Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 7618
Mărime: 36.71KB (arhivat)
Publicat de: Marinel Călin
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Organizatia si pozitia acesteia în mediu

Organizatia este o companie, corporatie, firma, întreprindere sau institutie, sau parte din acestea, cu statutul de societate pe actiuni sau nu, publica sau particulara, care are propriile ei functii si administratii.

Se caracterizeaza prin urmatoarele elemente:

- Orice organizatie este formata dintr-un numar de persoane care asigura, potrivit calificarii si pregatirii profesionale, desfasurarea de activitati pentru realizarea de produse sau servicii.

- Relatiile personalului organizatiei pot fi ordonate într-o anumita structura prin care se asigura atingerea de obiective comune.

- Organizatia functioneaza într-un anumit domeniu de activitate si dispune de resurse materiale, financiare, umane la un nivel determinat de rolul si importanta lor în cadrul sistemului economico-social national din care face parte.

- Activitatile organizatiei sunt influentate de: mediul intern national si international, relatiile interne sau externe, deciziile manageriale, cantitatea si calitatea resurselor materiale si umane de care dispune, nivelul resurselor financiare.

- Rezultatele activitatilor organizatiei pot fi produse sau servicii, care atunci când apar pe piata poarta numele de marfuri.

- Dinamica sau inertia organizatiei în cadrul sistemului economico-social national este determinata de actiunea unor factori: populatia si structura acesteia, resursele materiale si financiare, raspunsul la comenzile macroeconomice, reglementarile normative (legi, decrete, hotarâri), marimea consumului pe anumite intervale de timp, cerintele pietei.

- Prin stocarea si prelucrarea informatiilor, organizatia faciliteaza asigurarea si transmiterea cunostintelor, ajutând astfel managerii sa ia decizii în conformitate cu cerintele fenomenului aparut sau dorit.

- Existenta organizatiei asigura controlul si reducerea conflictelor ce apar la nivel economic si social, da posibilitatea luarii deciziilor consensuale pe plan local, permite limitarea incertitudinii si adaptarea la conditiile impuse de mediul intern si extern.

- Organizatia reprezinta un spatiu al deciziei, al formularii si aplicarii de strategii, al exprimarii motivatiei si performantei, al selectarii, angajarii, perfectionarii, promovarii în ierarhie, al planificarii carierei.

- Formele de proprietate pot fi: private, publice sau mixte.

- Fiecare organizatie îsi are propria cultura, care, în mod implicit trebuie sa asigure coeziunea membrilor ei.

Prezentarea firmei S.C. FAVIOR & VIDRA S.A. ORASTIE

Activitatea de blanarie a fost practicata permanent în Orastie, înca din secolul al XIV-lea, meseriasii de aici formându-si o adevarata arta în prelucrarea pieilor, ceea ce a facut ca în Orastie si în împrejurimi, produsele sa fie mult solicitate. Intreprinderea de blanarie VIDRA a aparut in 1948 prin nationatizarea fabricii lui Ion Secheli, datata din 1923 cu denumirea de Prima Fabrica Sistematica de profil din România care functiona în cladirile existente si astazi din actuala incinta centru. Pâna în 1967, intreprinderea a evoluat constant ca profit de fabricatie cât si ca niveluri de productie, aceasta crescând de circa 15 ori.

Dupa 1967 începe dezvoltarea intreprinderii, construindu-se spatii noi pentru confectii de haine, manusi etc. Dezvoltarea extensiva a intreprinderii începe din anii 1977, când se realizeaza o mare investitie cu punerea în functiune a 3 etape care plaseaza intreprinderea VIDRA ca find cea mai mare intreprindere de blanuri din tara. Urmare a progresului tehnic din perioada 1970-1980 apare ca necesara o noua investitie în anii 1982- 1984, care se materializeaza prin aparitia unei a doua incinte denumita LANOLINA în care se organizeaza activitatea de pregatire a materiilor prime pentru fabricatie, se prelucreaza pieile în faza primara si se abordeaza fabricatia lanolinei ca subprodus din industria de prelucrare a pieilor în blana.

SC FAVIOR & VIDRA SA ORASTIE s-a constituit prin preluarea integrata a patrimoniului intreprinderii de blanuri VIDRA Orastie, conform H.G. nr. 1254/1990, find organizata ca societate pe actiuni cu capital integral de stat si înregistrata la Registrul Comertului cu numarul J20/21/02.02. 1991.

SC FAVIOR & VIDRA SA ORASTIE este în prezent societate cu capital privat

100%.

Actionariatul este format din:

1. Asociatia salariatilor FAVIOR - PAS 70%

2. Actionari persoane fizice care au subscris cu certificat de proprietate sau cupoane nominative de privatizare.

Sediul societatii SC FAVIOR & VIDRA SA se afla în Orastie, Str. Gheorghe Lazar nr. 2 cod 2600, judetul Hunedoara, România.

În cadrul societatii se desfasoara activitati precum: achizitionarea de piei crude, transformarea acestora în semifabricate, realizarea de confectii de blanarie, comercializarea acestora pe piata interna si internationala.

Ca o recunoastere a rezultatelor deosebite, societatii i-a fost decernata distinctia INTERNATIONAL GOLD STAR FOR QUALITY si EUROPEAN MARKET RESEARCH CENTER.

Firma SC FAVIOR & VIDRA SA ORASTIE este foarte activa pe piata, poarta un nume cunoscut si respectat în tara si desfasoara o activitate de prezentare si promovare a produselor sale de o calitate foarte buna.

Preview document

Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 1
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 2
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 3
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 4
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 5
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 6
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 7
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 8
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 9
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 10
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 11
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 12
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 13
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 14
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 15
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 16
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 17
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 18
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 19
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 20
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 21
Organizatia și Poziția Acesteia în Mediu - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Organizatia si Pozitia Acesteia in Mediu.doc

Te-ar putea interesa și

Fundamentarea Strategiei de Promovare a Imaginii Companiei

IMAGINEA CONTEAZĂ Orice companie vinde odată cu produsul ei, propria imagine: vinde speranţe, idei, sentimente, valoare. În economiile de astăzi,...

Dimensiuni Psihosociale și Organizaționale ale Conducerii Administrației Publice Centrale și Locale

“ Nu le spune oamenilor cum să facă bine lucrurile; spune-le ce să facă şi lasă-i să te surprindă cu rezultatele lor. ” (George S. Patton) În...

Importanța politicii de personal la SC în asigurarea serviciilor cadastrale la nivel de județ

În centrul tuturor afacerilor stă omul. Toate celelalte resurse, terenuri, clădiri, mecanisme, utilaje, autovehicule sau bani sunt doar de...

Lucrare de licență - marketingul direct - o alternativă în politica de promovare a firmei

CAPITOLUL 1 –BAZELE MARKETINGULUI DIRECT Explicarea continutului conceptual al comunicÎrii reprezinta o misiune destul de spinoasã pentru cÎ...

Dileme Etice în Organizații

INTRODUCERE În lumea noastră grăbită şi agitată, din ce în ce mai mulţi oameni sunt ahtiaţi după noutate, din care unii fac un etalon de prim rang...

Etică în domeniul bancar

1.1. Etica, definitii si sfera ei de cuprindere: Etica, conform dictionarului este “stiinta care se ocupa cu studiul principiilor morale, cu...

Previziunea și planificarea economică

Capitolul I. Conţinutul şi rolul previziunii financiare în activitatea întreprinderii 1.1. Concept de previziune şi planificare Aşa cum...

Procter & Gamble și poziția acesteia în mediu - microeconomie aplicată

Istoric Istoria P&G Infiintata in 1837, compania Procter & Gamble a inceput activitatea in Cincinnati, Ohio, SUA ca o firma mica, familiala ce...

Ai nevoie de altceva?