Consumul Berii in Randul Studentilor din Cluj - Raport de Cercetare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Consumul Berii in Randul Studentilor din Cluj - Raport de Cercetare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 59 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihai Bacila

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Rezumatul cercetarii pag. 3 Introducere pag.4
Metodologie pag.8
Analiza datelor pag.9
Incrucisari pag.38
Analiza datelor utilizând testul hi-patrat pag.46
Concluziile cercetarii pag.53
Anexa pag.55

Extras din document

REZUMATUL CERCETÍRII

Studiul asupra consumului de bere din rândul studentilor a urmÎrit în principal determinarea cantitatiilor de bere consumate, marcile de bere consumate, locurile în care se consuma bere si alte diferite lucruri privind consumul de bere (pareri despre bere, pareri despre berile românesti în comparatie cu berile straine, cine sunt consumatori de bere (sex, vârsta)). Analizându-le atitudinile si comportamentul lor vizavi de consumul de bere, am obtinut informatii referitoare la câti dintre consumatori consuma bere, ce parere au ei despre bere, ce marci de bere prefera, ce ii influenteaza în momentul achizitionarii de bere, cu ce alte produse obisnuiesc ei sa asocieze berea si cu cine, când si unde prefera ei sa consume bere.

Cercetarea s-a realizat pe un esantion convential de 60 de persoane, având vârste peste 18 ani, din orasul Cluj-Napoca, tinând cont de faptul cÎ orasul Cluj-Napoca este un oras în care numarul de studenti este foarte mare. În urma culegerii de date prin aplicarea unui chestionar, s-a obtinut un volum mare de informatie care a fosr prelucrat mai apoi cu ajutorul programului statistic SPSS. S-au obtinut o serie de rezultate a cÎror prezentare detaliatÎ se regÎseste în capitolul “Analiza datelor” al prezentei lucrÎri.

În continuarea lucrÎrii vor fi prezentate câteva încrucisari între diferite întrebari din chestionarul aplicat, principalele concluzii elaborate în urma cercetÎrii si anexa care cuprinde chestionarul aplicat esantionului.

INTRODUCERE

Ca si la politica sau fotbal, la bere oricine spune ca se pricepe. Nici n-ar fi de mirare, pentru ca berea este mai veche decât politica sau fotbalul, având o istorie de peste 10.000 de ani. O astfel de bautura a fost consumata în vechiul Babilon si în Mesopotamia, iar în Egiptul antic existau mai multe feluri de bere. Pe teritoriul României, chiar daca exista izvoare care atesta faptul ca geto-dacii consumau o bautura din orz, prima referire la berea propriu-zisa dateaza din 1366, când, la o rascoala, a participat si un berar. Cea mai veche fabrica de bere de la noi a fost construita la Timisoara, în jurul anului 1718.

În lume exista peste 20.000 de tipuri de bere, fabricate dupa 180 de metode, toate pornind de la patru ingrediente de baza. Republica Ceha detine recordul la consumul de bere pe cap de locuitor, cu 155 de litri pe an. Gustul optim al berii este cu un continut de alcool de 4,7%. O bere cu o cantitate de etanol mai mica este slaba, iar un adaos de alcool (butanol, pentanol) face gustul mai puternic. Cea mai tare bere din lume este berea Eisbock, produsa în Germania, cu un continut de etanol de 14%.

Istoricii apreciaza ca în Mesopoptamia si Sumeria se fabrica berea înca din anul 10.000 i. Hr., desi bautura era diferita de ceea ce se intelege astazi prin “bere”. Secretul bauturii era cunoscut de femei, îndemânare ce era foarte apreciata. Si egiptenii din antichitate si chinezii fabricau berea (numita Kui), precum si civilizatiile americane pre-columbiene, cu singura diferenta ca foloseau porumb în loc de orz.

Simpla combinatie dintre cele patru ingredinte de baza, orz, apa, hamei si drojdie, produce variate tipuri de bere. Procesul preuspune câtiva pasi si este atât de simplu, încât poate fi realizat si în casa. Însa, pentru un gust fin, este nevoie de o îndemânare speciala.

Exista marturii din secolul al XII-lea ca berea era recomandata spre consum de catre o stareta cu numele de Hieldegarda care a scris un tratat medical despre aceasta bautura.

În secolul al XVI-lea, medicul german Johann Kasimir Sangfus recomanda bere ca lotiune pentru îngrijirea pielei si a parului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Consumul Berii in Randul Studentilor din Cluj - Raport de Cercetare.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR CATEDRA DE MARKETING