Caracteristici Actuale si de Perspectiva ale Pietei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Caracteristici Actuale si de Perspectiva ale Pietei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manuela Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1.- Prezentarea societatii

In anul 2000 France Telecom a achizitionat Orange de la Mannesman si a reunit toate activitatile sale in domeniul telecomunicatiilor mobile sub marca Orange. Grupul Orange este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume, fiind prezent in 19 tari si având peste 49 de milioane de clienti in intreaga lume.

Orange România, prezenta pe piata româneasca din 1997, are ca principal actionar Orange SA cu 73.26% din actiuni. In 2003 Orange România a obtinut prelungirea pe o perioada de înca 3 ani a certificatului de calitate ISO 9001, fiind prima si singura companie

de telecomunica]ii mobile din România careia i-a fost acordat acest certificat.

Sediul central al companiei este in Bucuresti - Europe House, având birouri si operatiuni distribuite in toata tara: centre de relatii cu clientii in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, echipe localizate in toate regiunile tarii care coordoneaza calitatea si dezvoltarea retelei tehnice, precum si echipe care se ocupa de extinderea comerciala.

Cu aproape 160 milioane clienti in intreaga lume, France Telecom este unul dintre principalii operatori de telecomunicatii. Anul 2006 a fost marcat de transferul celei mai mari parti a activitatii grupului France Telecom sub brandul Orange. Cu o noua organizare, Grupul este in prezent un operator international cu servicii integrate.

Orange se implica in:

1.- în sustinerea persoanelor cu deficiente în comunicare:

Începand cu anul 2004 s-au implicat alãturi de asociatia Light into Europe într-un proiect dedicat copiilor cu deficiente de vedere si auz. Proiectul urmãreste sã reducã riscul de izolare socialã a acestor tineri, sã încurajeze deciziile responsabile si sã ofere sanse mai mari de integrare în societate a acestora. Prin acest proiect scolile au beneficiat pânã în prezent de diverse materiale educationale si echipamente pentru copii, au fost înfiintate cluburi de activitãti extrascolare dedicate imbunãtãtirii diverselor abilitãti ale copiilor, iar pãrintii copiilor cu deficiente de vedere au la dispozitie prima revistã dedicatã lor. Este un proiect pe termen lung care îsi propune sã sprijine aceste comunitãti sã comunice mai bine si sã se integreze armonios în societate.

2.- în educatie:

Pentru Orange investitia cea mai importanta este în oameni. Cred cã au un rol important în îndrumarea si formarea profesionalã a tinerilor si de aceea au dezvoltat de-a lungul timpului o serie de programe pentru studenti: Scoala de Vânzãri, Scoala de Marketing, School of Customer Experience, Scoala de Comunicare, programe de stagii de practicã în Orange precum si seminarii pe diverse teme de orientare în carierã. Prin iniţiativa Orange Education Program se continuă parteneriatul de tradiţie cu Universitatea Politehnica Bucureşti. În anul universitar 2007/2008, 30 de studenţi de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei vor putea beneficia de burse din partea Orange, în valoare totală de 60.000 de euro. Studenţii care au obţinut rezultate scolare foarte bune şi minimum media 8 pe parcursul primilor ani de studiu se vor putea înscrie pentru a obţine o bursă de 200 de euro/lună pentru întregul an universitar. Cei mai merituoşi vor fi selectaţi în urma CV-ului şi a unui interviu cu profesorii din cadrul facultăţilor şi specialiştii din echipa Orange.

3.- prin tehnologie:

Orange considera ca este foarte important ca orice cetãtean al României sã aibã acces la servicii de comunicatii si cã au o responsabilitate în atingerea acestui obiectiv. În acest spirit, Orange România este primul operator de telefonie mobilã care s-a implicat în proiectele Serviciul Universal si Economia Bazatã pe Cunoastere initiate de Autoritatea Nationalã de Reglementare în Comunicatii si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Obiectivul este de a oferi acces la servicii de comunicatii oamenilor din zonele rurale izolate. În cadrul proiectului Serviciul Universal, Orange România a deschis 5 telecentre în 2005, prin care oamenii au acces la reteaua publicã de telefonie, la fax si internet. De asemenea, au implementat Retele Electronice ale Comunitãtilor Locale în 6 localitãti rurale, care conecteazã principalele institutii: primãria, scoala, biblioteca si Punctul de Acces Public la internet. Grupul tintã al acestui proiect il reprezintã comunitatile dezavantajate din punct de vedere al accesului la informatie.

4.- în domeniul social:

S-au implicat în proiectul Samusocial, destinat persoanelor fãrã locuintã din Bucuresti, care se aflã într-o situatie de crizã la nivel personal, psihic, social. Proiectul are ca obiectiv asigurarea serviciilor de urgentã pentru aceste persoane. Orange a oferit suport pentru echipele mobile de ajutor si functionarea unui cabinet medico-psiho-social. Astfel în cursul anului 2004, 6300 de persoane fãrã adapost au beneficiat de consultatii medicale, 47 de persoane au obtinut un loc de muncã, 192 de persoane au obtinut carte de identitate iar 8 persoane au obtinut locuintã.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caracteristici Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciilor de Telefonie Mobila Oferite de Societatea Orange Romania.doc