CBC Romania-Ucraina - Dezvoltarea Sectorului Civil prin Cooperare Transfrontaliera

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie CBC Romania-Ucraina - Dezvoltarea Sectorului Civil prin Cooperare Transfrontaliera.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domenii: Economie, Stiinte Politice, Tranzactii Internationale

Extras din document

În perioada 25.03.2005-24.03.2006 Centrul de Resurse CREST implementeaza în parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Raionala – TES Ucraina (www.tes.org.ua) proiectul „Dezvoltarea sectorului civil prin cooperare transfrontaliera” finantat de catre Uniunea Europeana prin programul de Cooperare Transfrontaliera, Fondul Comun al Proiectelor Mici Romania – Ucraina.

Proiectul îsi propune sa stimuleze cooperarea transfrontaliera între organizatiile neguvernamentale din România si Ucraina prin dezvoltarea capacitatii manageriale a 20 de lideri ONG (asociatii, fundatii, asociatii profesionale, organizatii de tineret) din regiunea transfrontaliera si facilitarea relatiilor de colaborare între beneficiarii proiectului. Tot în cadrul proiectului se va realiza editarea, multiplicarea si distribuirea unui ghid practic pentru înfiintarea si functionarea TeleCentrelor - Centrelor de Resurse în mediul rural.

În cadrul proiectului vor fi selectate 20 persoane din judetele tinta din România si Ungaria, adica judetele Satu-Mare, Maramures, Suceava, Botosani si Tulcea din România si judetele Uzhhorod, Ivano-Frankivsk si Chernivtsi din Ucraina, (reprezentantii a 10 organizatii neguvernamentale din judetele tinta din România si reprezentantii a 10 organizatii neguvernamentale din judetele tinta din Ucraina, câte o persoana/organizatie) care vor participa împreuna la urmatoarele activitati:

- un program de instruire alcatuit din doua cursuri de câte cinci zile pe domeniile:

1. Dezvoltare organizationala (Planificare strategica, Strângere de fonduri, Management proiectului, Bugetare, Parteneriat public privat si participare cetateneasca, Dezvoltarea unui program de voluntariat, Rolul Consiliului de Conducere).

2. Dezvoltare personala (Leadership, Rezolvarea problemelor si luarea deciziilor, Abilitati de intervievare pentru manageri, Tehnici de prezentare si comunicare, Tehnici de motivare si îndrumare, Dezvoltarea calitatilor interpersonale, Elemente de marketing si relatii publice).

Metoda folosita la instruiri va fi cea a învatarii experientiale cu tehnici interactive, participative (expunere, furtuna de idei, exercitii de grup, jocuri de rol, discutii facilitate). Accentul în cadrul cursurilor va cadea pe partea practica. Cursurile vor fi sustinute de câte doi lectori cu o vasta experienta în tematicile sus amintite, respectiv în tehnici de educatie a adultilor. Cursurile vor fi sustinute în limba româna cu traducere consecutiva în limba ucraineana si invers.

Cursurile se vor desfasura în Comuna Petresti, judetul Satu Mare în perioadele 5 - 9 iulie 2005 (Primul curs – Dezvoltare Organizationala”) si 26 noiembrie – 1 decembrie 2005 (Al doilea curs – Dezvoltare Personala”).

Dupa primul modul de instruire fiecare participant va trebui sa elaboreze împreuna cu organizatia pe care o conduce un plan de strângere de fonduri, pentru propria organizatie. Planul de strângere de fonduri va avea în vedere atragerea de resurse de la donatori individuali, bugetele administratiilor locale, companii precum si utilizarea voluntarilor ca resursa în dezvoltarea comunitara. In redactarea planului de strângere de fonduri trainerii vor acorda consultanta organizatiilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • CBC Romania-Ucraina - Dezvoltarea Sectorului Civil prin Cooperare Transfrontaliera.doc

Alte informatii

Universitatea Al. I. Cuza Iasi Centrul de Studii Europene si Dezvoltare Regionala