Confesiunile unui Asasin Economic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Confesiunile unui Asasin Economic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Leonard Abrudan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Cartea a fost scrisă de John Perkins ca o autobiografie dar în acelaşi timp ca o confesiune după cum o spune şi titlul cărţii. În primul rând carte te marchează prin adevărul cuprins în paginile ei şi în al doilea rând prin obiectivitatea cu acare se caracterizează autorul, relatând datele aşa cum el le credea a fi la momentul dat.

John Perkins a trecut prim mai multe ipostaze delaungul vieţii sale dar cea mai importantă nu este cea de asasin economic ci aceea în care autorul conştientizează că are o datorie faţă de societate şi omenire, datoria de a face cunoscute toate acţiunile sale şi mai ales modul în care lumea se desfăşoară zi de zi iar noi oamenii de rând fie evităm să o vedem fie nu înţelegem ce se întâmplă.

Obiectivele principale ale acestei cărţi sunt mai multe la număr dar cele mai relevante ar fi următoarele: Primul şi cel mai important este de a deschide ochii tuturor cititorilor acestei lecturi la dedesubturile globalizării şi a afacerilor ce se încheie cu uşile închise dar afectează viaţa noastră de zi cu zi, autorul vrea să realizăm că ceea ce ni se oferă zi de zi , produsele pe care noi le cumpărăm şi care poartă siglele marilor corporaţii au ajuns la noi prin multe sacrificii din partea celor care le produc şi lucrează pentru aceste companii; puţini din noi ştiam înainte cum se încheie o afacere la nivel înalt , calităţile pentru o afacere profitabilă nu sunt deloc onestitatea şi munca asiduă , sunt mai degrabă puterea de influenţă şi sângele rece.

Al doilea obiectiv ar fi relatarea vieţii unui asasin economic, calitate ce autorul a avut-o de-a lungul multor ani. Scrierea acestei cărţi are pentru autor însemnătatea unei izbăviri, precum un om care se confesează unui preot în speranţa că va fi iertat aşa şi autorul consideră că dezvăluind tot ceea ce a făcut în calitate de asasin economic va putea schimba ceva în lume.

Meseria de asasin economic avea două obiective pentru autor: primul era justificarea unor împrumuturi internaţionale uriaşe care erau redirecţionarea acestora înapoi către companiile din SUA ( Bechtel, Halliburton, Stone & Webster şi Brown & Root) prin proiecte gigantice de construcţii şi inginerie tehnologică. În al doilea rând trebuia să lucreze pentru a falimenta ţările care obţineau împrumuturile ( după ce ar fi achitat sumele contractorilor din SUA), astfel încât să fie obligate pentru totdeauna creditorilor lor şi să devină ţinte uşoare , în cazul în care era nevoie de favoruri , cum ar fi, baze militare, voturi în ONU , accesul la ţiţei sau resurse naturale de un alt fel.

Această carte este alcătuită pe patru părţi, fiecare cuprinzând ani din viaţa autorului, decenii ale evoluţiei acestuia în diferitele ţări în care îşi exercita meseria de asasin economic într-un mod profesionist, conştient dar şi plin de remuşcări.

Au fost câteva persoane în viaţa lui John Perkins care i-au marcat existenţa; în primul rând părinţii săi care i-au indus acestuia o stare de frustrare legată de dorinţele sale, cu privire la deciziile sale până când acesta a hotărât să elibereze.

Ann pe care dacă nu ar fi întâlnit-o nu l-ar fi întălnit pe Unchiul Frank cel care a contribuit mojor la devenirea sa asasin economic, Farhad colegul iranian de la facultate care l-a îndemnat pe autor să trăiască mai liber şi mulţi pe care i-a întâlnit dealung cariei sale de asasin economic.

Cele mai imporante evenimente din viaţa acestuia au început la la cole-giul Middebury, unde ii cunoaste pe iranianul Farhad, fiul generalului care era consilier personal al sahului, si pe Ann, care avea să-i devina mai apoi soţie. Ea este cea care îi va prezenta pe Unchiul Frank, presedintele unor inalte esaloane ale Agentiei de Securitate - NSA, cea mai obscura si cea mai mare organizatie de spionaj a SUA. Acesta Ii ofera o slujba la NSA. Testul poligraf ii aduce o revelatie: obsesia pentru femei si ambitia de a duce o viata mai buna l-au facut vulnerabil la seductie ceea ce era necesar pentru a fi recrutat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Confesiunile unui Asasin Economic.doc