Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL

Referat
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 9405
Mărime: 57.90KB (arhivat)
Publicat de: Bernard Martin
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitru Panait
Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir

Cuprins

  1. 1.Prezentare
  2. a) Prezentarea domeniului IT din Romania 1
  3. b) Prezentarea firmei Mario Soft S.R.L. 3
  4. II. Documentare
  5. a) Modul de stabilire a preturilor 5
  6. b) Modul de stabilire al preturilor la firma Mario Soft 15
  7. III. Exercitiu practic de fundamentare al pretului
  8. a) Compunerea de costuri 17
  9. b) Corelarea cu alte preturi de pe piata 17
  10. IV. Analiza concurentiala
  11. a) Pozitionarea pe piata a firmei SC Mario Soft SRL 19
  12. b) Recomandari pentru imbunatatirea pozitiei pe piata 21
  13. V. Concluzii si recomandari 22
  14. Bibliografie 23

Extras din referat

I. PREZENTARE

a) PREZENTAREA DOMENIULUI IT

Firma Mario Soft S.R.L. activeaza in unul din cele mai noi si mai dinamice sectoare economice, si anume IT – Tehnologia Informatiei.

In ultima jumatate de secol, IT-ul si-a facut intrarea si s-a dezvoltat in toate economiile nationale, indiferent de complexitatea, anvergura si amploarea acestora. Peste tot , ramura IT a avut rolul de a armoniza si perfectiona procesele de productie si de a creste eficienta muncii, printr-o mai buna studiere, sincronizare si alocare a factorilor de productie.

Prin tehnologia informatiei definim tehnologia necesara pentru procesarea informatiilor, in particular folosinta computerelor electronice pentru a converti, procesa si transmite informatii.

Piata IT din Romania a atins la finele anului 2006 valoarea de 1,329 miliarde de dolari (un miliard de euro), in crestere cu 10,2% fata de 2005 – datele provin de la filiala locala a International Data Corporation ( IDC ).

In 2006, din totalul vanzarilor de pe piata Romaneasca, 69.5% au reprezentat vanzari de echipamente, 12.4 % vanzari aplicatii informatice si 18.1 servicii informatice.

Piata de IT din Romania intra intr-o faza de dezvoltare in care vanzarile hardware se vor tempera, pe fondul unei cresteri sensibile a vanzarilor de servicii si aplicatii.

In Europa de Vest domina cheltuielile pentru servicii, in timp ce Romania inca se mai afla in faza in care cea mai mare partea a banilor cheltuiti in IT sunt alocati achizitiilor de echipamente – incet aceasta situatie se va schimba, serviciile si aplicatiile urmand sa creasca in totalul pietei IT.

Romania a avut de recuperate rapid un handicap legat de dotarea cu echipamente IT. Din aceasta cauza, piata IT pana in anii 2002-2003 a fost reprezentata in general de vanzarile de echipamente, cresterile fiind foarte mari de la an la an.

Pe fondul acestei cresteri, au aparut la inceputul anilor 90 firme de distributie si de retail cu capital romanesc, care au reusit de la an la an sa-si mentina si intareasca pozitia pe piata. Putem aminti in cazul distributiei firme ca : Omnilogic, Tornado Sistems, Scop Computers, RHS Company, Asesoft Distribution, Aline iar in cazul firmelor de retail amintim pe: Ultra Pro, Flamingo, Depozitul de Calculatoare, Best Computers, Intend Computers, Eta2U . Firmele de servicii si dezvoltatoare de aplicatii s-au dezvoltat mai greu, datorita faptului ca intai trebuia recuperat handicapul tehnologic din punct de vedere cantitativ. Pentru inceput, in cazul serviciilor si aplicatiilor, cea mai mare parte a clientilor era reprezentata de firme multinationale sau firme din afara tarii.

Singura sansa a Romaniei de a se face cunoscuta pe pietele externe este exportul de soft si aplicatii software. Potrivit evaluarilor realizate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, anul 2006 a insumat cca 450 de milioane euro din exportul de solutii software. Pentru anul 2007, exista previziuni optimiste in ceea ce priveste evolutia exportului de software, estimandu-se o crestere la peste 500 milioane de euro.

Conform unui studiu IDC din toamna 2006, aplicatiile cele mai solicitate de clienti sunt cele de gestiune a intreprinderii si resurselor, aplicatii de tip financiar, de management al stocurilor si de management al operatiunilor de productie. Acelasi studiu indica sectoarele cu cele mai mari valori ale achizitiilor IT, aceleasi in ultimii ani. administratia publica, sectorul utilitatilor, telecom si sectorul financiar-bancar. Cea mai mare parte din exporturile de produse si servicii ale industriei IT este datorata serviciilor, mentinandu-se tendinta din anii trecuti, se mai arata in studiu. Aceasta componenta este sustinuta din cresterea activitatilor de outsourcing ale companiilor locale, dar mai ales din deschiderea unor centre de cercetare-dezvoltare si suport ale unor companii multinationale in Romania.

Este stiut deja ca Romania este o locatie preferata de catre marile companii care dezvolta in tara noastra produse si servicii pe care apoi le vand in intreaga lume. Atuurile care pozitioneaza Romania ca locatie preferata pentru outsourcing/offshoring in Europa tind sa migreze de la costuri reduse (ale fortei de munca, sau alte costuri de relocare), catre aspecte care implica valoare adaugata mare - calitatea serviciilor si a fortei de munca, multilingvismul si compatibilitatea culturala. Astazi, se poate vorbi de o piata romaneasca de IT matura, ce a inregistrat cea mai accelerata crestere din Europa in anul 2006. Alaturi de avantajul reprezentat de consolidarea pietei interne, firmele straine au intuit si pozitia strategica pe care Romania o are, din punct de vedere geografic, in Europa. Aceasta localizare spatiala permite stabilirea de relatii de afaceri cu companiile provenind din multiple tari, un acces mai larg catre parteneriate si, astfel, perspective mai bune de evolutie.

Potrivit Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii, primele 5 firme, dupa cifra de afaceri, pe software si servicii sunt: IBM Romania, S&T Romania, Forte Business Services, Romsys, Siveco.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Economiei si Comertului au lansat primul brand de export pentru sectorul IT "Romania IT", in urma unei investitii de circa 400.000 de lei noi, alte 400.000 de lei fiind alocate pentru promovarea brandului pe piata externa in decursul acestui an.

b) PREZENTAREA FIRMEI MARIO SOFT S.R.L.

Firma Mario Soft S.R.L. a fost infiintata in luna februarie a anului 2002. Obiectul de activitate principal al firmei este “Consultanta si furnizarea de alte produse software” (7222 – cod CAEN) iar ca obiecte secundare de activitate sunt Fabricarea calculatoarelor si a altor echipamente electronice (3002); Comert cu amanuntul in magazine specializate al altor produse n. c. a. (5248); Prelucrarea informatica a datelor (7230); Activitati ale bancilor de date (7240); Intretinerea si repararea masinilor de birou si a calculatoarelor (7250); Alte activitati informatice (7260).

Certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului are numarul J40/1228/2002 iar codul fiscal este RO 14463820.

Cifra de afaceri a companiei a crescut incontinuu, astfel: - 438.571 RON in 2002, 21.854.514 RON in 2003, 34.992.320 RON in 2004, 66.338.300 RON in 2005 si 72.556.512 RON in 2006.

Profitul net al companiei a inregistrat urmatoarele fluctuatii: - 26.919 RON pierdere in 2002, 56.323 RON profit in 2003, 77.997 RON profit in 2004, 58.294 RON profit in 2005, 105.000 RON pierdere in 2006.

Preview document

Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 1
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 2
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 3
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 4
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 5
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 6
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 7
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 8
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 9
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 10
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 11
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 12
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 13
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 14
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 15
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 16
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 17
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 18
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 19
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 20
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 21
Fundamentarea nivelului de preț - Mario Soft SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Fundamentare Nivelului de Pret - Mario Soft SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza politicii de personal - SC Rocom Central SA Piatra Neamț

CAPITOLUL I Evaluarea performantelor. Consideratii teoretice 1.1 Definitia si caracteristicile evaluarii performantelor 1.1.1. Definitia...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Formarea prețului de echilibru

Pieţele agricole au jucat de-a lungul vremurilor un rol esenţial în apariţia şi dezvoltarea oraşelor, îndeplinind atât o funcţie socială, cât şi...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?