Datoria Externa

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Datoria Externa.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Imprumuturile externe constituie una din formele exportului de capital.

Imprumuturile externe permit unei tari sa investeasca si sa consume peste posibilitatile sale curente interne si, de fapt, sa finanteze formarea capitalului nu numai prin mobilizarea economisirilor interne ci si prin folosirea economisirilor tarilor cu capital în surplus. Imprumuturile externe pot conduce catre o crestere economica mai rapida, permitand finantarea unui volum de investitii mai substantial si antrenarea mobilizarii resurselor de care dispune tara respectiva, conferindu-le totusi o utilizare intr-o maniera mai rezervata, mai prudenta, dar si mai eficienta.

Aceste imprumuturi pot servi, de asemenea, la finantarea deficitelor temporare ale balantei de plati si pot oferi autoritatilor solutia evitarii luarii de masuri care ar putea compromite programul de dezvoltare a tarii. Ele nu contribuie la cresterea economica in conditiile in care sunt utilizate pentru finandtarea activitatilor neproductive sau pentru contrabalansarea exporturilor excesive de capital. De fapt, în acest caz, imprumuturile respective ar putea chiar agrava presiunile ce se exercita asupra operatiunilor bugetare de administrare publica si asupra balantei de plati.

Fisiere in arhiva (1):

  • Datoria Externa.ppt