Codurile de Buna Conduita si Practica in Domeniul Publicitar

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Codurile de Buna Conduita si Practica in Domeniul Publicitar.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Introducere
Capitolul I: Scurt istoric al domeniului publicitar 4
Capitolul II: Evoluţia publicităţii 4
Capitolul III: Scurta selecţie de legislaţie publicitara 5
Capitolul IV: Lacunele sistemului publicitar 6
Concluzii 7
Bibliografie 8

Extras din document

Introducere

în aceasta lucrare vreau să vorbesc atât despre importanţa domeniului publicitar în zilele noastre, cât şi despre viciile ascunse ce se ascund în spatele acestor reclame. Motivaţia mea ce m-a condus să scriu aceasta lucrare este avântul tehnologic din ultimele doua decenii a sistemului informaţional, unde informaţia reprezintă un lucru preţios. Mi-am propus să fac o scurta analiză a ceia ce însemna reclama în trecut, de când a provenit şi ceia ce înseamnă reclama în zilele noastre. Mai exact în aceasta lucrare m-am referit la chestia că una e ce scrie legea şi alta e ceia ce se petrece în realitate sau modul în care e scrisă legea lasă loc de interpretare ce duce la degradarea sistemului publicitar.

Capitolul I:

Scurt istoric al domeniului publicitar

Publicitatea reprezintă intenţia deliberata de a capta atenţia unui public asupra unui obiect, fapt sau alte lucruri. Ea reprezintă o piesa de baza şi indispensabilă a marketingului.

Din păcate nu am informaţii cu privire la documente ce atestă provenienţa publicităţii, însă pot să afirm că publicitatea există din cele mai vechi timpuri: în încercarea de a aduna public la un spectacol sau la o arena de gladiatori, făcându-se anunţuri sub forma de desen cu mici înscrisuri, cât şi prin viu grai: persoane ce umblau pe străzile unui oraş anunţând un eveniment oarecare.

Domeniu publicitar a început să ia anvergura o data apariţia marilor industrii şi a telecomunicaţiilor deoarece scopul principal era de a vinde intr-un timp relativ scurt şi în cantităţi cât mai mari, de aceia marile industrii au început să recurgă la informarea în masa a populaţiei prin orice metoda posibila existenta la data respectiva.

În prezent, publicitatea, exista orişiunde, datorita sistemului informaţional performant existent la ora actuala, suntem aproape înconjuraţi de reclame: la magazine, pe stradă, chiar şi hainele de pe noi înşine, maşina pe care o conducem, etc.

Capitolul II:

Evoluţia publicităţii

Aici vreau să mă refer la modul în care se făcea o publicitate în trecut faţă de modul de a face o publicitate în prezent şi anume că în trecut, evident publicitatea era foarte simpla, nu necesita multa iscusinţa sau investiţii enorme, având un orizont mai îngust de prezentare a „produsului” respectiv.

Ţin să precizez ca prin calitatea lor, produsele din trecut, nu aveau nevoie de o reclama complexa.

în prezent, reclama, are cea mai comlexa si sofisticată formă, necesitând timp şi investiţii uriaşe numai cu un anumit scop: de a face un produs să pară cât mai bun, indiferent de starea şi natura lui. în aceasta idee vreau să zic ca în unele cazuri, în publicitate, în zilele noastre, scopul scuza mijloacele, recurgându-se, în unele cazuri, la metode de promovare de joasă speţă.

Evident că o dată cu creşterea industrială, dezvoltarea mass media, creşterea cererii şi ofertei s-a dezvoltat şi domeniul publicitar în paralel şi în strânsa legătura cu acestea, care a devenit foarte complex la ora actuala, devenind un trend pentru producătorii de publicitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Codurile de Buna Conduita si Practica in Domeniul Publicitar.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEATEA CREŞTINA „DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA: MANAGEMENTUL TURISTIC ŞI COMERCIAL MASTER: MANAGEMENTUL AFACERILO ÎN COMERT