Modalitati de Crestere a Eficientei Economice prin Modernizare si Restructurare

Imagine preview
(10/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Modalitati de Crestere a Eficientei Economice prin Modernizare si Restructurare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 115 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dragomir Georgeta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

CAP.I. – Importanta restructurarii industriei prin modernizare, retehnologizare
1. Locul industriei in economie
2. Restructurarea industriala
3. Politici de restructurare eficienta

CAP.II. – Agentul economic
1. Scurt istoric al S.C. “EMAILUL” S.A. Medias
2. Prezentarea generala a societatii
3. Sectorul si subsectorul
4. Descrierea lucrarii
5. Obiectul lucrarii

CAP.III. – Analiza activitatii pe sectoare
1. Managementul si resursele umane
2. Compartimentul aprovizionare
3. Compartimentul tehnico – productiv
4. Controlul tehnic de calitate
5. Marketing si vanzari

CAP.IV. – Piata si comercializarea
1. Situatia actuala a pietii BLC in Romania
2. Aspecte ale patrunderii pe piata a bunurilor de larg consum din import si impactul acestora asupra consumatorilor
3. Piata agentului economic

CAP.V. – Analiza economico – financiara a situatiei actuale
1. Analiza economica
2. Analiza financiara

CAP.VI. – Fundamentarea deciziei de restructurare prin modernizare si retehnologizare
1. Necesitatea si oportunitatea realizarii lucrarilor de modernizare a cuptoarelor de ars vase emailate
2. Necesitatea actiunii de retehnologizare
3. Fundamentarea deciziei de restructurare

CAP.VII. – Eficienta economica a investitiei
1. Eficienta economica a modernizarii si retehnologizarii
2. Previziuni financiare, venituri si cheltuieli
3. Principalii indicatori dinamici ai eficientei economice a investitiilor

CONCLUZII

CAP.VIII. – Bibliografie

Extras din document

2. ASPECTE ALE PATRUNDERII PE PIATA INTERNA A BUNURILOR DE LARG CONSUM DIN IMPORT SI IMPACTUL ACESTORA ASUPRA CONSUMURILOR

Incepand cu anul 1990, o serie de reglementari legale printre care Decretul nr. 54/1990, Legea 31/1990, Legea 35/1990 si altele au pregatit si respectiv au deschis drumul pentru dezvoltarea sistemului privat si economic cu premiza a pluralismului economic necesar pentru trecerea la economia de piata.

In cadrul actiunii de descentralizare a activitatii economice si respectiv de asigurare a unei dependente corespunzatoare a agentilor economici s-au creat societati comerciale cu capital integral de stat si regii autonome, pe baza aplicarii prevederilor Legii 15/1990 si a reorganizarii in toate domeniile economice a intreprinderilor existente.

Sectorul privat care s-a dezvoltat relativ rapid inclusiv pe baza unor modeste investitii straine si sectorul societatii comerciale cu capital de stat sau majoritar de stat a caror independenta in luarea deciziilor strategice-tactice a crescut substantial in perioada 1995-1998, au actionat in sensul cerintelor economiei de piata, inclusiv printr-o mai larga deschidere fata de importuri de bunuri diverse din tarile dezvoltate industrial, precum si din tari in curs de dezvotare a caror relatii comerciale sunt bazate pe valuta convertibila.

In aceste conditii pe langa importul de produse alimentare, incluzand dulciurile, bauturile alcoolice si nealcoolice, de cosmetice, confectii textile noi sau second-hand, incaltaminte si marochinarie si altele s-a realizat si intrarea unor bunuri de larg consum de genul acelor produse de S.C.”EMAILUL”S.A. Medias; desigur ca patrunderea pe piata a unor asemenea bunuri au avut la baza nu numai conditii favorabile de oferta ale exportatorilor straini, ci in multe cazuri s-a datorat si ofertei reduse pe piata a produselor autohtone, ca tip, caracteristici sau calitate.

Printre B.L.C. care intra in domeniul unitatii analizate si care in prezent se gasesc pe piata putem enumera: set tavi, tigai, vase inox, tavi si tigai emailate exterior (interiorul pe variante de teflon, hostaflon, tip neaderente).

Numarul firmelor care importa produse creste incet, oferta este insa diversificata din toate punctele de vedere, inclusiv ca provenienta (Italia, Austria, Olanda, Franta, Anglia, Spania, Germania, Turcia, China, etc.).

De remarcat ca aceste importuri au produs o larga diversificare care la respectivele produse pe piata interna au dat posibilitatea satisfacerii a unei categorii de consumatori cu castiguri sau resurse banesti ridicate. Aceasta din cauza ca pentru majoritatea bunurilor respective din import preturile au fost si sunt in continuare substantial mai mari comparativ cu cele ale produselor de acelasi tip autohtone.

Pe masura trecerii timpului se poate aprecia ca exista o tendinta de micsorare a acestei diferente avand in vedere majorarea rapida si continua a preturilor produselor interne pe masura cresterii costurilor materiilor prime, energie, combustibililor, a costului vietii si a sporirii inflatiei.

In acest sens se remarca unele cazuri cand pentru producatorii interni ale caror produse sunt solicitate la export este preferabil si convenabil sa-si vanda produsele la extern intrucat profitul este mai mare decat la desfacerea la intern. Fata de cele de mai sus reiese ca producatorul va trebui sa controleze foarte strict costurile de productie pentru a putea ramane competitiv, chiar si pe piata interna si aceasta coroborat cu masuri si actiuni permanente de innoire si diversificare a produselor lor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Modalitati de Crestere a Eficientei Economice prin Modernizare si Restructurare.doc

Alte informatii

Academia Informatizata pentru Stiinte Tehnice, Economice, Drept si Administratie Facultatea de Management Tema: Modalitati de Crestere a Eficientei Economice prin Modernizare si Restructurare pe Exemplul S.C. Emailul S.A. Medias