Comportamentul Consumatorului - Knorr

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comportamentul Consumatorului - Knorr.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Cuprins
Cap 1.Prezentarea produsuluipag.1
Cap 2.Procesul decisional de cumparare.pag.5
Cap 3.Orientarea de marketing a firmei.pag.8
Cap 4.Tendinte privind comportamentul consumatorului.pag.14

Extras din document

Capitolul 1.

Prezentarea produsului generic

Pe piata de condimente specializate numarul producatorilor a crescut datorita potentialului pietei, in prezent fiind aproximativ 30 de producatori monitorizati. Majoritatea sunt reprezentati de producatorii autohtoni, dar pe piata sunt prezenti si numerosi competitori internationali.

Printre marile companii care domina piata romaneasca a condimentelor sunt nume precum Unilever, Nestle Romania, Podravka, Kamis, Kotányi si Fuchs.Productia autohtona constituie un avantaj pe aceasta piata unde pretul este foarte important, de aceea aproape toti producatorii fie ei locali sau internationali si-au creat facilitati de productie locale pentru cel putin o parte din portofoliul lor. Totusi, exista producatori internationali care aduc din import produsele comercializate in Romania.

Daca in 2005 piata de condimente universale din Romania ajunsese, potrivit unui studiu realizat de AC Nielsen, citat de Nestle, la valoarea de 27,7 milioane de euro, conform estimarilor Unilever, anul acesta piata de condimente universale va atinge aproximativ valoarea de 35 de milioane de euro.

Din punct de vedere al cererii, in cazul condimentelor de la Knorr este important atat pretul cat si calitatea si ambalajul. In continuare, totusi piata va pune din ce in ce mai mult accent pe calitate, fiind dispusa in timp, chiar sa plateasca mai mult pentru a obtine un produs superior. La randul lor, producatorii vor incerca sa ofere produse mai sofisticate care sa aduca un plus privind caracteristicile celorlalte categorii de condimente.

SchimbÎrile economice si politice care au marcat Europa CentralÎ si de Est in anii 90 au creat piete competitive acolo unde anterior existau doar economii planificate.

Concurentii cei mai importanti sunt Nestle Romania, Podravka, Kamis, Kotányi si Fuchs .

Doua avantaje importante ale condimentelor Knorr :

- Sezonalitate mare fata de multe alte produse;

- Diversitate rapida - apar anual multe produse noi;

Firmele difera semnificativ in functie de capacitatea de a servi diferite segmente de piata. Decat sa incerce sa concureze pe o piata intreaga, uneori impotriva unor concurenti mai autentici, fiecare firma trebuie sa identifice partea de piata pe care o poate servi cel mai bine.

Segmentarea este astfel un compromis intre presupunerea gresita conform careia toti oamenii sunt identici si cea neeconomica potrivit careia pentru fiecare persoana este nevoie de un efort special de marketing.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentul Consumatorului.doc