Conturile de Capitaluri

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Conturile de Capitaluri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Stanila E. Aurelian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Economie, Banci, Finante

Extras din document

Capitalul propriu (sursele proprii de finantare permanenta) impreuna cu capitalul strain pe termen lung formeaza capitalul permanent.

Capitalul propriu se formeaza initial din capitalul social, ca sursa de finantare de la asociati/actionari. Aportul reprezinta valoarea pe care acestia se angajeaza sa o aduca la societate, in numerar/in numerar si natura, reprezentand capitalul subscris.

Subscrierea capitalului este operatia prin care asociatul/actionarul declara si semneaza pentru suma de bani si valoarea bunurilor cu care se angajeaza sa participe la constituirea unei societati.

O societate se poate constitui numai daca intregul ei capital a fost subscris. Aportul in natura constand din bunuri disponibile, trebuie depus integral la societate in momentul constituirii. In ceea ce priveste aportul in bani, o parte se poate depune la data constituirii societatii, iar cealalta parte poate fi depusa ulterior, in mai multe transe fara a depasi un an.

Varsarea capitalului este operatia de aducere la societate a aporturilor in bani si in natura subscrise.

Pretul actiunilor/partilor sociale se stabileste de la infiintarea unei societati si poarta denumirea de valoare nominala a actiunilor/ partilor sociale. Valoarea nominala (VN) reprezinta o fractiune de capital, stabilita in marimi egale si care serveste la evaluarea si inregistrarea capitalului social, astfel:

Capitalul social = Numar actiuni/parti sociale x Valoarea nominala

Orice plusvaloare peste valoarea nominala a actiunilor/partilor sociale se inregistreaza la elementul de capitaluri proprii, Prime de capital.

Capitalurile proprii sunt evidentiate in contabilitate cu ajutorul conturilor sintetice din Clasa 1 – Conturi de capitaluri.

Conturile de capitaluri proprii furnizeaza informatii privind existenta si miscarea surselor proprii de finantare ( capital social, prime de capital, rezerve din reevaluare, rezerve, rezultatul reportat si rezultatul exercitiului), informatii necesare cunoasterii situatiei nete a entitatilor economice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Conturile de Capitaluri.doc