Magazin local versus Hipermarket

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Magazin local versus Hipermarket.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Buna ziua!

Am fost foarte incantat de tema pe care o avem deoarece intr-o anumita masura ma reprezinta si pot sa va dezvalui activitatea mea .

Cele doua magazine pe care le-am ales cu bucurie si interes sunt:

1. ECO-PROD TRADITIONAL, Magazin local- tip macelarie, situat in cartierul Strand, str. Gorjului nr 15.

Si :

2. KAUFLAND,

Magazin tip hipermarket, situat in cartierul Strand , str. Alba Iulia.

Am sa incep cu:

1. ECO-PROD TRADITIONAL

In anul 2012 am infiintat societatea S.C. ECO-PROD TRADITIONAL SRL-D care are ca si obiect principal de activitate comertul de carne si preparate din carne, paine si panificatie, branzeturi, produse lactate, miere, dulceata, suc de mere, fursecuri si taitei, toate fiind produse locale sibiene, facute doar cu condimente naturale, fara conservanti artificiali.

Produsele le-am ales cu grija si le-am mentinut in portofoliu si in ziua de astazi.

Datorita facilitatiilor oferite de guvern pentru firmele noi infiintate am ales varianta S.R.L.-D., cu care am obtinut reducerea taxelor si impozitelor pe o perioada de 3 ani, dupa care am transformat societatea in S.R.L. normal.

Primul magazin a fost deschis in anul 2012 pe str. Calea Dumbravii, unde am muncit in familie, eu si sotia mea.

Ca si produse comercializate am ales:

1.1. Carne proaspata si preparate din carne (afumaturi, muschiuletifierti,rulada, toba, caltabos et.):de la un producator sibian cu renume, care foloseste doar condimente naturale, si afumarea carnii se face cu rumegus.

1.2. Branzeturi si produse lactate de la crescatori de ovine si bovine din marginimea Sibiului. Acestia totodata sunt producatori autorizati care folosesc vechi retete de telemea, burduf, cas, cascaval, smantana etc., toate facute natural.

1.3. Paine si furescuri de la o mica brutarie, la inca lucreaza batrani mesteri care folosesc maiaua, drojdia, apa si faina neagra fara alti aditivi.

1.4. Suc de mere de la Slimnic, fara adaos de zahar.

1.5. Miere de la Dobarca, 100% naturala.

1.6. Taitei si fursecuri de la Buia facute doar cu oua de casa.

Datorita faptului ca magazinul se afla intr-o zona cu trafic auto intens si pietonal foarte slab, am intampinat o perioada foarte grea, fiind la inceput, vanzarile erau mici iar cheltuielile mari.

Dupa aproape 7 luni, am avut oportunitatea sa mut magazinul pe bulevardul Mihai Viteazul colt cu str. Nicolae Iorga, intr-un spatiu cu un vad foarte bun, unde fusese o macelarie.

Nici nu am stat pe ganduri si am facut schimbarea, care a fost de bun augur, inca din primele zile vanzarile au fost considerabil mai mari, si tot in crestere. Dupa 2 luni a fost nevoie sa angajam inca o vanzatoare care este si in ziua de astazi.

Timpul a trecut, oamenii au inceput sa ne aprecieze mai mult, am inceput sa stingem din datorii si sa facem ceva capital, asadar la sfarsitul anului 2013 am reusit sa mai deschidem inca un magazin in cartierul Strand ( cel care l-am inclus in referat).

Aici am amenajat si o macelarie care ne-a permis sa producem carne proaspata transand zilnic carcase de porc si vita, făcând produse: pasta de mici, carne tocata si carnati proaspeti, produse care ne-au marit adaos-ul comercial nemaifiind nevoiti sa le cumparam de la alti producatori.

In timp am reusit sa avem o echipa de 7angajati, impreuna cu care sa producem carne proaspata, transata zilnic, de cea mai buna calitate, de la ferme din jud. Sibiu, fara conservanti artificiali doar cu condimente naturale iar produsele ce nu putem sa le facem noi sa le selectam cu grija de la furnizori locali care fac produse ardelenesti de calitate fara aditivi.

In prezent avem cele 2 magazine si am reusit sa facem distributie la restaurante si cantine pe raza orasului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Magazin local versus Hipermarket.docx