Grupul Noriel

Referat
10/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2154
Mărime: 148.38KB (arhivat)
Publicat de: Sabrina Vlad
Puncte necesare: 6
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea Ovidius, Constanta
Specializare: Tehnici Contabile Și Financiare Pentru Gestiunea Afacerilor

Cuprins

  1. I. Prezentarea de ansamblu a firmei
  2. II. Cunoașterea și studiul principalelor unități componente
  3. III. Marketing
  4. IV. Planul financiar
  5. V. Strategii concurențiale specifice companiei

Extras din referat

Capitolul 1. Prezentarea de ansamblu a firmei

Grupul Noriel este în prezent liderul de piață în industria românească de jucării.

Acesta include companiile : Noriel Impex ( distribuitor de jucării ) , Toys and Games Industry ( fabrica de jucării din județul Prahova ) și Intertoy Zone ( divizia de retail fizic și online ). Retail-ul de jucării este linia de business cu cea mai mare pondere în cifra de afaceri din grup, astfel că firma Intertoy Zone gestioneaza în prezent un număr de 58 de magazine în București și în țară și un magazin online foarte bine pus la punct având în total peste 450 de angajați.

Compania Noriel a fost înființată ca importator și distribuitor de jocuri și jucării în anul 1993 de familia Constantinescu ( soții Mirela și George Constantinescu și fratele Cristian Constantinescu ) urmând ca în anul 1999 să se înființeze Toys and Games Industry, propria divizie de producție de jocuri de carton și puzzle-uri.

În anul 2006, Noriel devine distribuitor pentru Hasbro ( Monopoly, Transformers, Nerf, My Little Pony sunt câteva din brandurile produse ) și MGA Entertainment ( Bratz fashion doll, Lalaloopsy, Little Tikes ) ambele fiind în topul celor mai mari producători de jucării din lume. Trei ani mai tarziu Noriel deschide primul magazin de jucării.

În anul 2010 frații Constantinescu, fondatorii Noriel, vând 40% din acțiunile companiei fondului de investiții Axxess Capital reușind astfel să continue planul de dezvoltare al grupului. La sfârșitul anului 2011, Noriel era prezent în majoritatea orașelor din țară cu un număr de 31 de magazine de jucării și cu magazin online.

În anul 2014 Noriel dezvoltă un nou concept de magazin de tip MegaStore, de mari dimensiuni, un "supermarket pentru copii" așa cum s-a scris în presă la acel moment. Noile magazine Noriel au fost concepute pe ideea "one-stop shop" având ca țintă familiile cu copii cu varsta între 0 și 3 ani oferindu-le acestora, pe langă gama de jucării, toate tipurile de produse pentru copii de la produse de îngrijire, de sigurantă, mobilier, scaune auto, hrană și chiar și scutece de unică folosintă sub brandul propriu.

Incepând din 2016, Noriel a intrat și pe categoria de fashion cu haine pentru copii de la 0 la 12 ani, produsele fiind fabricate atât local cât și în străinătate sub marca proprie Joystar by Noriel.

Așa cum putem observa, Noriel a avut de-a lungul anilor un trend ascendent reușind să se mențină pe primul loc în topul industriei de jucării din România.

Grupul Noriel a raportat anul trecut afaceri de aproximativ 40 mil. euro. Anul 2015 a fost declarat cel mai bun an istoric pentru companie în care vânzările au crescut cu 30% față de anul anterior ajungând la 30 mil. de euro. Rețeaua de magazine a fost în continuă creștere, de la 47 de magazine în 2015, la 58 în prezent. Distribuția a revenit pe creștere în 2014 după ce în anii anteriori cunoscuse un declin iar fabrica având o scădere abruptă în 2012, a reușit să se redreseze, să se relocheze întrun spațiu mai mare și să-și extindă gama de produse fabricate.

Peste o treime din jucăriile comercializate de Noriel sunt fabricate sub propriul brand. O parte din acestea sunt produse în fabrica din jud. Prahova, iar o parte sunt fabricate în parteneriat cu producători din China care lucrează și pentru companii internaționale mari.

În anul 2016, Grupul Noriel a fost cumpărat în totalitate de fondul de investiții polonez Enterprise Investors, acesta fiind una dintre cele mai mari firme de investitii din Europa Centrala și de Est ce activează în România din anul 2000.

Noii deținători ai grupului Noriel au ca obiectiv principal menținerea trendului ascendent pe care l-a avut Noriel de-a lungul anilor prin : completarea echipei de management cu experți în domeniu, simplificarea și automatizarea procedurilor de lucru și dezvoltarea rețelei de magazine astfel încat să se ajungă la un număr de 100 de magazine de tip MegaStore pană la sfârșitul anului 2020.

Capitolul 2. Cunoașterea și studiul principalelor unități componente

Fondul de investiții Enterprise Investors, odată deținător al grupului Noriel, a numit în funcția de Director General pe domnul Marek Maciejko, cetățean de origine poloneză în vârstă de 51 de ani, acesta având experiență în retailul de produse pentru copii și jucării fiind în trecut director general al lanțurilor poloneze de retail pentru copii SMYK.

Domnul Marek Maciejko face parte din echipa managerială a companiei Noriel alaturi de Oktawiusz Olszewski în funcția de Director Executiv, acesta fiind de asemenea de origine poloneză și cu experiență în cel mai mare ratail-er de îmbrăcăminte din Polonia, Soul Shop. Echipa manageriala este completată de conaționalul nostru Bogdan Ciungradi în funcția de Director Financiar

Preview document

Grupul Noriel - Pagina 1
Grupul Noriel - Pagina 2
Grupul Noriel - Pagina 3
Grupul Noriel - Pagina 4
Grupul Noriel - Pagina 5
Grupul Noriel - Pagina 6
Grupul Noriel - Pagina 7
Grupul Noriel - Pagina 8
Grupul Noriel - Pagina 9
Grupul Noriel - Pagina 10
Grupul Noriel - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Grupul Noriel.docx

Alții au mai descărcat și

Proiect Kaufland

I. Prezentarea firmei 1.1 Scurt istoric Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania. Kaufland este reprezentat...

Plan de afaceri librărie online

1. Date generale ale firmei: Numele firmei: SC Bookhouse Online SRL Codul unic de inregistrare: Forma juridica de constituire: Societate cu...

Analiza unui Magazin Virtual

1.Prezentare site Daca intrebi o gravida sau o proaspata mamica care este cea mai comoda modalitate de a cumpara diverse articole pentru ea si...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL

1. INTRODUCERE Mediul de afaceri evoluează continuu. În vânzări, schimbarea şi adaptarea este tendinţa firească: reţelele de distribuţie şi de...

Ai nevoie de altceva?