Influența corupției din China asupra mediului internațional de afaceri

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 12 în total
Mărime: 637.60KB (arhivat)
Publicat de: David Butnaru
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 2. Mediul social si economic al Chinei
  3. 3. Conceptiile fundamentale chineze si consecintele acestora asupra MIA
  4. 4. Relatiile dintre SUA si China
  5. 5. Concluzii

Extras din referat

1.Introducere

China nu este numai cea mai populată ţară din lume, ci se poate lăuda ca fiind şi cea mai veche civilizaţie de pe planeta, o societate bazată pe agricultură, care a luat naştere de-a lungul Fluviului Galben (Huanghe) cu 5000 de ani în urmă.

Mediul social si economic al Chinei

Mediul social al unei tari este reprezentat de relatiile ce se stabilesc atat pe plan intern ( intre cetateni ) cat si pe plan extern ( relatii cu alte state ).

Relatiile ce se stabilesc intre cetatenii chinezi sunt pozitive, de ajutor reciproc, insa cu un grad ridicat de inegalitate intre oameni.

Relatiile dintre cetatenii chinezi si straini sunt bazate pe superioritate, cei din urma fiind considerati inferiori, corupti, neloiali, incosecventi, in esenta ``diavoli``.

Fiind o tara izolata, China nu a avut relatii amicale durabile cu alte tari indepartate, astfel ca de-a lungul secolelor cultura sa neintrerupata s-a raspandit pe tot cuprinsul Asiei de Est.

In realitate, chinezii considera ca detin o superioritate culturala, a valorilor spirituale si morale asupra restului popoarelor.

Mediul economic al unei tari se refera la relatiile economice ce se stabilesc la nivel international, atat in relatiile dintre state cat si in relatiile dintre diferite firme.

In relatiile economice, chinezi tin cont de superstitii, sunt amabili, politicosi, sunt de acord cu majoritatea propunerilor de afaceri, insa vor sa evite nota discordanta.

3.Conceptiile fundamentale chineze si consecintele acestora asupra MIA

Prin respectarea traditiilor stravechi si a conceptiilor confucianiste, chinezii isi afecteaza cultura de afaceri.

Consecintele asupra MIA sunt:

-Distanta mare impusa de autoritate

-Inegalitatile realizate intre indivizi

-Individualismul este tabu

-Sunt evitate confruntarile, obiectivele finale fiind armonia si consensul

4. Relatiile dintre SUA si China

Relatiile dintre SUA si China sunt relatii economice ce au un efect pozitiv asupra MIA.

Din momentul aderarii Chinei la OMC, s-a realizat o liberalizare a comertului si a regimurilor sale de investitii, fapt pentru care s-au creat noi oportunitati comerciale semnificative pentru SUA.

Investitiile americane directe catre China vizeaza o gama larga de sectoare de productie, o serie de importante proiecte hoteliere, lanturi de restaurante si produse petrochimice.

Companiile americane au incheiat acorduri ce stabilesc peste 20000 de intreprinderi comune pe actiuni cu dobanda variabila (joint ventures), intreprinderi comune contractuale si intreprinderi cu control exclusiv strain in China.

Peste 100 de companii multinationale au proiecte in China, unele dintre ele chiar cu investitii multiple

Cu toate aceste investitii realizate pe piata din China, SUA a inregistrat in 2005 si 2006 un deficit bugetar, cea mai mare parte fiind rezultat din relatiile economice realizate cu poporul chinez.

China are un grad mare de independenta pe piata americana, astfel ca 35 % din productia interna este exportata catre SUA si numai 4% este importata de la poporul american.

Pe plan general, problemele cu care se confrunta relatiile comerciale americano-chineze puncteaza multe dintre problemele globalizarii.

Conținut arhivă zip

  • Influenta Coruptiei din China asupra Mediului International de Afaceri.pptx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Mediul de afaceri internațional

Începând cu anii 2005–2006, potrivit unui nou raport emis de către Banca Mondială şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), a permis...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Comunicare interculturală

1. Caracteristici culturale. Comunicarea internationala Intelegerea caracteristicilor culturale asigura o eficienta sporita a comunicarii cu...

Ai nevoie de altceva?