Despre Planul de Afaceri - Planificarea in Afaceri

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Despre Planul de Afaceri - Planificarea in Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihail Titu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1. Planificarea in afaceri
2. Etapele de lucru
3. Intocmirea planului de afaceri
4. Prezentarea planului

Extras din document

Despre planul de afaceri: planificarea in afaceri

Definire

Descrierea afacerii sintetizeaza natura si scopul afacerii si include misiunea, viziunea si valorile firmei, obiectivele si descrierea produselor si serviciilor. Descrierea afacerii trebuie sa ofere cititorului o viziune asupra continutului planului de afaceri intr-o forma informativa si directa, dar pe un ton optimist si entuziast.

Planificarea de afaceri este procesul repetitiv de identificare, culegere, analiza si interpretare a informatiilor legate de activitatea unei organizatii in scopul definirii misiunii, obiectivelor, strategiilor si planurilor de actiune ale acesteia pentru o perioada determinata.

Mai pe larg, orice planificare de afaceri presupune:

1. sa strangi informatii despre firma ta, clientii tai, concurenta, industrie, procesul de productie si operatiuni, personal, precum si informatii financiar-contabile,

2. sa le analizezi din toate punctele de vedere pentru a vedea cauza situatiei actuale, oportunitatile si amenintarile din interior si din jurul firmei,

3. sa le folosesti in activitatea viitoare pentru a obtine un profit confortabil, de durata.

Este un proces complicat care presupune timp si un efort de durata. Un plan de afaceri trebuie periodic verificat, modificat si actualizat. Necesita o analiza coordonata a tuturor informatiilor, si o atentie la detalii care altfel pot da peste cap intreaga constructie.

Experientele multor oameni de afaceri insa demonstreaza ce merita. Firmele din tarile dezvoltate economic isi planifica pana si cumpararea agrafelor de birou. Rezultatul este ca firmele romanesti, care merg in bataia vantului, se trezesc eliminate de pe piata de catre alte firme cu proprietari straini (sau romani care au invatat lectia) ce au avut resurse financiare, experienta, au cercetat mediul de afaceri, au identificat oportunitatile si riscurile acesteia, si au pornit la atac. Adica, si-au planificat activitatea.

Merita sa supravietuiesti si sa reusesti in viata. Merita sa lupti si sa castigi. De aceea esti om de afaceri. Si daca nu incepi sa iti planifici activitatea, nu vei supravietui.

Structura piramidala a planificarii

Daca intelegi structura piramidala a planificarii, intelegi bazele planificarii. Multi vorbesc despre aceasta structura piramidala, insa foarte putini o pun in practica.

Pentru a realiza o planificare de orice tip, trebuie sa se respecte urmatoarea ierarhie:

1. Numele Firmei - se afla in varful piramidei. Pe baza numelui firmei se construieste

2. Sloganul si

3. Emblema (logo-ul, imaginea simbol).

Unitatea acestora defineste:

4. Misiunea firmei (propozitia sau fraza ce defineste cine este firma, ce face aceasta, pentru cine face si cat de bine face).

Pe baza misiunii firmei se construiesc:

5. Obiectivele (ce reprezinta tinta pe care si-o fixeaza firma sa o atinga in perioada planificata).

Obiectivele de afaceri sunt detaliate in

6. Strategia (ce stabileste modalitatile de realizare a obiectivelor).

Pe baza strategiei se construiesc:

7. Planurile de actiune, care sunt la baza piramidei, aratand pasii concreti de urmat pentru a se realiza strategia de afaceri.

Aceasta structura piramidala se poate aplica oricarui tip de planificare (de afaceri, de marketing, de productie si operatiuni, de resurse umane sau financiar-contabila).

Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Planul de Afaceri - Planificarea in Afaceri.doc