Contractul de Munca pe Durata Determinata

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Contractul de Munca pe Durata Determinata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Potrivit noilor reglementari in material dreptului muncii, angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si conditiile noului Cod al muncii,personal salariat cu contract de munca pe durata determinate.

1. Forma in care se incheie contractul individual de munca este intotdeauna in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.

2. Durata pentru care se incheie acest tip de contract nu poate fi mai mare de 18 luni.EL poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor si numai inauntrul termenului initial, cu acordul scris al partilor si numai inauntrul termenului de 18 luni sic el mult de doua ori consecutive.

3. Cazurile pentru care se poate incheia contractul de munca pentru o durata determinate sunt expres prevazute de lege si deci nici in un alt caz decat cel nominalizat prin lege nu se poate incheia un asemenea contract.

Aceste cazuri sunt:

- Inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acest salariat participa la greva.In acest caz durata contractului de munca individual de munca pe durata determinate va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular

- Cresterea temporara a activitatii angajatorului

- Desfasurarea unor activitati cu character sezonier

- In situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de personae fara loc de munca

- In cazuri prevazute expres de legi speciale.

4. Perioada de proba :

Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinate poate fi supus unei perioade de proba dar care nu va depasi :

- 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni

- 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa intre 3 si 6 luni

- 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni

- 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.

5. Regula statornica de noul Cod al muncii este ca la expirarea contractului individual de munca pe durata determinate, pe locul de munca respective va fi angajat un salariat cu contract de munca pe durata nedeterminata.

6. De la aceasta regula, acelasi act normative instituie si unele exceptii si anume:

- In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinate este incheiat pentru a inlocui temporar un salariat absent,daca intervine o noua suspendare a contractului acestuia;

Fisiere in arhiva (1):

  • Contractul de Munca pe Durata Determinata.doc