Cercetare de Marketing - Lansarea Cuielor Colorate pe Piata Cuielor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cercetare de Marketing - Lansarea Cuielor Colorate pe Piata Cuielor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Lansarea cuielor colorate pe piaţa cuielor

1. Problema decizională

Pe parcursul celor 2 ani de activitate s-au înregistrat şi perioade mai puţin bune . Au ieşit în evidenţă anumite deficienţe, unele dintre acestea în stransă legătura cu caracteristicile pieţei din România.

Având în vedere utilizarea diversă a cuielor în diferite domenii, ne-am dori să aflăm dacă lansarea pe piaţa a cuielor colorate ne va aduce avantaje şi de aceea vom face o cercetare de marketing prin care sperăm să aflăm de la diverşi consumatori dacă introducerea lor ne va ajuta să realizăm obiectivele pe care ni le-am propus.

2. Definirea obiectivelor şi stabilirea ipotezelor

OBIECTIVE:

- Utilizarea cuielor colorate în raport cu cele normale;

- Cercetarea opiniei subiecţilor în legătura cu modul de achiziţionare al produsului;

- Găsirea unei metode de promovare a produsului;

- Preţul pe care-l vom stabili pentru a motiva clientii sa ne cumpere produsul.

IPOTEZELE CERCETĂRII:

- aşteptările clienţilor sunt din ce în ce mai mari când vine vorba de designul mobilei;

- Produsul se poate achiziţiona doar din centre comerciale specifice;

- Preţul este acceptabil pentru orice categorie de venituri.

3. Elaborarea metodei cercetării

Metoda cercetării este ancheta stradală, pe care o vom utiliza pe un eşantion de 30 de persoane aleatoriu, oferindu-le în schimb un pachet de 10 cuie colorate.

Am ales acest tip de anchetă, deoarece dorim să aflăm părerea, atît consumatorilor cît şi consumatorilor relativi. Acest mod de abordare direct este mult mai simplu si eficient, pentru că prin această metodă se obţine o imagine completă şi cuprinzătoare asupra fenomenului cercetat. De mare ajutor a fost pregătirea personalului care a cules datele din teren, fiind familiarizaţi cu problema cercetată.

4. Alegerea surselor de informare

Sursele informaţiilor din prezenta cercetare sunt primare, informaţiile fiind culese din chestionar şi sunt obţinute special pentru realizarea obiectivelor cercetării..

Pentru a obtine rezultate cat mai corecte, am pretestat un esantion restrans de respondenti pentru a verifica gradul de intelegere a intrebarilor, gradul de obtinere a tuturor informatiilor necesare.

Chestionarul reprezintă instrumentul de culegere a datelor de care depinde reuşita cercetării noastre. La realizarea lui s-a ţinut cont de scopul cercetării noastre, principalele obiective folosind o gamă diversificată de întrebări: filtru(dihotomice), intrebari de caracterizare

Conceperea sa reprezintă o activitate de maximă importanţă pentru orice cercetare de marketing şi asta deoarece calitatea chestionarului determină rezultatele cercetării. Astfel, chestionarul a fost realizat pe baza obiectivelor cercetării stabilite anterior şi conţine zece întrebări utilizându-se în formularea lor cuvinte simple, uşor de înţeles. Cele mai utilizate au fost întrebările închise cu alegere unică sau multiplă, folosirea lor simplificând prelucrarea, respectiv interpretarea datelor obţinute. Am folosit întrebări închise(dihotomice) şi de caracterizare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare de Marketing - Lansarea Cuielor Colorate pe Piata Cuielor.doc