pana in prezent, societatea comerciala a parcurs mai multe forme de organizare in ceea ce priveste actionarul majoritar, dar si complexitatea sferei de servicii, astfel:

- in perioada 1995-1997, activitatea a fost coordonata de catre autoritatea publica locala;

- din 1998 pana in 2003, a fost preluata in portofoliul F.P.S., ulterior transferat in A.P.A.P.S., in aceasta perioada societatea a inregistrat cea mai mare crestere a valorii arieratelor (datoriilor);

- in anul 2000, Asociatia salariatilor “PAS-EGOT” Pucioasa a achizitionat 7,51% din pachetul de actiuni detinut de F.P.S., devenind coactionar;

- din 2003 si pana in prezent, prin aplicarea H.G. nr. 175/2003, pachetul majoritar de 92,49% actiuni, s-a transferat cu titlu gratuit catre Consiliul Local oras Pucioasa, care si in prezent este actionar majoritar avand delegare de competente printr-un reprezentant permanent in Adunarea Generala a Actionarilor pentru S.C. EGOT S.A. Pucioasa;

- la infiintare gama de servicii prestate era foarte complexa, de la APA-CANAL-SALUBRITATE-ENERGIE TERMICA, pana la TRANSPORT LOCAL DE CALATORI, CONSTRUCTII-INTRETINERE FOND LOCATIV, inclusiv SERE-SPATII VERZI;

- in timp, sfera de activitate s-a diminuat datorita reorganizarilor locale sau renuntarii la efectuarea unor prestari, in prezent personalul societatii comerciale deservind abonatii serviciilor APA-CANAL-GUNOI.

Conceret, activitatea se desfasoara in baza licentelor de operare eliberate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Servicii Comunale, pentru doua activitati de baza:

- Serviciul public de alimentare cu apa si de canalizare;

- Serviciul public de precolectare, colectare, transport si depozitare deseuri menajere solide.

La momentul actual, societatea comerciala inregistreaza o cifra de afaceri de circa 1,5 mil. RON si un numar de 85 salariati.

Sistemul de alimentare cu apa potabila se compune din 3 compartimente independente avand locatii distincte, astfel:

- Statia captare, tratare si pompare- str. Debarcader, nr. 1;

- Bazine stocare si distributie – str. Cerealistilor, pct. Musa;

- Sistem retele distributie principale, secundare si bransamente.

Statia de epurare ape menajer-uzate este amplasata la extremitatea sudica a orasului Pucioasa, pe partea stanga a DN 71 Targoviste-Sinaia, pe malul raului Ialomita.

Fisiere in arhiva (1):

  • Calcularea Indicatoriilor Economici.doc