Departamentului Taxe si Impozite

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Departamentului Taxe si Impozite.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dobranschi

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Acest segment al administratiei reprezinta o parte componenta a sistemului de Administratie publica. În cadrul acestui sistem, primaria, reprezinta o autoritate publica care se bucura de autonomie locala, si functioneaza în temeiul principiilor descentralizarii serviciilor publice, eligibilitatii autoritatilor administratiei publice locale, legalitatii si al consultarii cetatenilor în solutionarea problemelor locale de interes deosebit. Conform cu Legea 215/2001 aceasta autonomie este numai administrativa si financiara, fiind exercitata pe baza si în limitele prevazute de lege. În acest sistem al administratiei , autoritatile adminitratiei publice locale realizeaza raporturi bazate pe principiile autonomiei, legalitatii, responsabilitatii, cooperarii si solidaritatii pentru rezolvarea problemelor întregului judet.

Primaria comunei Halaucesti reprezinta o autoritate a sistemului de administratie publica locala. În cadrul acestei autoritati functioneaza anumite departamente pentru realizarea mai eficienta a sarcinilor primariei la nivel judetean. Între aceste departamente exista o relatie de colaborare reciproca pentru eficientizarea activitatii.

Departamentul taxe si impozite este o parte componenta a acestui sistem al primariei si joaca un rol important în îndeplinirea sarcinilor primariei. Acest departament practic are rolul de a tine evidenta resurselor care formeaza o parte a bugetului primariei. Aceste resurse reprezinta o parte din impozitele si taxele platite de contribuabili, iar functionarii acestui departament au rolul de a asigura cadrul legal prelevarii acestor impozite, stabilit conform legii. Activitatea functionarilor din acest departament este verificata direct de primar. O alta forma de control, mai oficiala a actelor administrative de competenta acestui departament, mai este exercitat de Curtea de conturi, care se sesizeaza ori de câte ori i se aduce la cunostinta încalcarea unor principii de legalitate a actelor administrative privind aplicarea impozitelor si taxelor.

În cadrul primariei Halaucesti, departamentul Taxe si impozite cunoaste o structura unitara în care membrii sai duc o activitate constanta de asigurare a cadrului legal necesar prelevarii impozitelor. Pe durata exercitarii activitatii de practica coordonatorul meu a fost Mihaica Silvia, referent. Dumneaei a fost cea care mi-a pus la dispozitie, atât cât s-a putut, materialele necesare unei cât mai bune documentari în materia administrativa a acestui sector de activitate. Pentru o cât mai buna organizare, acest departament mai are ca angajati o serie de functionari publici care sa contribuie la încasarea cât mai legala si comoda a impozitelor si taxelor. Astfel Farcas Gabriela ocupa functia de contabil, iar Trifas Isidor pe cea de casier. Între acesti functionari exista relatii de colaborare, ca parte integranta a raporturilor din Administratia publica. Acesti angajati asigura o buna organizare a acestui departament.

Fisiere in arhiva (1):

  • Departamentului Taxe si Impozite.doc

Alte informatii

Studierea in cadrul primariei a departamentului taxe si impozite a diferitelor elemente de specialate. Este pe scurt prezentat. Practica la Primarie, în cadrul departamentului taxe si impozite