Diagnostic privind strategiile de resurse umane

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2341
Mărime: 19.11KB (arhivat)
Publicat de: Jasmina Negrea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Procedo Vest SRL, este o firmă din România cu sediul principal în Iaşi, şi face parte din grupul companiilor mici şi mijlocii ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul consultanţei în managementul afacerilor, activitate principală scriere şi implementare de proiecte europene.

Procedo Vest SRL a fost înfiinţată în anul 2013, desfăşurându-şi activitatea pe întreg teritoriul României, având sedii în Cluj, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

Aceasta a fost înfiinţată ca urmare a cererilor foarte mari de proiecte cu fonduri europene nerambursabile pentru diferite domenii de activitate. Prin serviciile de consultanţă de înaltă calitate firma doreşte să ofere siguranţă în noile proiecte ale oamenilor. Oferă sprijin în derularea procesului de acceptare a proiectului şi de distribuire a resurselor financiare primite cât mai eficient. Întocmirea bugetului activităţii va fi alcătuită tot în cadrul firmei.

Prin profesionalism şi perseverenţă compania doreşte să devină lider pe piata de consultanţă din România.

Pentru Proceso Vest SRL angajaţii reprezintă cea mai preţioasă sursă de profit. Aşadar în cadrul companiei se pune foarte mult accent pe dezvoltarea personalului din punct de vedere profesional deoarece un personal bine pregătit face parte din strategia firmei.

În momentul în care devii parte din echipa firmei ai posibilitatea de a dezvolta o carieră ce cuprinde mai multe responsabilităţi şi îndatoriri într-un mediu internaţional.

Toţi angajaţii beneficiază de cursuri de pregătire precum şi posibilitatea de a participa la diverse conferinţe în domeniu.

La sfârşitul anului trecut, în cadrul firmei Procedo Vest SRL erau angajaţi 23 de persoane dintre care 10 femei şi 13 bărbaţi.

În urma analizei structurii ogranizaţionale se poate observa următoarele:

-Persoane în poziţie de conducere: 5

-Responsabili zonali: 5

-Personal de execuţie 13 divizaţi în fiecare sediu din ţară.

Analizând personalul din punct de vedere al vârstei se poate observa faptul că atât în echipa de conducere a companiei cât şi în personalul de execuţie vârsta medie este de 35 ani ceea ce înseamnă că echipa este una tânără care se poate modela în funcţie de modificările care apar în acest domeniu.

2.Stabilirea activităţilor de MRU

Managementul resurselor umane se realizează prin intermediul următoarelor activităţi:

-Asigurarea personalului necesar desfăşurării activităţii: recrutare, selecţie, promovare.

-Recompensarea personalului, salarizare, bonificaţii, condiţii de muncă

-Perfecţionarea personalului angajat prin oferirea de instruire şi cursuri de calificare

-

Recrutarea

Recrutarea în cadrul companiei se realizează prin publicarea de anunţuri de angajare în ziarele locale cât şi pe siteurile de specialitate. În această activitate o persoană delegată v formula un anunţ prin care se specifică postul pe care se caută personal, responsabilităţile postului, calităţile căutate de firmă la viitorul angajat precum şi beneficiile oferite de companie. Persoanele interesate vor depune un CV atât la sediul societăţii cât şi pe adresa de mail apoi vor fi contactaţi de către administrator şi vor stabili împreuna data interviului.

De asemenea se va publica un anunţ şi în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare A Forţei de Muncă, iar în cazul în care vor fi persoane în căutarea unui loc de muncă care corespund profilului căutat vor fi contactaţi şi chemaţi la un interviu.

De asemenea firma îşi caută posibili angajaţi în rândul studenţilor care au urmat cursuri în domeniu şi sunt interesaţi de o carieră în domeniu. Aşadar un reprezentant al firmei va merge la facultăţile de profil şi va organiza o mică prezentare a companiei.

Selectarea

Pe baza CV-urilor lăsate pe adresa de mail al firmei persoanele care corespund profilului candidatului ideal vor fi chemate la un interviu.

Înterviul va fi organizat de către administrator şi presupune o discuţie liberă între cei doi. Prin acest interviu atât candidatul cât şi administratorul obţin informaţii unul despre celălalt.

În urma interviului administratorul va selecta persoanele care vor participa la următoarea etapă şi anume un test din legislaţia în vigoare. În urma acestei etape se va stabili candidatul ce va ocupa postul vacant.

Promovarea

Fiind o companie mică şi care nu oferă multe oportunităţi de promovare se poate vorbi doar de un singur nivel de promovare. De la personal executant la reprezentant zonal, iar această promovare se realizează în urma atingerii targetului. Promovorea se poate face abia după un an de activitate în cadrul comapniei. Promovarea aduce cu sine modificarea planului de salarizare precum şi cel de bonificaţie.

Recompensarea salariaţilor

Modificări salariale în funcţie de vechimea în cadrul companiei. Aceste modificări nu sunt foarte mari însă acestea se schimbă de la an la an. De asemenea există o modificare salarială pentru cei care promovează în cadrul companiei.

În ceea ce priveşte bonificaţiile primite de angajaţi acestea variază de la lună la lună în funcţie de atingerea şi depăşirea targetului. De asemenea se oferă bonusuri şi pentru orele suplimentare lucrate într-o lună.

Dacă se atinge un anumit target zonal întraga echipă beneficiază de team bulidinguri în diferite locaţii din ţară ceea ce face ca condiţiile de muncă să se îmbunătăţească.

Perfecţionarea personalului se realizează prin anumite traininguri de care beneficiază toţi angajaţii imediat după angajare. Prin aceste traininguri li se prezintă modul de lucru şi informaţiile pe care aceştia trebuie să şi le însuşească pentru a-şi putea desfăşura activitatea în cadrul companiei.

Preview document

Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 1
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 2
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 3
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 4
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 5
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 6
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 7
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 8
Diagnostic privind strategiile de resurse umane - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Diagnostic privind strategiile de resurse umane.docx

Alții au mai descărcat și

Leadership și cultură organizațională

INTRODUCERE „Cultura este <cheia> excelenței organizaționale, iar leadership-ul este unul dintre factorii care contribuie la crearea culturii.”...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Motivație

CAP.I. MOTIVATIA-CONSIDERATII GENERALE I.1. INTRODUCERE - CONCEPTUL DE MOTIVATIE Termenul de motivatie a apãrut in literatura de specialitate in...

Elaborarea strategiei de marketing Benvenuti SRL

Introducere Realitatea mediului care ne înconjoară a modificat conceptele clasice de marketing și de management; firmele au trecut de la...

Managementul relaților cu clienții în servicii - SC Vas Alimcom SRL

INTRODUCERE Managementul relaților cu clienții reprezintă un subiect dezbătut pe larg în manualele și trainingurile de specialitate, păstrarea...

Organizarea, atribuțiile și funcționarea Primăriei Sectorului 2 București

CAPITOLUL I PREZENTAREA PRIMARIEI SECTORULUI 2 BUCURESTI CARACTERISTICI GENERALE: Primaria sectorului 2 Bucuresti se organizeazã şi funcţioneazã...

Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Majestic

1.4.2. CLIENTII HOTELULUI MAJESTIC. Datorita faptului ca Hotel Majestic este considerat “hotelul oamenilor de afaceri” majoritatea clientilor...

Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Majestic

Resursele turistice ale României o situează printre ţările cele mai dotate din acest punct de vedere, care pot fi puse în valoare datorită...

Politici și strategii de promovare în domeniul turismului cu exemplificare pe SC aurora SA Hotel Aurora

INTRODUCERE Sectorul privat hotelier din Satu Mare a înregistrat o dezvoltare şi modernizare, astfel, reunind tradiţia de mai multe secole a...

Eficiența procesului de management prin politica de motivare a personalului la SC Antibiotice SA

I. MOTIVATIA-CONSIDERATII GENERALE I.1. INTRODUCERE - CONCEPTUL DE MOTIVATIE Termenul de motivatie a apãrut in literatura de specialitate in...

Ai nevoie de altceva?