Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1502
Mărime: 14.03KB (arhivat)
Publicat de: Zenovia Oroș
Puncte necesare: 5
UNIVERSITATEATEA CREŞTINA „DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA: MANAGEMENTUL TURISTIC ŞI COMERCIAL MASTER: MANAGEMENTUL AFACERILO ÎN COMERT

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul I: Scurt istoric al domeniului publicitar 4
  3. Capitolul II: Evoluţia publicităţii 4
  4. Capitolul III: Scurta selecţie de legislaţie publicitara 5
  5. Capitolul IV: Lacunele sistemului publicitar 6
  6. Concluzii 7
  7. Bibliografie 8

Extras din referat

Introducere

în aceasta lucrare vreau să vorbesc atât despre importanţa domeniului publicitar în zilele noastre, cât şi despre viciile ascunse ce se ascund în spatele acestor reclame. Motivaţia mea ce m-a condus să scriu aceasta lucrare este avântul tehnologic din ultimele doua decenii a sistemului informaţional, unde informaţia reprezintă un lucru preţios. Mi-am propus să fac o scurta analiză a ceia ce însemna reclama în trecut, de când a provenit şi ceia ce înseamnă reclama în zilele noastre. Mai exact în aceasta lucrare m-am referit la chestia că una e ce scrie legea şi alta e ceia ce se petrece în realitate sau modul în care e scrisă legea lasă loc de interpretare ce duce la degradarea sistemului publicitar.

Capitolul I:

Scurt istoric al domeniului publicitar

Publicitatea reprezintă intenţia deliberata de a capta atenţia unui public asupra unui obiect, fapt sau alte lucruri. Ea reprezintă o piesa de baza şi indispensabilă a marketingului.

Din păcate nu am informaţii cu privire la documente ce atestă provenienţa publicităţii, însă pot să afirm că publicitatea există din cele mai vechi timpuri: în încercarea de a aduna public la un spectacol sau la o arena de gladiatori, făcându-se anunţuri sub forma de desen cu mici înscrisuri, cât şi prin viu grai: persoane ce umblau pe străzile unui oraş anunţând un eveniment oarecare.

Domeniu publicitar a început să ia anvergura o data apariţia marilor industrii şi a telecomunicaţiilor deoarece scopul principal era de a vinde intr-un timp relativ scurt şi în cantităţi cât mai mari, de aceia marile industrii au început să recurgă la informarea în masa a populaţiei prin orice metoda posibila existenta la data respectiva.

În prezent, publicitatea, exista orişiunde, datorita sistemului informaţional performant existent la ora actuala, suntem aproape înconjuraţi de reclame: la magazine, pe stradă, chiar şi hainele de pe noi înşine, maşina pe care o conducem, etc.

Capitolul II:

Evoluţia publicităţii

Aici vreau să mă refer la modul în care se făcea o publicitate în trecut faţă de modul de a face o publicitate în prezent şi anume că în trecut, evident publicitatea era foarte simpla, nu necesita multa iscusinţa sau investiţii enorme, având un orizont mai îngust de prezentare a „produsului” respectiv.

Ţin să precizez ca prin calitatea lor, produsele din trecut, nu aveau nevoie de o reclama complexa.

în prezent, reclama, are cea mai comlexa si sofisticată formă, necesitând timp şi investiţii uriaşe numai cu un anumit scop: de a face un produs să pară cât mai bun, indiferent de starea şi natura lui. în aceasta idee vreau să zic ca în unele cazuri, în publicitate, în zilele noastre, scopul scuza mijloacele, recurgându-se, în unele cazuri, la metode de promovare de joasă speţă.

Evident că o dată cu creşterea industrială, dezvoltarea mass media, creşterea cererii şi ofertei s-a dezvoltat şi domeniul publicitar în paralel şi în strânsa legătura cu acestea, care a devenit foarte complex la ora actuala, devenind un trend pentru producătorii de publicitate.

Preview document

Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar - Pagina 1
Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar - Pagina 2
Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar - Pagina 3
Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar - Pagina 4
Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar - Pagina 5
Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar - Pagina 6
Codurile de Bună Conduită și Practică în Domeniul Publicitar - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Codurile de Buna Conduita si Practica in Domeniul Publicitar.doc

Te-ar putea interesa și

Camerele de Comerț și Industrie la Nivel Național și Internațional în Avangarda Schimburilor Economice Mondiale

Introducere Am ales şi tratat cu plăcere şi interes această temă, deopotrivă fundamentală, utilă şi pasionantă pentru teoria şi practica...

Monopolul

MONOPOLUL 1.1. Definirea monopolului Monopolul pur este piata unui bun sau serviciu care e oferit de un singur furnizor si pentru care nu exista...

Tehnici promoționale în spațiul european

CAPITOLUL 1 STRATEGII PUBLICITARE “Publicitatea aduce consumatorii şi produsele faţă în faţă. Publicitatea mediază relaţia dintre consumatori şi...

Ai nevoie de altceva?