Contabilitatea Imobilizarilor a Firmei SC Farmec SRL

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Contabilitatea Imobilizarilor a Firmei SC Farmec SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 71 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: prof. Halip Ioan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1.1. Obiectul de activitate al societăţii

S.C. „ FARMEC” S.A cu sediul în localitatea Târgu-Mureş, str. Baladei, nr. 16 a fost înfiinţată prin reoganizarea întreprinderii de produse cosmetice „FARMEC” din aceeaşi localitate şi care este înregistrată în Registrul Comerţului la Camera de Comerţ şi Industrie Târgu Mureş sub nr. 12/14.1991.

Societatea este subordonată Departamentului Industiei Chimice şi Petrochimice.

În prima parte a anului 2002 societatea a fost cuprinsă în programul de privatizare pe anul de privatizare 2001. În acest scop s-au depus certifcate de proprietate, s-au adunat sume de la participanţi. Valoarea resurselor interne( carnete şi numerar) reprezintă o pondere mică în valoarea totală a capitalului social.

Capitalul social subscris la societăţi este de 28 232 950 000 lei şi este divizat în 1 129 318 acţiuni nominative în valoare de 25 000 fiecare. Acţiunile societăţii subscrise, integral de acţionari sunt nominative şi de valoare egală.

Profilul întreprinderii cuprinde :

- activitatea de preparare şi ambalare produse cosmetice;

- activitatea de confecţii matriţe;

- activitatea de preparare esenţe şi arome alimentare;

- activitatea de îmbuteliere a uleiului comestibil.

Gama sortimentală a produselor realizate în întreprindere este foarte diversificată cuprinzând deodorante, creme,emulsii, şampoane, lacuri, fixative, produse cosmetice pentru ras şi după ras, produse de fardare, lacuri de unghii, insecticide şi produse de uz menajer.

1.2.Structura organizatorică

Ca toate unităţile economice S.C. „FARMEC” S.A. pe lângă mijloacele materiale băneşti cu care este dotată cuprinde un număr de 1060 oameni ai muncii care sunt grupaţi ierarhizaţi şi fixaţi pe anumite posturi, ceea ce se reflectă în structura organizatorică a societăţii.

Structura organizatorică oglindeşte modul de grupare a tuturor compartimentelor de muncă şi a posturilor în vederea transmiterii informaţiilor întru-un mod cât mai raţional, a folosirii optime a forţei de muncă, atât sub aspect economic cât şi din punct de vedere uman.

Structura organizatorică diferă de la o societate la alta, ea fiind condiţionată de o serie de factori cum sunt : procesul tehnologic din unitatea respectivă, varietatea şi volumul producţiei, mărimea personalului existent.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Imobilizarilor a Firmei Sc Farmec Srl.doc