Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3020
Mărime: 888.78KB (arhivat)
Cost: 8 puncte

Cuprins

1. DESCRIEREA SOCIETĂȚII COMERCIALE 3

2. ACTIVITATEA DEDEMAN 3

3. GRUPUL DEDEMAN 5

4. REZULTATE ECONOMICE 5

5. REȚEAUA DE MAGAZINE 6

6. FURNIZORII, CLIENȚII ȘI CONCURENȚII 7

7. ORGANIZAREA SPAȚIULUI DE VÂNZARE ȘI AL VÂNZĂRII 9

8. ACTIVITĂȚI LOGISTICE 10

8.1. LOGISTICA DE APROVIZIONARE 10

8.2. LOGISTICA INTERNĂ 11

8.3. LOGISTICA EXTERNĂ 12

9. ANALIZA SWOT 13

10. CONCLUZII ȘI PROPUNERI 14

WEBOGRAFIE 15

Extras din document

1. DESCRIEREA SOCIETĂȚII COMERCIALE

Dedeman este afacerea de succes a doi antreprenori români, Dragoș și Adrian Pavăl, care, începând cu anul 1992, au dezvoltat lanțul de retail cu materiale de construcții și pentru amenajări interioare, de tip Do-It-Yourself, la Bacau, destinat celor ce doresc să își construiască și să-și amenajeze căminul.

Dedeman cea mai dinamica companie din domeniu. La 8 ani de la deschiderea primului magazin de tip DIY cu suprafață de peste 5000 m2, a devenit lider national in retailul materialelor de constructii si al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, operând în prezent o rețea de 49 de magazine.

„Valorile noastre ne-au insotit inca de la infiintare si ne-au asigurat fiecare succes de pana acum. Fideli acestor valori, avem incredere ca si pe viitor, vom fi cea mai potrivita alegere pentru fiecare dintre clientii nostri si colaboratorii nostri.”

- Seriozitate

- Ambitie

- Perseverenta

- Implicare

- Onestitate

- Harnicie

2. ACTIVITATEA DEDEMAN

Sub sloganul "Dedicat planurilor tale" si cu o puternica ancorare in valorile sale, compania Dedeman se caracterizeaza prin simt practic, onestitate, harnicie, perseverenta si cu o personalitate calda, prietenoasa si loiala.

Oamenii reprezinta cea mai importanta categorie de active din cadrul companiei Dedeman. Pe parcursul celor peste 20 de ani de activitate, Dedeman a dezvoltat un management organizational occidental, astfel incat sa se “dedice” atat planurilor clientilor sai dar in aceeasi masura si planurilor de dezvoltare profesionala al angajatilor sai. Toate aceste eforturi au fost confirmate prin prezenta companiei noastre in topul revistei Capital în 2005, al companiilor care își tratează angajații cu respect, iar în 2006 pe locul 8 în topul firmelor pentru care merită să lucrezi, al aceleași reviste. In 2010, Dedeman a fost al 4-lea cel mai mare angajator cu capital privat romanesc.

Pe o piata nationala foarte competitiva, ne bazam pe toti membrii echipei noastre pentru a obtine rezultate si a oferi servicii excelente clientilor nostri. Oferim angajatilor nostri sprijin si posibilitati de dezvoltare personala care sa-i ajute sa performeze in cele mai bune conditii si sa isi puna in aplicare initiativele.

„Suntem constienti de faptul ca succesul companiei depinde de motivarea angajatilor nostri, de deschiderea si de capacitatea acestora de a contribui cu idei noi. Dorim sa raspundem nevoilor individuale ale celor peste 10.600 de angajati si ii incurajam sa mentina un echilibru sanatos intre activitatea profesionala si viata privata.”

Compania s-a extins într-un ritm constant și rapid, dar pe lângă calcule și cifre, cel mai important capital al modelului de business Dedeman este cel uman. Angajații care lucrează în cele 49 magazine ale lanțului de retail alcătuiesc o familie, dinamică, pragmatică și mereu atentă la cerințele, planurile și nevoile clienților și partenerilor Dedeman.

În 1994, Dedeman avea 11 angajați. În 2002, pentru rețeaua de retail cu materiale de construcții și pentru amenajări interioare lucrau 245 oameni. Astăzi, la Dedeman, peste 10.600 de angajați stau la dispoziția clienților, dedicați planurilor lor.

Fig. 1: Numar de angajati

Bibliografie

- https://www.dedeman.ro/ro/retea-dedeman.html

- https://www.dedeman.ro/ro/despre-noi.html

- https://www.dedeman.ro/ro/valori.html

- https://www.dedeman.ro/ro/servicii-dedeman.html

- https://ro.wikipedia.org/wiki/Dedeman

- https://www.coursehero.com/file/p5vp5cq/13-MEDIUL-DE-MARKETING-Afacerea-%C5%9Fi-firma-DEDEMAN-sunt-%C5%9Fi-ele-plasate-%C3%AEntr-un/

- https://docgo.net/viewdoc.html?utm_source=analiza-logistica-a-firmei-dedeman

Preview document

Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 1
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 2
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 3
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 4
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 5
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 6
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 7
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 8
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 9
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 10
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 11
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 12
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 13
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 14
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 15
Logistica și distribuția mărfurilor Dedeman - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Logistica si distributia marfurilor Dedeman.docx

Alții au mai descărcat și

Organizarea și funcționarea SC Dedeman SRL

1.1. SCURT ISTORIC AL S.C. DEDEMAN S.R.L. Firma DEDEMAN îşi are sediul cental în oraşul Bacău, din regiunea Moldovei. Activitatea firmei se...

Diagnosticul poziției financiare la SC Dedeman SRL

Cap 1. Prezentarea agentului economic Obiectul principal de activitate al SC DEDEMAN SRL BACĂU constă în practicarea comerţului en-gros şi...

Logistica și distribuția mărfurilor - Studiu de caz SC Decathlon SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA FIRMEI Firma Decathlon este una dintre cele mai cunoscute firme ce deține și comercializează articole sportive într-o...

Mediul Extern al SC Agdesy SRL - Oportunitati si Restrictii

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Romania in Ecuatia Integrarii Europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?