Diagnosticul si Evaluarea Situatiilor Financiare la Zentiva SA

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Diagnosticul si Evaluarea Situatiilor Financiare la Zentiva SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bircea Ioan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1. Prezentare gerală – Zentiva S.A. (Sicomed) 3
2. Date generale 5
3. Date de identificare pe BVB 6
4. Informaţii financiare anuale (Indicatori principali) 7
5. Diagnosticul resursei umane 8
6. Diagnosticul juridic 9
7. Diagnosticul financiar 12
8. Diagnosticul producţiei 13
9. Diagnosticul comercial 13
10. Evaluarea întreprinderii prin Activul Net Contabil 14

Extras din document

1. Prezentare gerală – Zentiva S.A. (Sicomed)

Societatea Zentiva N.V. este o societate farmaceutică internaţională care se orientează pe dezvoltarea, producerea şi comercializarea de produse farmaceutice generice moderne de marcă. Societatea este liderul pieţii în Republica Cehă, România şi Slovacia, iar importanţa ei creşte rapid şi în Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina, precum şi în ţările baltice.

această creştere pe pieţele dinainte şi nou câştigate atât prin dezvoltarea firească a activităţilor sale cât pe calea unor achiziţii oportune.

Misiunea societăţii este de a extinde tratamente de calitate, în special în domeniul îngrijirii primare. Aria de produse cuprinde aproape 280 de produse în 500 de forme farmaceutice, acoperind o gamă largă de domenii terapeutice. Produsele companiei Zentiva sunt destinate tratamentului de dureri, la boli cardiovasculare, ale sistemului nervos central, digestiv, urologic şi genital, precum şi tratamentului bolilor respiratorii. În domeniul de suplimente alimentare se referă mai ales la vitamine.

Grupul Zentiva are aproximativ 6.500 de salariaţi şi deţine unităţi de producţie în Republica Cehă, Slovacia, România şi Turcia.

Acţiunile companiei Zentiva N.V. sunt tranzactionate la Bursa din Praga, iar acţiunile sale globale de depozit sunt tranzactionate la bursa din Londra.

Ca una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Europa Centrală şi de Est, Zentiva este convinsă că rolul ei constă atât în oferta medicamentelor moderne de marcă, cât şi în sprijinul acordat unei game largi de activităţi benefice destinate societăţii. În decurs de câţiva ani, Zentiva a atins acest ţel atât prin sponzorizare pe termen lung, cât şi prin sprijinul acordat manifestărilor culturale, sociale şi sportive.

Reprezentanta Zentiva in Romania a luat fiinta in anul 2000, realizand o cifra de afaceri de 1,8 milioane dolari, cu o crestere de 10%, ajungand in anul 2003 la o cifra de afaceri estimata de 2 milioane dolari.

Importul si distribuita produselor se face prin 10 distribuitori la nivel national si regional. Promovarea activa a produselor farmaceutice, in special pe segmentele urmatoare: cardiologie, ginecologie, antiinfectioase, OTC.

Acţiunile Zentiva SA sunt tranzacţionate la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti începând cu anul 1998. Valoareanominală a unei acţiuni este de 0,1 lei/acţiune

Acţiunile Zentiva SA sunt emise în formă dematerializată şi sunt liber transferabile.

Compania SC Depozitarul Central SA (fosta Regisco) ţine evidenţa la zi a registrului acţionarilor Zentiva SA. Structura consolidată a acţionariatului SC Zentiva SA la data de 03.04.2009 este următoarea:

Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticul si Evaluarea Situatiilor Financiare la Zentiva SA.doc

Alte informatii

Universitatea ,,Petru Maior’’ Tîrgu Mureş Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative Specializarea: Contabilitate şi Audit Tîrgu Mureş