Economia Belgiei

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Economia Belgiei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Flavian Clipa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Denumire oficiala: Regatul Belgiei

Forma de guvernamant: Monarhie constitutionala din anul 1831, cu sistem parlamentar bicameral la nivel federal (Camera Deputatilor si Senatul care au rolul de a propune si adopta legile, ce devin efective dupa semnarea decretului regal) si unicameral la nivelul regiunilor si comunitatilor.

Seful statului: Regele Albert al II-lea, incoronat la 30 august 1993.

Personalitati din guvern: Guy Verhofsdadt, posibil Prim Ministru (guvern in curs de formare dupa recentele alegeri generale din luna mai a.c.).

Geografie: Belgia este o tara situata in Europa de Vest si se invecineaza la nord cu Olanda, la est cu Germania si la sud cu Luxembourg si Franta. Anvers, cel de al treilea port ca marime din lume, este situat in partea de nord-vest a Belgiei, la Marea Nordului. Bruxelles, capitala tarii, este situal la nord de centrul tarii. Alte orase importante: Anvers, Liege, Namur, Gent, Charleroi, Bruggs.

Suprafata tarii este de 30.522 kmp, distanta cea mai mare intre doua puncte situate in interiorul granitelor este de 330 km.

Clima este specifica Europei de Vest, respective maritima-temperata, cu ierni blande si veri placute.

Populatie: Belgia are o populatie de 10,2 milioane locuitori, cu o densitate de 330 de locuitori pe kmp, una din cele mai mari din lume.

Regiuni: Belgia este formata din trei regiuni si anume: Flandra (care cuprinde regiunea Anvers, Flandra de Est, Brabantul Flamand, Limburg si Flandra de Vest). Flandra are o populatie de 5,9 milioane locuitori limba vorbita fiind flamanda (dialect al limbii olandeze); Valonia, situata in sudul tarii are o populatie de 3,3 milioane locuitori, limba vorbita fiind franceza; regiunea Bruxelles-Capitala cu o populatie de 1 milion de locuitori este oficial bilingva (flamanda/franceza).

In Belgia exista din punct de vedere cultural, trei comunitati respectiv flamanda, franceza, (Bruxelles-Capitala, flamanda si franceza) si germana (in zona situata la granita cu Germania)

Limba folosita: Oficial, limba vorbita este cea a regiunii respective, iar in Bruxelles una din cele doua, franceza sau flamanda. Engleza este de asemenea larg folosita, dar cu o frecventa mai mare in domeniul afacerilor.

Religia: romano-catolica

Moneda nationala: Euro

Sarbatori oficiale: 21 iulie, ziua nationala, 1 ianuarie, Pastele, 1 mai, 1 iunie, 11 iunie, 15 august, 1 noiembrie, 11 noiembrie(ziua armistitiului), Craciunul.

Resurse naturale: Belgia are resurse naturale limitate, fiind obligata sa importe marea majoritate a materiilor prime.

Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Belgiei.doc

Alte informatii

referatul a fost prezentat in cadrul facultatii de economie si administrare a afacerilor,la disciplina economie internationala