Comparatie intre 5 Banci

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comparatie intre 5 Banci.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

INTRODUCERE

Realitatea lumii contemporane demonstreaza clar tendinta cresterii impetuoase a rolului serviciilor in viata economico-sociala a tarilor dezvoltate, iar dinamica tertiarului este atat de puternica incat numerosi economisti denumesc secolul al XXI-lea ,,secolul srviciilor”, definind etapa actuala ca o perioada de ,,transformarea civilizatiei noastre intr-o civilizatie a serviciilor”.

Intr-o economie de piata , sistemul bancar indeplineste functia de atragere si concentrare a economiilor societatii si de canalizare a acestora printr-un proces obiectiv si impartial de alocare a creditului , catre cele mai eficiente investitii. Bancile asigura si faciliteaza efectuarea platilor, ofera servicii de gestionare a riscului si reprezinta pricipalul canal de transmisie si implementarea politicii monetare .

Avand in vedere ca in economia de piata indicatorul sintetic care reflecta eficienta economica a activitatii bancare este profitul , bancile in aceasta perioada de tranzitie isi organizeaza activitatea astfel incat sa poata atrage un numar cat mai mare de clienti , care sa le asigure realizarea obiectivului propus.

Pentru alegerea clientilor , bancile trebuie sa tina seama de caracterul concurential al pietei , care este piata cumparatorului.

La ora actuala , oferta este mai mare decat cererea.

La sfarsitul anului 2006 erau inregistrate 40 de societati bancare.Concurenta dintre societatile bancare este acerba, fiecare incercand sa promoveze produse adaptate necesitatilor clientilor, care sa fie cat mai atractive si mai profitabile pentru cilentii sai. Desigur , nu poate fi vorba despre o participare echilibrata pe piata datorita concentrarii pietei in jurul unui numar restrans de societati .

Din punct de vedere calitativ se remarca faptul ca la intervale relative scurte apar pe piata produse si servicii noi prin care societatile bancare incearca sa raspunda nevoilor si dorintelor clientilor . Un rol important in acest sens il au societatile cu capital strain , care si-au dezvoltat produsele pe pietele tarilor dezvoltate , cu traditie in acest domeniu.

In aceasta etapa de tranzitie , piata este formata din agenti economici cu capital de stat , cooperatist , privat , strain si populatia , care se vor dezvolta in continuare , ceea ce necesita o gama foarte variata de produse si servicii bancare de buna calitate , in concordanta cu cerintele si caracteristicile fiecarei grupe de clienti in parte . Deci . in actuala etapa de tranzitie primul obiectiv al bancilor este sa ofere ,, produse si servicii bancare de cea mai buna calitate “, cu o servire exemplara, civilizata si operative”.

Oferta de produse si servicii bancare :

BANCA TRANSILVANIA

Banca Transilvania vine in intimpinarea nevoilor clientilor sai, oferindu-le o gama vasta de produse si servicii.O privire de ansamblu asupra produselor si serviciilor oferite de BT ne arata ca Banca Transilvania acopera toata ,,paleta” de clienti si potentiali clienti astfel:

1.Produse si servicii destinate Intreprinderilor Mici si Mijlocii:

- Credite : Creditul ,,1 Ora- pentru capital de lucru”, Creditul ,, 1 Ora- pentru investitii fara aport”, Creditul ,, Dobanda 0 “, Creditul ,, Scontare 100% “, Creditul ,, Proprietati imobiliare pe firma “, Creditul ,,De doua ori cat casa “, Creditul ,, Full Option “ si alte produse de creditare adresate acestui sector ;

- Abonament bancar ;

- Home Banking – BT Ultra ;

- Depozite la cele mai avantajoase dobanzi ;

2.Produse si servicii destinate Corporatiilor:

- Credite: pentru investitii , capital de lucru , scontari instrumente de plata;

- Internet banking – BT 24 ;

- Depozite la cele mai avantajoase dobanzi ;

3.Produse si servicii destinate persoanelor fizice:

- Depozite la cele mai avantajoase dobanzi ;

- Instrumente de economisire in lei si valuta ;

- Credite in lei si valuta ( imobiliare si ipotecare , de nevoi personale , auto , pentru cupararea de actiuni ) ;

- Cecuri de calatorie ;

- Incasari taxa viza ;

- Carduri de debit si credit ;

- Servicii electronice ;

- Transferuri rapide de bani Wester Union ;

- Casa de schimb valutar

Raspunsul la necesitatile clientilor este : costuri mici , produse bine structurate si diversificate ,servicii calitative si parteneri care ofera o consiliere specializata.

WESTERN UNION

- Western Union este o metoda rapida si sigura de transfer de bani in Eur , USD sau moneda nationala RON

- WU face posibil transferal de bani intre personae fizice prin serviciile ,,Will Call”:

- trimiteri de bani disponibile in Euro si USD

- plata catre client disponibila in Euro , USD si RON

Totodata Western Union faciliteaza transferuri rapide de bani intre o persoana fizica si o persoana juridica:

- serviciul Quick Pay – personae fizice ce pot trimite bani catre persoane juridice definite ca destinatari si agreate de Wester Union

Fisiere in arhiva (1):

  • Comparatie intre 5 Banci.doc