Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2005
Mărime: 489.08KB (arhivat)
Publicat de: Cristina B.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maria-Floriana Popescu

Cuprins

  1. Capitolul 1- Aspecte teoretice și generale despre cacao si ciocolata 2
  2. Capitolul 2 - Boabele de cacao la bursă 4
  3. Capitolul 3 - Istoria tranzacției din 2010 6
  4. CONCLUZII 7
  5. Bibliografie: 8
  6. ANEXE 9

Extras din referat

Capitolul 1- Aspecte teoretice și generale despre cacao si ciocolata

Arborele de cacao (Theobroma cacao) aparține genului Theobroma, familia Malvaceae. Acest gen acoperă 20 de specii de arbuști cu o înalțime de 4- 5 m și frunza verde tot timpul anului, aceștia cresc în pădurile tropicale din America latină. Denumirea științifică a plantei a fost dată de naturalistul suedez Carl von Linné

Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care în urma uscării se macină până se obține o pulbere. (Anexa 1) Cacaua reprezintă un produs de export important pentru foarte multe țări în curs de dezvoltare și nu numai. Cacao reprezintă materia primă principală pentru fabricarea de ciocolată. Denumirea de cacao își are originea din limba aztecă cacahuatl.

Semințele din fructele arborelui de cacao conțin teobromină și într-o concentrație mai redusă, cofeină. De asemenea florile cresc direct din trunchi și nu pe ramuri, ca la alți arbor.

Boabele de cacao sunt valorificate de azteci încă din antichitate datorită proprietăților sale antioxidante și gustului îmbietor. (Anexa 2) Ele sunt de fapt semințele din interiorul fructului arborelui de cacao. Nu conțin zahăr și reprezintă o sursă bogată de grasimi, carbohidrati, proteine, magneziu, fibre, fier, vitamine B, C si E, calciu. Cacaoa în stare crudă are de 4 ori mai mulți antioxidanți decât ciocolata neagră și de 20 ori mai mulți decât afinele.

Boabele de cacao au în compoziție: triptofan, dopamina, serotonina, anandamida, PEA - acei hormoni care au efect benefic asupra chimiei creierului nostru pentru că permit circulația mai mare de serotonină și alți neurotransmițători către creier.

Ciocolata este un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, lapte de cocos, zahăr, uneori lapte și unele arome specifice. Ciocolata este servită, în general, sub formă de tabletă, baton, praline, înghețată sau alte produse de cofetărie.

Ciocolata poate sa fie de trei tupuri:

- neagra sau amaruie

- cu lapte

- alba

Ciocolata neagră, cunoscută și sub denumirea de ciocolată amăruie, reprezintă un ameste de zahăr, unt de cacao și cacao, cu un contunut de minim 35% cacao în funcție de cel care fabric ciocolata respectivă (Anexa 3)

Cardiologii elvețieni și americani folosesc pentru ciocolata amăruie, cu un procent de cel puțin 70 % cacao, si denumirea de „aspirina dulce”, deoarece poate minimiza afecțiunile cardiace și incidența trombozelor. Oamenii de știință recunosc efectul pozitiv antioxidant al substanței.

De asemenea se constată efectul pozitiv al flavonelor din cacao la scăderea depunerilor de pe pereții vaselor de sânge. La personele sănătoase consumatoare de cacao s-a observat o încetinire a fenomenului de îmbătrânire prematură a pielii și reducerea clară a incidenței bolilor cardiovasculare.

Ciocolata cu lapte, așa cum prevăd reglementările Uniunii Europene ce se impun, au un conținut de 12% substanță solidă de lapte, cum ar fi laptele condensat sau se poate folosi și lapte praf și un minim de 25% substanta uscată de cacao. (Anexa 4)

În anul 1875 este lansata prima tableta de ciocolata cu lapte din lume de către un elvețian pe nume Daniel Peter.

Ciocolata albă este acel tip de ciocolata care se realizează din lapte, vanilie, unt de cacao, zahăr, dar și alte arome pentru a-i oferi un plus de savoare. Un lucru interesant de menționat este că aceast tip de ciocolată nu conține pudră si nici alte altfel de produse din cacao, fapt pentru care are o culoare aproape de alb. (Anexa 5)

Specialiștii apreciază ca printre beneficiile pe care le aduce ciocolata albă se enumeră: prevenția diabetului, menținerea unui nivel normal de colesterol, poate reduce riscul cancerului mamar, dar și a migrenelor, ajută sistemul digestiv prin accelerarea producției de salivă ce facilitează procesul digestiv, coagularea sangelui, imbunatățirea memoriei, iar acestea sunt doar câteva dintre nenumăratele beneficii pe care le are asupra organismului uman.

Bibliografie

https://www.businessinsider.com/anthony-ward-cocoa-2010-7

https://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/7897075/British-financier-Anthony-Ward-behind-658m-cocoa-trade.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-1295608/Choc-finger-Meet-real-life-Willy-Wonka-Anthony-Ward-whos-just-bought-incredible-658m-cocoa-beans-.html

https://ro.wikipedia.org/wiki/Cacao

https://www.dcbusiness.ro/pre-urile-la-cacao-au-explodat-va-fi-deficit-de-ciocolata_608188.html

Preview document

Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 1
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 2
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 3
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 4
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 5
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 6
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 7
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 8
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 9
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 10
Imperiul de ciocolată a lui Anthony Ward - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Imperiul de ciocolata a lui Anthony Ward.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?