Cererea de Bunuri

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Cererea de Bunuri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Cuprins

1.DEFINIREA CERERII DE BUNURI
2.FACTORII DE INFLUENTA AI CERERII DE BUNURI
3.ELASTICITATEA CERERII IN FUNCTIE DE PRET
4.ELASTICITATEA CERERII IN FUNCTIE DE VENIT
5.ELASTICITATEA INCRUCISATA A CERERII
6.FACTORII CARE INFLUENTEAZA ELASTICITATEA CERERII
7.IMPACTUL MASURILOR DE POLITICA ECONOMICA ASUPRA CERERII

Extras din document

1.DEFINIREA CERERII DE BUNURI Cantitatea ceruta reprezinta intentia cumparatorului de a achizitiona o cantitate dintr-un bun sau serviciu la un anumit nivel al pretului.Cantitatea ceruta nu reprezinta cantitatea efectiv cumparata,respectiv vanduta,ci numai cantitatea dorita de cumparator la un anumit nivel al pretului. Legea cererii descrescatoare: daca pretul unui bun scade,cantitatea ceruta creste,daca pretul creste cantitatea ceruta scade.Efectul de substitutie presupune existenta unuia sau mai multor produse ce pot substitui bunul al carui pret a crescut, iar bunurile respective se numesc bunuri substituibile.Efectul de venit apare atunci cand consumatorul doreste sa cumpere un bun,dar are loc o crestere a pretului,ceea ce induce sentimentul ca este mai sarac si, in consecinta,reduce consumul din bunul respectiv. Cererea reprezinta o relatie intre cantitatile dorite dintr-un bun ce pot fi cumparate si diferitele niveluri ale pretului bunului respectiv intr-o anumita perioada de timp.

2.FACTORII DE INFLUENTA AI CERERII DE BUNURI1.Modificarea veniturilor banesti ale consumatorilor In cazul bunurilor normale intre evolutia veniturilor si cererea pentru aceste bunuri este o relatie directa,pozitiva.Cresterea veniturilor duce la sporirea cererii de bunuri normale,iar diminuarea veniturilor la reducerea cererii de bunuri normale. In cazul bunurilor inferioare,intre veniturile cumparatorilor si cererea pentru aceste bunuri exista o relatie inversa,negativa,deoarece majorarea veniturilor va duce la diminuarea cererii,iar scaderea veniturilor va determina cresterea cererii pentru asemenea bunuri. In economia reala dinamica cererii de bunuri nu se identifica intotdeauna cu dinamica venitului consumatorului si din acest punct de vedere exista doua categorii de bunuri:a.bunuri de stricta necesitate unde dinamica venitului depaseste dinamica cererii acestora;b.bunuri de lux unde dinamica venitului este inferioara dinamicii cererii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cererea de Bunuri.ppt