Dezvoltarea unei Companii prin Achizitii Internationale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Dezvoltarea unei Companii prin Achizitii Internationale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1. Introducere

Afacerile de succes ştiu când şi cum trebuie să se adapteze şi să se schimbe. Acest lucru presupune lărgirea unor domenii de activitate şi reducerea domeniilor mai puţin profitabile. Companiile pot să beneficieze de aceste lucruri prin achiziţionarea de companii care operează pe alte pieţe externe. De exemplu în Europa, SUA sau Orientul Îndepărtat disponibilitatea de a găsi noi clienţi sau metode mai puţin costisitoare de a angaja personalul pot oferi un avantaj competitiv.

Acest studiu de caz descrie şi analizează creşterea grupului de firme Davis Service Group. Termenul “grup de firme” descrie companii care sunt unite printr-un proprietar comun. Grupul de firme Davis Service Group oferă servicii de întreţinere pentru materialele textile în UK şi Europa. Acestea includ închirieri de consumabile, a pânzei de in, controlul emisiilor de praf, servicii de curăţătorie şi spălătorie.

Grupul de firme este activ în Europa de la sediul central din Londra. Are 1 7,000 angajaţi cu o cifră de afaceri de peste 820 de milioane de lire sterline. Grupul Davis Service era mai demult un conglomerat. Un conglomerat este un grup de firme alcătuit din firme care sunt focusate pe pieţe diferite.

În 2001, grupul Davis Service era alcătuit din 3 mari categorii de companii, în fiecare din aceste categorii compania fiind cea mai importantă în Anglia:

- Sunlight (întreţinere echipamente textile) – închirierea aşternuturilor pentru hoteluri, spitale şi alte firme private. Sunlight a fost compania de la care a fost dezvoltat grupul de firme.

- Elliott (sisteme de clădiri) – închirierea corpurilor de clădiri pentru soaţii temporare de birouri.

- HSS (inchirierea de echipamente) – care opera în mai mult de 450 de puncte de desfacere în UK.

Deşi acestea erau companii solide, ele funcţionau doar în UK care devenise o piaţă saturată. Acest lucru înseamnă că erau destul de puţine oportunităţi de dezvoltare.

2. Sunlight

Sunlight din Marea Britanie este principalul furnizor de servicii de întreţinere textile. Nucleul include în portofoliul de servicii de închiriere, echipamente de închiriere, praf de control mat, maşina de spalat si washroom servicii. Sunlight operează la nivel naţional de la o reţea extinsă de prelucrare a plantelor.

De funcţionare în Marea Britanie sub marca Sunlight, societatea ofera urmatoarele servicii

- Hotel sector industrial şi de agrement: Sunlight oferă un pachet de servicii de închiriere şi de spălare, cu o gamă variate de produse, inclusiv : lenjerie de pat diferite modele, plusuri, îmbrăcăminte de bucătărie, hoteluri, restaurant.

- De fabricaţie, industriale şi comerciale din sectorul:

Un complet de închiriere şi de spălare de servicii, inclusiv de măsurare client de angajaţi, din surse, bar de codificare şi de urmărire a articolelor de îmbrăcăminte, inclusiv prin furnizarea de umplere şi dulapurile de pe site-urile de client, dacă este cazul. Produse includ: echipamente generale, materiale cu o vizibilitate ridicată, echipamente de protecţie, industria alimentară.

Sunlight washroom prevede, de asemenea, servicii, în special cu role, prosoape de cabinet, la ambele aceste sectoare.

- Sănătate: Sunlight este cel mai important furnizor de spălătorie şi lenjerie de gestionare a serviciilor de la NHS şi la asistenţă medicală din sectorul privat. Include furnizarea de servicii de închiriere, prin intermediul unei game largi de articole textile, inclusiv lenjerie de pat, pacient rochiile, tufărie costume, acoperă targă, pături etc Acestea sunt laundered şi distribuite pe zi, de obicei, la secţii şi puncte de livrare în spital de către o echipă de pe site - Sunlight de personal.

Utilizarea dedicat şi sofisticat plante, Sunlight prevede, de asemenea, steril teatru pachete de proceduri de operare, care conţine steril chirurgicale draperii şi rochiile pentru chirurgi de teatru şi de personal. Acestea sunt hi-tech textile proiectate pentru a proteja pacienţii şi personalul medical, care apoi sunt re-prelucrate, îndoite, ambalate şi sterilizate prin Sunlight de reutilizare. Ele sunt de obicei distribuite de operare teatre de Sunlight personal ca mai sus.

Sunlight divisional funcţionează o structură de a gestiona reţeaua sa de circa 45 de plante, angajarea peste 7000 de oameni.

Sunlight era partea cea mai performantă a afacerii ce realiza 45% din venituri la un moment dat. De accea pentru a spori beneficiile investiţiei acţionarilor compania a decis să se axeze pe închirierea şi întreţinerea materialelor textile şi de a căuta metode de extindere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea unei Companii prin Achizitii Internationale.doc