Dezvoltarea Productiei de Energie Electrica. Dezvoltarea Sistemului Energetic. Situatia Industriala

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie Dezvoltarea Productiei de Energie Electrica. Dezvoltarea Sistemului Energetic. Situatia Industriala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Economie, Geografie

Extras din document

Energia electrica este elementul de baza in dezvoltarea economica industriala a fiecarui stat, fiind indispensabila in toate sectoarele de activitate.

Cresterea nivelului vietii materiale si spirituale a populatiei atat urbana cat si rurala este strans legata de productia de energie electrica.

Productia de energie electrica este produsa in centrale electrice care difera intre ele dupa sursa de combustibil folosita pentru obtinerea energiei electrice.

Astfel, hidrocentralele folosesc pentru producerea energiei electrice forta apelor, termocentralele folosesc in procesul tehnologic transformarea chimica a elementelor combustibile din carbuni, gaze sau petrol (prin ardere si degajare de caldura), atomocentralele folosesc reactiile chimice a elementelor (fuziunea uraniului si plutoniului) reactii insotite de degajari mari de caldura.

Energia electrica reprezinta capacitatea de actiune a unui sistem fizico-chimic. Energia electrica prezinta o serie de avantaje in comparatie cu alte forme de energie, si anume: producerea energiei electrice in centrale electrice are loc in conditii economice avantajoase; energia electrica poate fi transmisa la distante mari prin intermediul campului electromagnetic, fie direct prin mediul inconjurator, fie dirijat prin linii electrice; la locul de consum, energia electrica poate fi transformata in conditii economice in alte forme de energie; energia electrica poate fi divizata si utilizata in parti oricat de mici, dupa necesitati;

Dezavantajul pe care il prezinta energia electrica in comparatie cu alte forme ale energiei consta in aceea ca nu poate fi inmagazinata. Energia electrica trebuie produsa in momentul cand este ceruta de consumatori. Producerea energiei electrice se realizeaza prin transformarea altor forme de energie: transformarea energiei chimice a combustibililor in turbine cu aer, gaz, motoare cu ardere interna; transformarea energiei potentiale sau cinetice a apelor; transformarea energiei atomice; transformarea altor forme de energie: maree, solara, eoliana; Producerea energiei electrice prin transformarea energiei chimice a combustibililor se realizeaza in centrale electrice de termoficare sau centrale termoelectrice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Productiei de Energie Electrica. Dezvoltarea Sistemului Energetic. Situatia Industriala.ppt