Implicatii ale directivelor europene in domeniul asigurarilor non-viata

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Implicatii ale directivelor europene in domeniul asigurarilor non-viata.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Capitolul I : Asigurări non-viață 3
Descrierea asigurărilor: 3
1.RCA 3
2.CASCO 3
3.LOCUINȚĂ 5
Capitolul II: DIRECTIVE EUROPENE 6
DIRECTIVA RCA 6
MODIFICĂRI PROPUSE 7
DIRECTIVA CASCO 8
Bibliografie 10

Extras din document

Capitolul I : Asigurări non-viață

Tipuri de asigurări:

- RCA

- CASCO

- Locuință

Descrierea asigurărilor:

1.RCA

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este o asigurare prin care terții prejudiciați în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau vătămarile corporale suferite.

Asigurarea RCA este foarte importantă și în cazul când proprietarul unui autovehicul a încheiat o asigurare tip Casco pentru avarii din propria vină și furt.

Toți proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu să încheie o asigurare de răspundere civilă auto (RCA) și să plătească toate primele de asigurare aferente.

Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească obligatoriu despăgubiri pentru daunele suferite, independent de situația materială a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte, chiar dacă cel care a produs paguba ar putea sau să nu plăteasca despăgubiri).

În acest fel, asigurarea de răspundere civilă auto este în interesul terțului păgubit, dar și în interesul celui care a produs paguba.

2.CASCO

Asigurarea auto CASCO este o poliță prin care posesorii de autovehicule se pot proteja împotriva consecințelor financiare ce decurg din producerea unor evenimente asigurate.

Asigurarea se încheie numai pentru riscurile prevăzute în condiții, cu franșizele, excluderile, extinderile, clauzele speciale prevăzute expres în aceasta și în suplimentele de asigurare. Asiguratorul asigură persoanele fizice și juridice numite Asigurați în schimbul plății primelor de către acestea, pentru pagubele produse, ca urmare a intervenirii riscurilor asigurate, autovehiculelor înmatriculate în România, fată de care acestea au un interes. Autovehiculele trebuie să aibă în momentul încheierii asigurării, inspecția tehnica valabilă.

RISCURI ASIGURATE:

-pagube produse de explozie, incendiu;

-furt parțial sau total al autovehiculului;

-pagube provocate de ciocniri, loviri, răsturnări, zgârieri, căderea unor corpuri pe autovehicul;

-pagube produse de inundații, uragan, cutremur, prăbușire sau alunecare de teren, ploaie torențială, grindină, trăsnet, greutatea stratului de zăpadă sau gheață;

-pagube produse dotărilor suplimentare montate la autovehicul, declarate de Asigurat în cererea chestionar, a căror valoare este inclusă în suma asigurată a autovehiculului;

-vandalism.

RISCURI EXCLUSE DIN ASIGURARE:

- pagubele produse pieselor de rezervă, accesoriilor, huselor, prelatelor, carburanților, oricaror alte bunuri existente în autovehicul, bunurile personale ale Asiguratului sau ale persoanelor aflate în autovehicul, precum și pagubele produse echipamentelor suplimentare dacă nu au fost declate în cererea chestionar și cuprinse în asigurare în mod expres;

-pagubele produse autovehiculelor în timpul participării acestora la întreceri, competiții sportive sau antrenamente pentru acestea;

-pagubele produse autovehiculului de: război, invazie, grevă, revoluție, confiscare, expropriere, naționalizare, sechestrare, confiscare, expropriere, naționalizare, sechestrare, poluare sau contaminare de orice natură, cazul în care Asiguratul a procedat la repararea autovehiculului fară aprobarea Asiguratorului, înainte ca reprezentantul acestuia să efectueze constatarea pagubelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Implicatii ale directivelor europene in domeniul asigurarilor non-viata.docx

Bibliografie

https://selasig.ro/asigurari_non_viata.php
https://www.cars.ro/auto/2019-polite-rca-casco-banca-firma-inchirieri-masini
https://floteauto.ro/o-noua-directiva-rca
Steiner, Josephine; Woods, Lorna; Twigg-Flesner, Christian (2006)