Mcdonald's România - Avantaje Competitive

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1586
Mărime: 29.55KB (arhivat)
Publicat de: David Paraschiv
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionut Popescu
FEAA, IASI

Extras din referat

McDonald's Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tipul fast-food din lume. Afacerea a început în 1940, cu un restaurant deschis de fraţii Dick şi Mac Macdonald în San Bernardino, California. Introducerea "Sistemului de Servire Rapidă" în 1984 stabilea principiile restaurantelor fast food. Odată cu extinderea plină de succes a companiei McDonald's pe multe pieţe internaţionale, compania a devenit un simbol al globalizării şi al răspândirii stilului de viaţă american.

Restaurantele McDonald's se găsesc în 120 de ţări şi teritorii din jurul lumii şi servesc aproape 54 milioane de clienţi în fiecare zi.

Majoritatea restaurantelor independente McDonald's oferă servire direct in maşină(drive through) sau servire în restaurant(counter service) care au zonele de mese înăuntrul, şi câteodata în afara restaurantului.

Primul restaurant McDonald's, în ţara noastră, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA(Bucureşti), deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzacţii în ziua deschiderii la nivel central european.

Unul din avantajele competitive cele mai importante pentru McDonald’s îl reprezintă gama largă de produse, şi diversitatea acestora, ce satisfac şi cele mai exigente gusturi şi preferinţe.

Totodată, calitatea superioară a produselor este o parte componentă a acestui mix, ce menţine cmpania pe un loc de top în lume, în domeniul fast-food-ului.

Acest lucru se datorează sistemului unic de aprovizionare pe care Compania McDonald’s îl are precum şi relaţiei speciale pe care aceasta o întreţine cu furnizorii săi, cei care asigură calitatea produselor în fiecare restaurant.

Deviza companiei este “Acelaşi gust peste tot în lume” ( “One Taste Worldwide”).Această deviză este scopul principal al furnizorilor şi clientilor companiei.

Consistenţa calităţii produselor este una dintre cele mai importante priorităţi, iar Compania McDonald’s prin cercetare şi dezvoltare stabileşte continuu noi standarde în domeniu. Materia prima, folosită pentru fabricarea prduselor McDonald’s, îin special calitatea acesteia, reprezintă unul dintre cele mai semnificative avantaje de care dispune compania în raport cu concurenţa.

McDonald’s foloseşte cele mai bune ingrediente, lucrând cu furnizori de cea mai mare încredere şi care asigură standardele stricte de preparare.

Meniul este alcătuit din alimente de bază cum ar fi: carnea, peştele, cartofii, laptele şi cerealele. Se folosesc cele mai proaspete ingrediente şi se încearcă să fie incluse cât mai multe resurse locale.

Compania menţine relaţii foarte strânse cu furnizorii de alimente, iar echipa de experţi se asigură ca specificaţiile stringente de calitate, igienă şi siguranţă alimentară sunt menţinute la fiecare etapă tehnologică.

Compania McDonald's este bine cunoscută în România – fiind una dintre primele mărci din lume. Compania este numărul unu mondial în reţeaua restaurantelor cu servire rapidă Principiile companiei referitoare la Calitate, Servire şi Curăţenie (QSC) încep cu personalul firmei.

McDonald's România este unul dintre cei mai mari angajatori privaţi de pe piaţa româneasca şi în acelaşi timp o cunoscută şcoală de educare şi formare a tinerilor. Restaurantele McDonald's sunt deschise în medie 18 ore pe zi sau 24 de ore pe zi. Pe parcursul acestui program, volumul vânzărilor poate avea fluctuaţii, atingând o cota maxima în jurul orelor de masa tradiţionale.

Această caracteristică semnificativă a vânzărilor necesită existenţa unei forţe de muncă flexibile, în felul acesta oferind posibilitatea de a îmbina lucrul cu studiile sau responsabilităţile familiale.

La McDonald's există angajamentul de atragere şi reţinere a oamenilor de un înalt calibru. Aceste lucruri se realizează prin asigurarea unei dezvoltări continue, pe termen lung, la nivelul individului, prin instruire şi implementarea unor practici adecvate de resurse umane.

Cea mai mare parte a angajarilor în cadrul McDonald's se fac pentru nivelul de lucrători în restaurante, respectiv poziţii de entry-level. În consecinţă, aproape tot ce înseamnă poziţii de management în companie reprezintă promovari din interior.

Nivelul salarial din companie este justificat prin faptul că majoritatea angajaţilor se află la primul loc de muncă, iar o mare parte dintre aceştia sunt implicaţi în diverse forme de învatamant, necesitand un program flexibil sau part-time.

Pentru poziţia de lucrător, compania colaborează de cele mai multe ori cu adolescenţi, iar pentru 75% dintre noii angajaţi din 2007, McDonald's este primul loc de muncă. De asemenea, 40% din angajaţii companiei lucrează în regim part-time, ceea ce presupune o mare flexibilitate a orelor de începere si terminare a programului, precum şi a zilelor în care lucrează. Acest fapt având o deosebită importanţă în special pentru persoane care preferă job-urile part-time, în special studenţii.

Preview document

Mcdonald's România - Avantaje Competitive - Pagina 1
Mcdonald's România - Avantaje Competitive - Pagina 2
Mcdonald's România - Avantaje Competitive - Pagina 3
Mcdonald's România - Avantaje Competitive - Pagina 4
Mcdonald's România - Avantaje Competitive - Pagina 5
Mcdonald's România - Avantaje Competitive - Pagina 6
Mcdonald's România - Avantaje Competitive - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Mcdonald's Romania - Avantaje Competitive.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Elaborarea strategiei de marketing a firmei York România

Climatul de afaceri in lumea contemporana se plaseaza sub semnul confruntarii unei multitudini de factori de influenta, a caror actiune devine tot...

Evoluția Conceptului de Franciză

Introducere Scimbările climatului economic din ultimii zece ani, tendinţele privind modelele de cumpărare ale clientului final şi marele val al...

Mixul de Marketing la Mcdonald's

INTRODUCERE Ultimele decenii ale acestui secol a impus un nou concept, marketing, folosit cu o mare frecvenţă atât în teorie cât şi în practica...

Analiza comportamentului consumatorului

INTRODUCERE Lucrarea prezentă are ca scop principal pe de o parte identificarea gradului în care au fost primite produsele cu specific regional...

Dezvoltarea afacerilor în sistem de franciză

INTRODUCERE Dinamica dezvoltării comerţului în contextul globalizării au creat premisele unei accelerări a ritmului extinderii reţelelor de...

Analiza pieței produselor fast food din România

În România piaţa globală a produselor fast food înregistrează anual o cifră de afaceri de 400 mil. USD cu un ritm anual de creştere de 5%. Dacă pe...

Plan de Marketing McDonald's

CAPITOLUL I: INTRODUCERE Povestea a început cu adevărat în 1948, când doi fraţi Dic şi Mac McDonald au deschis un restaurant care avea la bază o...

Plan de afaceri McDonalds

I. DESCRIEREA FIRMEI 1. Descrierea ideii afacerii McDonald's Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume, vânzând...

Ai nevoie de altceva?