Comunicare si Relatii Publice in Afaceri - Femeia in Afaceri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comunicare si Relatii Publice in Afaceri - Femeia in Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Comunicare

Extras din document

Multă vreme afacerile aparţineau bărbaţilor. Iată însă că în ultimul timp şi femeile s-au dovedit a fi cu adevărat întreprinzătoare. Numărul femeilor întreprinzător a crescut simţitor faţă de perioadele trecute. Modificarea dramatică a vieţii familiale şi a activităţii profesionale a făcut ca tot mai multe femei să se implice în afaceri. Potrivit ultimelor statistici circa 38% din femei "controleaza" economia Romaniei. Acesta este un lucru imbucurator avand in vedera ca in SUA procentul este de 46%, iar o femeie din 11 are propria afacere. "Aparitia" femeilor in lumea afacerilor poate fi determinata de numeroase cauze, dar in special de nevoia de a fi independente, de a arata ca sunt capabile sa conduca, si inca bine, de a se simti utile in societate. Femeile întreprinzător se deosebesc de celelalte femei prin aceea ca sunt mai înclinate să-şi asume riscul, sunt mult mai hotărâte şi mai ferme şi au o dorinţa mai mare de a-şi controla propriul destin. Insa, spre deosebire de barbati, femeile tind sa se ataseze emotional de ideile de afaceri pe care le au si risca destul de mult pentru a le pune in parctica, in momentul cand lanseaza sau conduc propria afacere.

Potrivit unui alt studiu ,femeile intampina dificultati şi in procesul de promovare. Desi acestea sunt vazute ca fiind mai atente si mai preocupate de pregatirea lor profesionala, studiul sociologic arata ca barbatii pot promova in pozitii ierarhice superioare mai usor decat femeile. Barbatilor le sunt asociate, de cele mai multe ori, aceleasi calitati care sunt asociate conceptelelor de conducere si management.

Deşi trăsăturile caracteristice ale bărbaţilor şi femeilor întreprinzător sunt în general foarte asemănătoare, femeile întreprinzător diferă de bărbaţi sub următoarele aspecte: motivare, surse de finanţare, pregătire, caracteristici de personalitate, condiţii de mediu, etc

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicare si Relatii Publice in Afaceri - Femeia in Afaceri.ppt

Alte informatii

ase ,specializare e.c.t.s