Contracte Futures pe Eurodolari

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Contracte Futures pe Eurodolari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Codruta Fat

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Una dintre cele mai fierbinti domenii ale economiei de astazi sunt finantele si mai ales derivatele financiare. Deocamdata acest domeniu este un izvor nesecat si surprinzator de inovare: se dezvolta permanent noi modele si metode matematice, de o complexitate deloc neglijabila, aici gasindu-si cu succes locul specialisti în matematica aplicata. Nevoia de astfel de „savanti” este în continua crestere.

Este interesant de altfel de observat ca multi (daca nu majoritatea laureatilor Premiului Nobel în Economie au fost matematicieni). Si as enumera aici doar doua cazuri:

- celebrul John Nash (dupa a carui viata a fost realizat superbul film A Beautiful Mind), care a primit în anul 1994 Premiul Nobel pentru pionieratul sau în analiza echilibrului în teoria jocurilor noncooperative

- la fel de celebrii Fisher Black si Myron Scholes, care au primit în anul 1997 acelasi premiu pentru descoperirea faimoasei lor formule de evaluare a pretului optiunilor

Cheia întelegerii notiunii complexe de derivate financiare consta în lamurirea notiunii de „derivata”. Originea cuvântului se afla în matematica, unde se spune ca‚ „derivata masoara rata de variatie instantanee a unei functii, adica modul în care se schimba variabila dependenta în momentul în care variabila independenta înregistreaza o variatie foarte mica” .

Plecând de la aceasta definitie economistii au decis ca denumirea de derivat financiar este cea mai potrivita pentru noua generatie de produse financiare care au revolutionat activitatea de pe pietele financiare internationale începând cu zorii anilor `70. Definirea acestor produse a suscitat interesul multor personalitati din lumea finantelor, astfel încât am considerat potrivit sa ne oprim în cele ce urmeaza asupra celor pe care le consideram cele mai reprezentative.

Dupa J.Hull „un derivat financiar este un produs financiar a carui valoare depinde de valoarea altor active financiare primare sau de baza” .

O alta definire este cea data de Klein si Lederman (1994) conform careia „derivatele financiare sunt contracte financiare a caror valoare ‘deriva’ de pe piata cash a activelor de genul actiuni, obligatiuni, valute si marfuri” . În schimb Chance spune ca „derivatele sunt instrumente ale caror venituri ‘deriva’, depind de veniturile generate de alte instrumente. Aceasta înseamna ca performantele lor depind de modul în care se comporta , reactioneaza alte active” .

Fisiere in arhiva (1):

  • Contracte Futures pe Eurodolari.doc

Alte informatii

Se prezinta succint contractele futures si se insista cu precadere pe contractele futures pe eurodolari.