Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare

Referat
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2443
Mărime: 18.58KB (arhivat)
Publicat de: Marcel Bogdan
Puncte necesare: 6
Universitatea Transilvania,Facultatea de Stiinte Economic

Extras din referat

1. Prezentarea Companiei VODAFONE

Vodafone este liderul pietei de telecomunicatii mobile din Romania si una dintre cele mai puternice companii din Romania. Vodafone a preluat la 1 iunie 2005 Connex marca inregistrata a MobiFon S.A., compania care a lansat prima retea GSM din Romania, in aprilie 1997.

Vodafone si-a extins continuu gama de servicii, iar acum, aproape de al zecelea an de activitate, este in pozitia unica de a oferi clientilor sai din segmentul business solutii integrate de comunicatii, de la servicii mobile de voce si date la servicii fixe de date si acces international prin reteaua fixa.

Spiritul de inovatie si tehnologiile de ultima ora introduse pe piata romaneasca a telecomunicatiilor au propulsat Vodafone in pozitia de lider, luand in considerare fie numarul de clienti, fie cota de piata. Vodafone inregistra 6,735,094 de clienti GSM si o cota de piata de 49%, la 30 iunie 2006, si continua sa fie cel mai important furnizor de servicii de Internet din Romania, cu peste 2.700 de linii dedicate/VPN in sectorul business si aproximativ 171.237 de clienti ai serviciilor 3G

Actionarii principali ai Vodafone sunt doi lideri mondiali ai pietei serviciilor de comunicatii mobile: Telesystem International Wireless Canada si Vodafone UK.

Clientii Vodafone sunt beneficiari directi ai misiunii pe care si-au asumat-o ceipeste 2.000 de angajati ai companiei. Intre acestia, mai mult de 75% dintre ei au studii superioare, unii chiar licentiati in doua domenii diferite. Majoritatea au terminat facultati de Stiinte Economice, Drept si Inginerie Electronica. La aceste studii se adauga pentru fiecare departament in parte, cursuri de specializare in alte tari, perioade de training platite de Vodafone, oferindu-le astfel angajatilor posibilitatea de-a-si dezvolta in permanenta noi aptitudini. Angajatii Vodafone trebuie sa fie mereu la curent cu noile tendinte, sa fie informati si intr-o continua schimbare, sa se adapteze permanent unor noi conditii de lucru si sa dispuna de multa, multa energie .

2. Idei generale

Misiunea : « Suntem aici pentru ca oamenii din Romania sa comunice mai usor si sa fie in legatura permanenta cu lumea. »

Viziunea : « Vrem sa fim compania cea mai puternica si cea mai apreciata din Romania »

Valorile :

- Pun clientul pe primul loc în tot ceea ce fac;

- Accept riscul si actionez în consecinta ;

- Sunt un coechipier de nadejde  comunic si informez permanent pe ceilalti ;

- Vreau sa devin cel mai bun ;

- Îmi finalizez eforturile prin rezultate.

3. Ghid de interviu

In vederea determinarii starii in care se gaseste activitatea companiei Vodafone si angajatii acesteia din punct de vedere etic, s-au intocmit doua seturi de intrebari care vor sta la baza acestei cercetari. Cele doua tipuri de interviuri au fost concepute pentru doua clase diferite ale companiei, respectiv managerii principalelor departamente si subalternii directi ai acestora- cei direct raspunzatori de clientii externi ai companiei.

A .Primul chestionar  a fost conceput pentru managerii principalelor departamente din cadrul companiei - persoanele care au in subordine o echipa si de a caror activitate depind mai mult de 75% din totalul angajatilor.

1 .Care au fost pasii care v-au adus in functia pe care o detineti acum? Considerati ca ati fost oarecum preferat in fata unui alt candidat?

.

2. Ati avut de-a face cu situatii in care angajati direct subordonati dumneavoastra au incercat sau chiar au incalcat confidentialitatea informatiilor detinute ? Daca da, cum ati reactionat ?

a. Da

b. Nu

.

3. In postura de leader al unei echipe cu care ati lucrat , s-a intamplat vreodata sa preferati unul dintre angajati in favoarea altuia dintre ei? Daca da , ce v-a determinat ?

a. Da

Preview document

Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 1
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 2
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 3
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 4
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 5
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 6
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 7
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 8
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 9
Cercetare în vederea întocmirii unui cod etic pentru compania Vodafone și politici de implementare - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Cercetare in Vederea Intocmirii unui Cod Etic pentru Compania Vodafone si Politici de Implementare .doc

Alții au mai descărcat și

Înființarea Firmei Orange România

Cap. 1 - Constituirea unei firme – aspecte conceptual – metodologice 1.1.Motivaţia înfiinţării unei firme Motivaţia înfiinţării unei firme poate...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?