Idei de îmbunătățire a activității SC Car Consulting SRL

Referat
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2304
Mărime: 22.75KB (arhivat)
Publicat de: Iosif Popovici
Puncte necesare: 7

Extras din referat

După efectuarea stagiului de practică desfăsurat în cadrul societătii S.C. CAR CONSULTING S.R.L., am constatat că firma îsi desfăsoară activitatea în mod normal, „în linie dreaptă” as spune eu, în sensul că prestează servicii de contabilitate în scopul obtinerii unui profit din care să se asigure plata diferitelor obligatii. Acest lucru nu-i permite firmei să ocupe decât o pozitie inferioară pe piata concurentială, fiind si un impediment în obtinerea unui prestigiu în domeniu.

Câteva idei de îmbunătătire a activitătii acestei firme, pe care eu le consider a fi eficiente, ar fi:

Extinderea domeniului de activitate (prestarea unor servicii de audit, întocmire planuri de afaceri, studii de fezabilitate pentru diverse necesităti cum ar fi contractarea creditelor, etc.);

Specializarea personalului în contabilitate pentru a putea efectua si activităti legate de contabilitate financiară, expertiză contabilă, audit, evitând limitarea doar la activităti de contabilitate primară;

Stimularea personalului care, după părerea mea, pare coplesit de munca pe care o depune;

Îmbunătătirea si întretinerea periodică a sistemului informatic si a perifericelor (imprimante, scanere);

Specializarea unui angajat din cadrul firmei în domeniul resurselor umane.

În conditiile desfăsurării activitătii firmei pe o perioadă nedeterminată de timp, ar fi mai convenient ca societatea să cumpere clădirea care constituie punctul de lucru, ceea ce ar elimina cheltuielile generate de plata chiriei si, implicit, ar favoriza cresterea profitului.

Posibilitătile de aplicare practică a acestor idei sunt destul de mari, tinând cont, pe de o parte, de pregătirea de care dispune asociatul unic Cotos Rodica si anume aceea de expert contabil autorizat, membră a organizatiei CECCAR, acest aspect fiind un punct de plecare în specializarea personalului. O consecintă a specializării personalului poate fi extinderea domeniului de activitate, fapt ce ar genera o crestere semnificativă a profitului si a posibilitătilor de aplicare practică a celorlalte idei: de stimulare a personalului si îmbunătătirea si întretinerea periodică a sistemului informatic si a perifericelor.

Convertirea acestor posibilităti de aplicare practică a ideilor de îmbunătătire a activitătii în certitudini generează avantaje competitive, si anume:

Îmbogătirea portofoliului de clienti;

Obtinerea unui prestigiu în domeniu;

O crestere semnificativă a profitului, permitând firmei să-si presteze serviciile la preturi mai scăzute fată de alte firme din acelasi domeniu de activitate, eliminând concurenta;

Câstigarea unei pozitii superioare pe piata concurentială;

Desfăsurarea activitătii firmei în conditii optime, care să motiveze personalul să lucreze cu spor, cu atentie sporită si în timp util, ceea ce va genera servicii de înaltă calitate.

2. AFACEREA

Societatea S.C. CAR CONSULTING S.R.L. a fost înfiintată în anul 2006 de către asociatul unic, doamna Cotos Rodica, în localitatea Rădăuti, judetul Suceava.

Sediul social al firmei se află în Municipiul Rădăuti, pe strada Daciei, nr. 6, având si un punct de lucru declarat la înfiintare situat în aceeasi localitate, pe strada Putnei, nr.82 – birou de contabilitate consultantă si evaluări, clasa 7412.

Principalul obiect de activitate al S.C. CAR CONSULTING S.R.L., conform Actului Constitutiv, este reprezentat prin activităti de contabilitate, revizie contabilă, consultantă în domeniul fiscal. Pe lângă acestea, firma prestează si alte activităti secundare precum activităti legate de informatică, consultantă pentru afaceri si management, activităti de evaluare, altele decât pentru bunuri imobiliare si asigurări.

Societatea are un capital social subscris si vărsat în întregime de către asociatul unic, în valoare de 200 lei Ron, care se divide în 20 de părti sociale a câte 10 lei fiecare.

Potrivit Certifcatului de Înregistrare, firma S.C. CAR CONSULTING S.R.L. este înregistrată cu Codul Unic De Înregistrare: 18758181 din data de 13.06.2006, având numărul de ordine în Registrul Comertului: J33/800/12.06.2006.

Activitatea principală a firmei corespunde codului CAEN 6920: activităti de contabilitate si audit financiar: consultantă în domeniul fiscal.

S.C. CAR CONSULTING S.R.L. oferă servicii de contabilitate pentru diferite firme care activează în domenii precum industrie, comert, turism, servicii, etc. Aceste firme pot beneficia de o evidentă primară si financiară a contabilitătii care vizează întocmirea diverselor documente precum Registrul de Casă, Jurnalul Specializat al încasărilor sau plătilor prin casă sau prin bancă, Centralizatorul de cheltuieli/venituri diverse, state de plată, note contabile pe baza cărora se întocmeste Registrul Jurnal, balanta de verificare.

Obiectivele societătii S.C. CAR CONSULTING S.R.L. vizează un orizont de timp nedeterminat, constând în obtinerea de profit, extinderea activitătii, atragerea cât mai multor clienti, etc.

Preview document

Idei de îmbunătățire a activității SC Car Consulting SRL - Pagina 1
Idei de îmbunătățire a activității SC Car Consulting SRL - Pagina 2
Idei de îmbunătățire a activității SC Car Consulting SRL - Pagina 3
Idei de îmbunătățire a activității SC Car Consulting SRL - Pagina 4
Idei de îmbunătățire a activității SC Car Consulting SRL - Pagina 5
Idei de îmbunătățire a activității SC Car Consulting SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Idei de Imbunatatire a Activitatii SC Car Consulting SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Situației Financiare la o Societate Comercială

INTRODUCERE Analiza situaţiei financiare şi a rentabilităţii utilizează toate sursele de informaţii de natură să reliefeze toate catacteristicile...

Vodafone România - lider al pieței de telefonie mobilă din România

Misiunea VODAFONE  Suntem aici pentru ca oamenii din România sa comunice mai usor si sa fie în legatura cu lumea.  Cei peste 2.000 de angajati...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?