Corporatii - IBM

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Corporatii - IBM.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Prezentare generala
Scurt istoric IBM Romania
Responsabilitatea sociala a corporatiei/ Sponsorizari/Donatii în România
Care sunt pârghiile prin care IBM îsi adapteaza strategiile în fiecare tara?
Bibliografie

Extras din document

Prezentare generala

În 1924, este fondata corporatia IBM. Cu peste 300.000 de angajati din întreaga lume si cu un profit de 89 de milioane de USD (cifrele din 2003), IBM este cea mai mare companie de IT din lume si una dintre putinele având continuitate, înca din secolul al XIX-lea. Compania are ingineri si consultanti în peste 170 de tari si laboratoare de dezvoltare localizate în toata lumea, în toate segmentele stiintei computerelor si ale tehnologiei informatiei; unii dintre ei fiind pionieri în zone variind de la computerele mainframe pâna la nanotehnologie.

Istoria companiei IBM a început cu decenii inaintea aparitiei calculatoarelor  înaintea acestora, corporatia dezvoltase un echipament de procesare pe baza de cartelaa Initial purta denumirea de Computing Tabulating Recording (CTR) Corporation, care a fost fondatp la data de 15 iunie 1911 la Binghamton, New York. Aceasta companie s-a format pe baza fuzionarii dintre Tabulating Machine Corporation, the Computing Scale Corporation si the International Time Recording Company. Presedintele de la momentul respectiv al Tabulating Machine Corporation era Herman Hollerith, care fondase compania în 1896. Thomas J. Watson Sr., fondatorul IBM, a devenit Director General al CTR în 1914 si Presedinte în 1915. La 14 februarie1924, CTR si-a schimbat denumirea în International Business Machines Corporation.

Compania s-a facut cunoscuta prin pozitia sa de lider în domeniu, între anii 1950 si 1980 prin sisteme precum IBM 1490, IBM 7000, sau prin inventarea hard-disk-ului si prin dezvoltarea în 1981 a microcalculatorului IBM-PC, stramosul calculatoarelor personale bazate pe arhitectura x86 de astazi. De-a lungul anilor 1980 a participat, alaturi de diverse companii, la dezvoltarea de software pentru arhitectura PC, printre care colaborarea cu Microsoft pentru MS-DOS si OS/2. Cu toate acestea, în anul 2005, firma IBM si-a vândut divizia de calculatoare constructorului chinez Lenovo, care a anuntat ca va continua comercializarea de calculatoare IBM sub propriul nume.

Scurt istoric IBM Romania

IBM a intrat prima oara pe piata din România în anul 1967. Situatia politica si economica de atunci a obligat IBM sa închida în anul 1980 reprezentanta sa din Romania. În luna mai 1990, IBM a intrat din nou pe piata din România prin Romanian Business Systems (RBS), transformându-se rapid în IBM Alliance Company, iar în anul 1995 devenind IBM Romania Ltd., filiala a IBM World Trade Corporation. Acum aproximativ doi ani, pe 15 noiembrie 2005, IBM România a sarbatorit 10 ani de existenta.

IBM România, dipunând de specialisti de înalt nivel profesional, este pregatita sa

satisfaca nevoile clientilor sai, oferind solutii complete, personalizate si inovative. La

acestia se adauga o retea extinsa de parteneri de afaceri autorizati, care acopera întreaga

tara si toate industriile importante.

Începând din anul 2000, IBM Romania are si responsabilitatea de a sprijini activitatea de business din cadrul IBM Moldova, Albania, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Serbia si Muntenegru.

Ca în oricare alte parti ale lumii, IBM furnizeaza clientilor sai din Romania solutii si servicii integrate prin diviziile sale specializate pentru fiecare dintre industrii. Aceasta

structura organizationala permite IBM sa ofere un portofoliu extins de produse, solutii si

servicii de clasa/nivel mondial pentru o multitudine de piete.

IBM România, filiala autohtona a liderului industriei IT mondiale, a terminat anul 2002 cu rezultate foarte bune. Compania a reusit pentru al doilea an consecutiv si pentru a treia oara în ultimii cinci ani sa fie filiala IBM cu cea mai mare crestere a veniturilor din regiunea Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu, Africa.

Cifra de afaceri a companiei IBM România au crescut cu 25,6% în 2002 fata de 2001. Politica de corporatie nu permite dezvaluirea cifrei de afaceri a fiecarei filiale în parte. Potrivit directorului IBM România, filiala de la Bucuresti a avut în 2002 o crestere a cifrei de afaceri de doua ori mai rapida decât evolutia pietei IT autohtone.

Fisiere in arhiva (1):

  • Corporatii - IBM.doc