Danone

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Danone.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Economie, Marketing

Extras din document

Prezentarea firmei

Danone România face parte din Grupul Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând primul loc în lume în domeniul produselor lactate proaspete şi locul doi în domeniul apelor minerale îmbuteliate(Evian), a alimentaţiei pentru copii şi a nutriţiei clinice(Bledina, Milupa). Grupul deţine 150 de fabrici şi în jur de 76.000 de angajaţi la nivel mondial. Danone este prezent pe toate cele cinci continente, în mai mult de 120 de ţări şi a înregistrat în 2007 vânzări de peste 15 miliarde euro.

Dintre toate brand-urile sale, pe piaţa României s-a impus DANONE-produse lactate proaspete. Intrarea pe piaţa românească s-a dovedit a fi profitabilă şi în 1998 s-a luat decizia construirii unei fabrici proprii la Bucureşti, unde sunt produse iaurturile Danone.

Produsele lactate Danone existente pe piaţa românească sunt: iaurturi simple, iaurturi cu fructe, smântână, kefir, deserturi. Danone fabrica circa 95% din produsele comercializate in Romania in fabrica sa din Bucuresti. Celelalte produse sunt importate din Franta, Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria.

In acelasi timp, exporta produse in Bulgaria, Republica Moldova, tarile din zona Adriaticii.

În România, DANONE este o societate cu răspundere limitată, cu sediul în strada Nicolae Cânea nr.96, sector 2, Bucureşti. În fiecare judeţ al ţării există filiale, structura acestora limitându-se la compartimentul de vânzări şi cel de distribuţie, subordonate unui şef zonal de vânzări.

Sigla DANONE reprezintă garanţia constantă a calităţii la cele mai înalte standarde.

Istoria Grupului Danone

1919 – Isaac CARASSO produce pentru prima data iaurtul Danone, folosind fermenti lactici selectionati de Institutul Pasteur din Paris.

La inceput iaurtul se vindea numai in farmacii, fiind singurul leac cunoscut impotriva diareei infectioase. Descoperirea penicilinei – primul antibiotic, de catre Fleming, avea sa se produca in 1928).

1923, 1929 – Primele premii internationale acordate iaurtului Danone, la expozitiile de la Roma si Barcelona.

1929 – Daniel, fiul lui Isaac CARASSO, infiinteaza Societatea Pariziana a Iaurtului Danone.

1942 – Fondarea companiei DANNON, in Statele Unite.

1958 - Danone instaleaza in Franta cea mai moderna linie de productie din Europa, fabricand 20 000 de borcane zilnic.

1963 – Fuziunea Danone cu Gervais (cea mai cunoscuta marca de brinzeturi din Franta, la acea vreme).

1973 – Fuziunea BSN cu Gervais Danone, din care rezulta primul grup francez din industria alimentara.

1987 – Lansarea iaurtului probiotic cu Bifidus, BIO (astazi – marca Danone Activia, prezenta pe mai multe continente).

1990 – Incepe extinderea activitatii Grupului Danone in Europa Centrala si de Est, respectiv in zona Asia - Pacific.

1991 – Se infiinteaza primul Institut Danone.

1994 – Danone isi incepe operatiunile in America de Sud.

1996 – Actul de nastere al Danone Romania.

2002 – Inaugurarea Centrului de Cercetare „ Daniel Carasso”.

2007 – Restructurarea activitatilor Grupului, concentrarea pe nutritie echilibrata si benefica pentru sanatate (produse lactate proaspete, ape minerale, alimente pentru copii mici si nutritie clinica).

Astazi Grupul Danone, prezent in 150 de tari, este lider mondial pe piata produselor lactate proaspete (Danone) si numarul 2 mondial in domeniul apei imbuteliate si al alimentelor pentru nutritia infantila si clinica (Numico).

Istoria Danone in Romania

1996 – Actul de nastere al Danone Romania. Danone achizitioneaza activele unei foste fabrici de lactate din Bucuresti. Dupa Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Grupul Danone isi continua expansiunea in Europa Centrala si de Est. Aveau sa urmeze Turcia, Slovacia, Ucraina.

1997 – Danone incepe operatiunile in Romania, prin distributia de produse importate din Polonia si Ungaria. Danone aduce pentru prima data in Romania iaurturile cu fructe. Succesul este imediat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Danone.doc