Complexul Hotelier - Rolul si Continutul in Dezvoltarea Turismului

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Complexul Hotelier - Rolul si Continutul in Dezvoltarea Turismului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lector superior: Remesovschi Natalia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Introducere
CAPITOLUL I: SERVICIILE HOTELIERE
1.1.Capacitatile de cazare in industria hoteliera, continutul si clasificarea.
1.2. Preocuparile managerilor pentru fidelizarea clientelei hotelurilor si restaurantelor.
CAPITOLUL II: FUNCTIILE HOTELURILOR
1.1.Principalele functii ale unui hotel.
1.2. Unitati pentru servirea consumatorului.
1.3 Principalele servicii complementare.
CAPITOLUL III: Complexul hotelier – rolul si continutul in dezvoltarea turismului.
3.1.Piata serviciilor hoteliere.
3.2.Contributia unitatilor hoteliere la desfasurarea activitatilor de prestatii de servicii.

Extras din document

Introducere

Considerate in prezent ca un sector distinct al economiei, caracterizate printr-o mare complexitate si un sensibil dinamism serviciile isi exercita tot mai mult influienta lor asuora intregii activitati economico-sociale, asupra modului de valorificare a resurselor umane si natural-materiale, contribuind nemijlocit la dezvoltarea si modernizarea vietii economice si sociale. In acest context, prezenta serviciilor in tructura tuturor economiilor, rolul lor stimulator, dezvoltarea si diversificarea continua a unora dintre ele, dintre care serviciile turistice ocupa locul cel mai important, impune studierea aprofundata a cestora, in vederea cunoasterii legitatilor si mecanismelor de functionare, precum si a impactului ce-l exercita asupra celorlalte sectoare si a mediului economic.

Cea mai mare parte din structura activitatilor ce dau continut serviciilor turistice vizeaza acoperirea unor necesitati obisnuite, cotidiene ale individului (de hrana, de odihna, de distractie, etc.), iar altele prezinta caracteristici specifice turismului, dar mai ales formelor de manifestare ale acestora.

Rolul si importanta serviciilor turistice rezida si in faptul ca ele trebuie astfel concepute si organizate incit, in urma consumului produsului turistic, utilizatorul sa capete un plus de informatii, de cunostinte si chiar deprinderi noi. Numai in acest fel, serviciul turistic capata un continut si un rol nou, in concordanta cu cerintele tot mai exigente ale turismului contmporan.

Un rol important al serviciului turistic rezida dn faptul ca el trebuie sa contribuie efectiv la asigurarea unei odihne active a turismului, mai ales in conditiile cind dimensiunile timpului liber, zilnic, saptaminal si annual au crescut, ca urmare a promovarii pe scara larga a progresului tehnico-stiintific, a perfectionarii procesului de conducere si in consecinta a cresterii productivitatii muncii.

CAPITOLUL I: SERVICIILE HOTELIERE

1.1.Capacitatile de cazare in industria hoteliera, continutul si clasificarea.

Intr-o zona, statiune, localitate etc., turismul se poate dezvolta satisfacator numai in ipoteza ca exista suficiente posibilitati pentru cazarea si odihna vizitatorilor. De aceea, dintre formele de baza tehnico-materiala, capacitatile de cazare conditioneaza poate in cea mai mare masura volumul activitatii turistice, desi anumite categorii de vizitatori sositi intr-o localitate de interes turistic nu recurg intodeauna la serviciile obiectivelor de cazare

Capacitatile de cazare ramin elementul cel mai caracteristic al bazei tehnico-materiale a turismului si pentru considerentul ca celelalte elemente ale bazei materiale indeplinesc functii mult mai eterogene si deci participa cu ponderi relative oscilante la incasarile provenite din activitatea turistica.

In general, prin capacitate de cazare se inteleg acele dotari de baza materiale care asigura innoptarea si odihna turistilor pe o anumita durata de timp, in baza unor tarife determinate, diferentiata in functie de gradul de confort oferit pe perioada din an in care sunt solicitatea etc.Capacitatile de cazare cuprind totalitatea formelor de cazare (hoteluri, moteluri, hanuri, cabane, popasuri turistice,etc.) care, in vederea asigurarii unui sejur cit mai atractiv, ofera turistilor conditii optime de adapostire, indeplinind, dupa caz, si alte functii caracteristica odihne in domiciliul temporal (alimentatia, agrementare, igiena etc.).

In practica turistica internationala se cunosc mai multe criterii de clasificare a obectivelor de cazare :

Fisiere in arhiva (1):

  • Complexul Hotelier - Rolul si Continutul in Dezvoltarea Turismului.doc