Cooperativa Agricola Muntenia - Modelul Problemei de Transport

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cooperativa Agricola Muntenia - Modelul Problemei de Transport.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Cooperativa Agricola Muntenia ofera in exclusivitate membrilor sai, servicii complete legate de activitatea de ingrasare a suinelor. constand in consultanta tehnica si financiara, proiectare, aprovizionare cu grasuni si componente furajere, asistenta sanitar veterinara si asistenta tehnica pentru echipamentele din hala si valorificarea productiei prin abatoarele proprii.

Cooperativa Agricola Muntenia a luat fiinta in aprilie 2005.

Conceptul Cooperativei consta in sprijinirea fermierilor de a-si contrui ingrasatorii de porcii moderne complet utilate cu bucatarie furajera, silozi de stocare a materiilor prime cerealiere cu capacitate suficienta pentru un an, tractor, vidaja, cantar, filtru sanitar veterinar locuinta pentru administrator.

Ferma este deservita de un singur lucrator si grajdul standard are capacitatea suficienta pentru loturi de cca. 930 animale pe ciclu, cu 3 cicluri de ingrasare pe an.

Fermele sunt construite in stricta concordanta cu normele impuse de U.E.

Cooperative Muntenia urmăreşte preluarea din sarcina fermierilor a activităţilor din afara fermei lăsându-I pe aceştia să se concentreze pe activitatea din ferma proprie care le aparţine în totalitate, împreună cu animalele şi furajele necesare. Întreaga infrastructură ce urmează să deservească fermele de îngraşare va fi realizată prin investiţii in care Cooperativa va urmării să deţină procentul majoritar. Prin intermediul Cooprativei toţi membrii devin coproprietari ai acestor investiţii care vor lucra practice pentru fiecare dintre noi.

Sistemul creat de către Cooperativa Agricolă Muntenia se adresează în principal următoarelor categorii de personae:

- Crescătorilor de porci care se chinuie în condiţii rudimentare cu câte 20-500 de porci şi pe care noile reglementări sanitary veterinare şi de mediu ce vor intra în vigosre în lunile următoare ii vor determina să renunţe la activitate,

- Fermierilor care lucrează diverse suprafeţe de pământ şi care vor să-şi rezolve prin sectorul zootehnic problema valorificării cerealelor,

- Tinerilor specialişti absolvenţi de facultăţi agricole care sunt dormice să înceapă o activitate comercială dar sunt descurajaţi de suma de bani pe care trebuie să o aibă,

- Investitorilor care văd în programul nostrum o oportunitate de profit.

Cooperative este condusă de un consiliu de administraţie din care fac parte numai membrii care obligatoriu sunt sau vor fi crescători de porci. Consiliul de administraţie este ales de adunarea generală pentru o perioadă de 4 ani. În present consiliul este alcătuit din 5 membii.

DESCRIEREA ACTIVITĂŢII CURENTE ŞI OBIECTUL DE ACTIVITATE

Începând cu luna aprilie a anului 2007, odată cu demararea producţiei în abatorul din Răcari, Cooperativa va produce următoarele sortimente de carne de porc:

- Carcasă refrigerată cu sau fără cap,

- Piese tranşate refrigerate cu sau fără os

- Cap de porc refrigerat şi/sau congelat,

- Organe proaspete de porc,

- Maţe naturale.

Obiectul secundar cuprinde activităţiile:

- 1511 - Producţia şi conservarea cărnii;

- 1513 - Prepararea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre);

- 5222 - Comerţ cu amănuntul al cărnii şi produselor din carne;

Societatea are următoarele puncte de lucru:

Tabel nr. 1

Nr.

crt. Simbol

Magazin Adresă Cod CAEN

1 Carmangerie Targoviste Strada I.C.Brătianu, Bl 29, B, parter, M12, Târgovişte. 4639

2 Carmangerie Gaiesti Strada Mihai Viteazu, Bl 29, B, M12, Gaiesti 4639

3 Carmangerie Titu Bulevardul Voievodul Mircea, nr 12, Titu 4639

4 Carmangerie Strada Mihai Popescu, bl 13, sc B, parter, Moreni 4639

Activitatea principală desfăşurată de Cooperativa Muntenia o constituie comerţul cu amănuntul care constă în cumpărarea de la diverşi furnizori a unor carcase porc, deasamblarea lor şi vânzarea acestora în scopul obţinerii de profit.

În realizarea obiectului de activitate, societatea poate încheia contracte de colaborare şi cooperare cu persoane fizice sau juridice, române sau străine.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cooperativa Agricola Muntenia - Modelul Problemei de Transport.doc