Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4015
Mărime: 38.21KB (arhivat)
Publicat de: Adriana M.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan V lasiu

Extras din referat

INTRODUCERE

Am optat sa realizăm o campanie de promovare pentru serviciile turistice legate de turismul rural românesc deoarece suntem de părere ca acesta este un domeniu care, dacă este puternic promovat, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, are toate şansele sa cunoască una din cele mai dinamice evoluţii din întreaga Europă.

Potrivit studiilor, cele mai mari avantaje turistice ale României sunt legate de frumuseţea peisajelor naturale şi de bogăţia patrimoniului cultural, istoric şi spiritual, care, din păcate, nu sunt suficient promovate. La drept vorbind, nu se poate nega că variaţia şi echilibrul peisajelor de aici îi oferă oricând orăşeanului, sătul de agresiunea betoanelor, un loc excelent pentru deconectare.

Scopul lucrării de faţă este să promovăm ospitalitatea şi turismul rural ce poate fi practicat în satul Bucova, care, din punct de vedere administrativ, face parte din comuna Băuţar, judeţul Caraş-Severin.

TURISMUL RURAL –

COPILUL MINUNE AL TURISMULUI ROMÂNESC

Turismul rural desemnează totalitatea activităţilor desfăşurate în mediul rural, având drept scop valorificarea potenţialului natural şi uman al satelor.

Turismul rural în ţara noastră se practică dintotdeauna, dar spontan, sporadic, întâmplător, şi mai ales neorganizat; forma sa de materializare o reprezintă, începând cu anii ’20-’30, cazarea la cetăţeni a vizitatorilor ocazionali a unei aşezări rurale.

Dacă cineva întreabă „De ce turism rural în România?”, răspunsul poate veni foarte rapid şi foarte uşor. Două sunt elementele esenţiale care au determinat dezvoltarea acestei forme de turism în ultimii ani în România: satul şi natura.

Astfel, spaţiul rural în România reprezintă o componentă cardinală a evoluţiei de ansamblu a economiei româneşti.

Principala resursă a turismului rural românesc constă în convieţuirea unor zone de incontestabilă frumuseţe naturală cu adevarate enclave de civilizatie rurală. Unicitatea constă, am putea spune, nu în frumuseţea Gutâiului sau a Cindrelului (munţi frumoşi, dar nu de neîntâlnit), ci în specificul etnografic al locurilor. Turistul, fie el bucureştean sau francez, va căuta aşezări cu arhitectură aparte, culinarii nebănuite, biserici de lemn sau pictate care statuează o sacralitate opusă celei materializate la Chartres, datini pitoreşti – toate livrate la pachet cu natura generoasă.

Cu dezvoltarea turismului rural românesc şi păstrarea culturii tradiţionale româneşti se ocupă ANTREC - o organizaţie neguvernamentală, apolitică, membră a Federaţiei Europene de Turism Rural – EUROGITES. Asociaţia a fost înfiinţată în 1994 şi are 32 de filiale judeţene, un număr de 3500 membri – proprietari de pensiuni turistice şi agroturistice din 800 de localităţi.

Activitatea de turism rural din România este finanţată de două programe: PNDR- Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală şi POR- Programul Operaţional Regional. În ambele programe există măsuri în cadrul cărora este acordat sprijin financiar nerambursabil pentru dezvoltarea turismului. Chiar dacă punctul de plecare îl constituie activitatea turistică, e bine de ştiut că fiecare program are segmente de finanţare bine definite, astfel încât o investiţie poate fi eligibilă doar în cadrul unui singur program menţionat.

De curând, România a fost înscrisă în programul Millenium, care are ca obiectiv susţinerea şi promovarea turismului rural în toate ţările Europei. Prin participarea la acest program, turismul rural românesc are şansa de a deveni cunoscut în multe dintre ţările Europei şi în Statele Unite.

Preview document

Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 1
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 2
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 3
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 4
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 5
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 6
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 7
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 8
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 9
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 10
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 11
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 12
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 13
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 14
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 15
Campania de promovare a produsului turistic - satul Bucova - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Campania de Promovare a Produsului Turistic - Satul Bucova.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?